»

Vse v enem

Tom's Hardware -

Tiskalniki, ki imajo že vgrajen optični bralnik (domače: skener) postajajo vse bolj priljubljeni, zakaj tako lahko tiskamo, skeniramo, kopiramo in pošiljamo fakse hkrati; tiskalnik se spremeni v večnamensko napravo.

Na Tom's Hardware so na test postavili deset takšnih "tiskalnikov". Testirali so Canonove, HP-jeve in Lexmark-ove modele. Preizkusili so hitrost izpisa, glasnost med delovanjem, ceno tiskanega lista (tako barvnega, kot črnobelega) in porabo elektrike. Po opravljenih testih so priporočili HP-jev model PSC 2210 in Lexmarkov X125. Klik!

2 komentarja

HP Photosmart 7350

Tom's Hardware - Velika večina ljudi ne da veliko na tiskalnik, vendar je prav tako uporaben del računalnika. Tokrat so na Tom's hardware vrgli na test HP-jev model Photosmart 7350. Opravili so nekaj testov, kot so hitrost tiskanja, kvaliteta natisnjenega, cena strani (tako teksta kot slik), ter cena tiskalnika. Kot pravijo, niso bili navdušeni nad izdelkom. Drugi Photosmarti so kot pravijo bolj uporabni. Tiskalnik pa stane v ZDA 200$, v Evropi pa 300 €. Več o tem.


1 komentar

HP kupil Compaq

Slashdot - Hewlett Packard bo kupil Compaq. Zanj bodo dali 25 miljard USD v delnicah. S tem bo nastalo po prihodkih drugo največje računalniško (hardware) podjetje, takoj za IBM.
Kaj bo to prisnelo kupcem še ni čisto jasno... Kam to sploh pelje?

Appendix by Morpheus: Zatem, ko je HP za 26$ miljard dolarjev kupil Compaq in je tako sedaj združena firma vodilna dobavljalka osebnih računalnikov z vsega skupaj nič manj kot 87.4$ miljarde dolarjev, so vodilni možje HP-ja objavili novico, da bodo odpustili 13.000-15.000 delavcev. Novica je že sama po sebi slaba, vendar pa fantje pri www.theinquirer.net pravijo, da je to šele začetek. Toda to še ni vse, saj bodo posledice odpuščevanja pri HP-ju in Compaq-u, še večje na podjetjih, ki dobavljajo HP-ju in Compaq-u. Sploh se bo to poznalo na večjih Tajvanskih podjetjih, ki Compaq-u dobavljajo orodja in naprave v vrednosti do 10$ miljard dolarjev in tako ni popolnoma jasno, kako bo HP-jev mogočni direktor balansiral težo verjetnosti. Več o tem si lahko...

9 komentarjev

Vege

Slo-Tech - Za konec pa še nekaj, za dušo . Ker so zadnje čase zelo popularni AMD-jevi procesorji (tudi iz destruktivnega vidika ), si oglejte sliko tegale procesorja. Ni sicer zlomljen, ampak lastnik lahko kar pozabi na kakšno uveljavitev garancije .

6 komentarjev

Tudi Compaq z Athlon 4 prenosnikom

The Register - Po HP-ju se je opogumil tudi Compaq in predstavil svoj najnovejši prenosnik Presario, ki vsebuje 1 GHz Athlon 4 procesor, 192MB SDRAM pomnilnika, 20GB diska in 8x DVD enoto. Cena prenosnika je trenutno L1699, kar ga postavlja na cenovno raven HP-jevega modela. Compaq-ova najava prenosnika z AMD-jevim procesorjem niti ni tako veliko presenečenje, saj je Compaq že v preteklosti precej uporabljal AMD-jeve procesorje v svojih cenenih računalnikih (trenutno se spomnim samo desktop modela Presario, možno pa je, da je Compaq AMD-jeve procesorje uporabljal tudi v drugih modelih). Ali se bo končno opogumil tudi Dell in najavil svoje Athlon prenosnike?

1 komentar

Test prenosnika z Athlon 4 procesorjem

CNet - Pred kratkim sem pisal tudi o tem, kako je HP uporabil Athlona 4 v prenosnikih Pavilion. Kmalu po objavi novice, se je na CNet pojavil prvi test tega prenosnika. Najpomembnejša lastnost je seveda to, da namesto Intelovih mobilnih Pentiumov uporablja mobilni Athlon 4. Athlon 4 za prenosnike, ima vgrajeno posebno tehnologijo PowerNOW, ki naj bi omogočala varčevanje z energijo. Kljub tej tehnologiji je mobile Ahlon 4 še vedno precej požrešen procesor. V prenosniku se nahaja še 20 GB disk, 256 MB RAM-a, Trident Cyber CBXP grafična kartica, DVD/CD-R/CD-RW enota, modem, mrežna kartica in še kakšna drobnarija. Prenosnik ima tudi prednaložen Windows Millenium operacijski sistem. Testi? Zadevo so tudi stestirali, vendar rezultati niso bili ravno za "dol past". Računalnik je malce zaostajal za prenosniki, ki uporabljajo Intelove 1 GHz Pentium 3 procesorje. Kljub temu, pa se je računalnik za svoj cenovni razred (tam nekje pol milijona tolarjev) kar izkazal. ...

0 komentarjev

Hewlett-Packard ima rad AMD

Electic Tech - Medtem, ko je pogodba med Dell-om in AMD-jem še vedno precej negotovo, se je opogumil HP in napovedal prenosnike z AMD-jevimi procesorji (očitno bo AMD le napadel Intelovo trdnjavo). HP bo v svoje prenosnike vgrajeval 1Ghz Ahlon 4 procesorje z AMD PowerNow! tehnologijo (prijazna do akumulatorjev) in 850 Mhz Durone. Iz tega lahko sklepamo, da bodo laptopi z Athlon procesorji namenjeni višjemu razredu, laptopi z Duroni pa nižjemu razredu. Prenosnike z Duron procesorji naj bi videli že 1. julija. Kupili jih bomo lahko preko distributerjev ali preko interneta. Še ime prenosnikov: prenosniki z AMD-jevimi procesorji se bodo znašli v družini HP Pavilion n5000. Zanimivost: HP bo prvi proizvajalec, ki bo v svojih izdelkih uporabil AMD-jevo PowerNow! tehnologijo. Več o tem tukaj.

2 komentarja

Compaq izumlja...

vir: CNet
CNet - Marsikdo si ne more privoščiti luksuza nakupa dveh računalnikov, enega za domačo uporabo in enega prenosnika. Pa tudi tisti, ki prenosnike posedujejo si marsikdaj želijo, da bi lahko uporabljali kar svoj domači računalnik. No, mogoče bo Compaq kmalu predstavil nekaj za vse: računalnike, ki bodo opravljali tako vlogo prenosnikov, kot domačih računalnikov. Na prvi pogled gre za tipičen prenosnik...

9 komentarjev