»

Poljaki podarili Obami The Witcher 2

Obama se rokuje s poljskim premierjem.

vir: Kotaku
Kotaku - Ameriški predsednik Barack Obama je danes obiskal Poljsko, kjer je od premierja Donalda Tuska prejel nekonvencionalno darilo - računalniško igro The Witcher 2: Assassins of Kings.

S stališča igričarja je izbira odlična - pred dvema tednoma izdani RPG je prejel kup pozitivnih kritik in je na dobri poti, da postane uspešnica. A ker se politični veljaki redko sproščajo z igrami, je razlog za izbiro darila bržkone podatek, da so igro izdelali v poljskem studiu CD Projekt RED in da zgodba temelji na popularnih delih poljskega pisca fantastike Andrzeja Sapkowskega. Ker običajna DVD škatlica izgleda precej bedno, so predsedniku seveda podarili dražjo, zbirateljsko različico igre, naphano z bombončki.

Baracku želimo, da mu...

19 komentarjev

Poljski založnik pravi, da DRM zgolj vzpodbuja k piratiziranju iger

Njihov naslednji naslov, Witcher 2, nameravajo izdati brez DRM-ja

vir: Wikipedia
bit-tech.net -

Poljski založnik CD Projekt je v nedavnem intervjuju z Bit Gamerjem podal zanimivo stališče, da DRM (digital rights management software) ne preprečuje piratstva, oz. še huje, da ga pravzaprav vzpodbuja.

Po besedah vodje oddelka za marketing pri njihovi spletni štacuni Good Old Games, Lukasza Kukawskega, igre z DRM uporabnika silijo v inštalacijo malware-a, zahtevajo stalno internetno povezavo za igranje in se usujejo takoj, ko ta...

95 komentarjev

Srečanje elite iz Silicijeve doline z Obamo

The Wall Street Journal - Ameriški predsednik Barack Obama te dni potuje po zahodni obali ZDA in se srečuje z voditelji tehnoloških podjetij. V četrtek zvečer je pripotoval v Kalifornijo, kjer je pod organizacijo Johna Doerra večerjal z 12 izvršnimi direktorji ali predsedniki pomembnih podjetij in organizacij. Med njimi so bili Carol Bartz (izvršna direktorica Yahooja), Dick Costolo (izvršni direktor Twitterja), Larry Ellison (izvršni direktor Oracla), John Hennessy (rektor Univerze Stanford), Steve Jobs (izvršni direktor Appla), Eric Schmidt (izvršni direktor Googla) in Mark Zuckerberg (izvršni direktor Facebooka).

Včeraj je Obama odpotoval v Oregon, kjer si je ogledal Intelov proizvodni obrat in objavil, da bo Intelov izvršni direktor Paul...

2 komentarja

Bela hiša želi uvesti zaupanja vredne spletne identitete

CBS News - Ameriški predsednik Barack Obama je napovedal, da bo Ministrstvu za trgovino podelil mandat sprovesti projekt za spletno varnost, v okviru katerega bodo uvedli enotno spletno identiteto, ki jo bo prejel vsak Američan.

Trgovinski minister Gary Locke pojasnjuje, da gre za pomemben projekt, saj bo zvišal zaupanje potrošnikov v internet. Poudaril je, da internet trpi zaradi pomanjkanja zaupanja in da svojega polnega potenciala ne bo mogel uresničiti, dokler se uporabniki na njem ne bodo počutili bolj varne.

Vse to bodo poizkušali uresničiti z Nacionalno strategijo za zaupanje vredne identitete v spletne prostoru (National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace, NSTIC), katere

37 komentarjev

CD Projekt ne bo toleriral piratstva nove igre

Slo-Tech - Razvijalci in založniki iger se proti nelegalnemu kopiranju običajno borijo z DRM, kar pa vznejevolji tudi legalne uporabnike. Toda če DRM ne uporabijo, se običajno morajo sprijazniti s piratiziranjem njihovih iger. Poljski založnik CD Projekt pa je napovedal, da se bodo pri igri The Witcher 2, ki izide maja 2011, neuporabi DRM navzlic proti piratstvu intenzivno borili.

Tako so nas že kar vnaprej obvestili, da bodo lovili vse, ki bodo igro nelegalno sneli z interneta. Marcin Iwiński iz CD Projekta pojasnjuje, da lahko ljudje v velikih državah v primeru kraje igre z interneta pričakujejo pismo pravnih služb, s katerim jih bodo obvestili o globi. Postopek je sicer zagoneten, saj mora odvetniška pisarna stopiti v stik s stranmi za torrente, ki jim posredujejo...

79 komentarjev