»

Samsung pokazal nove Galaxyje 10

Slo-Tech - Po različnih informacijah in fotografijah, ki so curljale v javnost, je Samsung sedaj uradno predstavil novo generacijo svojih pametnih telefonov Samsung. Na današnjem dogodku so pokazali nova Galaxy S10 in S10 Plus, cenejši in skromnejši Galaxy S10E in pošastno drag zložljiv telefon Galaxy Fold.

Naprej poglejmo stara znanca. Galaxy S10 ima 6,1-palčni zaslon OLED z ločljivostjo 3040 x 1440 (predhodnik je imel 5,8-palčnega), medtem ko ima S10 Plus kar 6,4-palčni zaslon (predhodnik 6,2 palca) enake ločljivosti. Tudi fizično sta telefona za nekaj milimetrov širša, je pa S10 Plus krajši od S9 Plus. Samsung pravi, da sta zaslona Dynamic AMOLED, kar pomeni 1200 nitov svetlosti, 42 odstotkov manj škodljive modre barve in možnost nastavitve...

151 komentarjev

MSI pokazal nova tablična računalnika

engadget - MSI je na tajvanskem Computexu pokazal dva nova tablična računalnika, ki jo poganja Android 2.3. Imenujeta se WindPad Enjoy 10 in Enjoy 7 ter delujeta mnogo bolj elegantno od starih windpadov.

Enjoy 10 je cenejša in nekoliko manj zmogljiva konkurenca Applovemu iPadu 2. Nima podpore za 3G, temveč zgolj Bluetooth in Wi-Fi. Ima 1,2 GHz-procesor ARM Cortex A8, po eno kamero na sprednji in zadnji strani, 10-palčni zaslon s podporo za ločljivost 1024 x 786 in 4 GB vgrajenega pomnilnika, akcelerometer in baterijo s kapaciteto 27,3 Wh. Tehta 800 gramov. Še šibkejši Enjoy 7 prikazuje vsebine na 7-palčnem zaslonu z 800 x 480, sicer pa ima enako drobovje in baterijo z nižjo kapaciteto 17,3 Wh. Tehta 400 gramov.

...

16 komentarjev

HTC predstavil Sensation

vir: engadget
engadget - Na včerajšnji prireditvi HTC ni predstavil 10-palčnega tabličnega računalnika s Honeycombom, o čemer že krožijo govorice, temveč so predstavili popolnoma svež mobilnik, ki bo v njihovem naboru Android mobilnikov predstavljal sam vrh ponudbe. Gre za HTC Sensation, ki je pravzaprav naslednik Desire HD, saj si z njim deli 4,3-palčni zaslon. A podobnosti se tukaj večinoma končajo, razen morda aluminijastega ohišja iz enega kosa, ki pa je tako ali tako postal stalnica za mnogo HTC-jevih izdelkov. V primerjavi z Desire HD ima Sensation boljši procesor, boljši zaslon, novejšo različico tako Androida kot vmesnika Sense, itd.

Procesor je zdaj dvojedrni Qualcommov Snapdragon s frekvenco 1,2 GHz,...

43 komentarjev

MWC 2011: Samsung predstavil novi androidni napravi

TechSpot - Samsung je na sejmu v Barceloni predstavil dve novi androidni napravi. Tablični računalnik Galaxy Tab 10.1 ima, kot pove že ime, 10,1-palčni zaslon, ki podpira ločljivost do 1280 x 800 točk. Poganja ga dvojedrni enogigaherčni procesor Nvidia Tegra 2 in ima podporo za BlueTooth 2.1 ter Wi-Fi 802.11. Na zadnji strani najdemo kamero z osmimi milijoni točk, na sprednji strani pa tako z dvema milijona točk. Tehta 600 gramov. V Evropi in Aziji bo na voljo prihodnji mesec, medtem ko cena še ni znana.

Drugi novinec je pametni telefon Galaxy S II (GT-I9100), ki je rekorden v debelini, saj je debel pičlih 8,49 milimetra. Ima 4,27-palčni zaslon, glavno kamero z osmimi milijoni točkami in pomožno...

43 komentarjev

CES 2011: Motorola pokazala vrsto mobilnih naprav

Slo-Tech - Motorola se je pred kratkim razdelila na Motorola Solutions in Motorola Mobility. Slednji del že deluje s polno paro, saj so na CES-u pokazali kar nekaj mobilnih naprav.

Prvi je novi tablični računalnik Xoom, ki je neposredna konkurenca Applovemu iPadu. Motorola pravi, da gre za v vseh ozirih boljši izdelek, ki bo kmalu nadomestil iPad. Res ni slab, saj ima dve kameri (ena ima celo podporo za HD), večji zaslon, večjo ločljivost in podporo za Flash. Poganjal ga bo Android, in sicer čisto sveža verzija Honeycomb. Na voljo bo še v tem četrtletju s podporo 3G in Wi-Fi, bo pa v drugem kvartalu nadgradljiv na 4G LTE. Cene niso razkrili.

Poleg tega so predstavili...

16 komentarjev

Indijski tablični računalnik za 30 evrov postaja realnost

engadget - Poleti smo pisali, da Indija razvija tablični računalnik v vrednosti 30 evrov in da je prototip že nared, manjkali so le še proizvodni partnerji. Marsikdo je bil takrat skeptičen, a kot kaže, bo Indija res uspela izdati svoj tablični računalnik po napovedani ceni. Te dni so namreč podpisali pogodbo s podjetjem HCL Technologies, ki bo proizvajalec novih tabličnih računalnikov.

Prvi modeli bodo imeli 7-palčni zaslon (kasneje bodo na voljo tudi verzije s 5- in 9-palčnim zaslonom), stali pa bodo napovedanih 35 dolarjev, pri čemer Indija za prihodnost napoveduje upad vse do 10 dolarjev. Točne specifikacije še niso znane, bo pa imela nova naprava povezljivost Wi-Fi, podporo za Flash in dvogigabajtno spominsko kartico. Prvi gotovi primerki bodo prispeli 10....

121 komentarjev

Bogata konkurenca iPadu na Computexu

Eee Pad

vir: engadget
engadget - Computex je že na svoj prvi dan postregel s tremi resnejšimi konkurenti iPadu. Za enega so poskrbeli pri Asusu s svojim Eee Padom, medtem ko so pri MSI-ju predstavili dva tablična računalnika, MSI WindPad 100 in WindPad 110. Slednji je po uporabljenih komponentah bolj podoben iPadu kot drugima novincema, saj uporablja nVidiino platformo Tegra 2, ki za glavni procesor uporablja ARM-ovo zasnovo, podobno kot iPad. WindPad 100 in Eee Pad sta predstavnika šole x86, saj se v prvem nahaja Intelov procesor Atom, medtem ko so se pri Asusu odločili za zmogljivejšo platformo CULV.

V primeru 12-palčnega modela bo Asus uporabil kar dvojedrne nizko-napetostne Core 2 Duo procesorje. Za operacijski sistem so izbrali Windows 7, v prihodnosti pa se...

22 komentarjev