»

Spletna stran PSN spet nedostopna

Ars Technica - Sony je po le dveh dneh delovanja spet s spleta odklopil del svojega PlayStation Networka, saj je bil ta daleč od varnega. Pozabili so na manjšo napako pri procesu povračila izgubljenega gesla, ki se od napada ni spremenil. Pred napadom in v preteklih dveh dneh je bilo za zamenjavo izgubljenega gesla namreč dovolj, da so uporabniki vpisali naslov elektronske pošte in svoj rojstni datum, nato pa so enostavno vnesli novo geslo, ki bi bilo v idealnem svetu zelo varno in lahko za pomnenje. V tem procesu najdemo napako v dolgih seznamih uporabnikov, njihove elektronske pošte, rojstnih datumov, krajev prebivališča in drugih informacij, ki so jih z napadom pred slabim mesecem dni odtujili hekerji s PlayStation Network.

Le hiter pogled na te sezname je tako v...

26 komentarjev

Razvijalci iger so dobili dodatne informacije o izpadu PSN

vir: CNet
CNet - Sony je še vedno skop s podrobnostmi o izpadu PSN, v nedavnem sporočilu za razvijalce iger za PlayStation pa so bolj ali manj ponovili že znane stvari, ki so jih zapisali na svoj blog oz. poslali uporabnikom PlayStation Network. Vseeno je v sporočilo za razvijalce prišlo nekaj dodatnih podrobnosti. Tako smo zahvaljujoč pobegu sporočila v javnost izvedeli, da se je napad na strežnike zgodil med 17. in 19. aprilom. Sprva so skrbniki omrežja zaradi neobičajnihm aktivnosti na omrežju domnevali, da so ogroženi le štirje strežniki, a so nato kmalu dognali, da napad obsega deset strežnikov. To je bil tudi trenutek, ko so se odločili za izklop PSN s spleta. Sicer za sam napad niso vedeli dokler se ni nekaj strežnikov samodejno ponovno...

38 komentarjev

Intel v Wii 2, Cell odhaja iz PlayStationov

engadget - Čeprav je naslednja generacija konzol oddaljena še nekaj let (za Xbox 360 se npr. naslednika pričakuje okrog leta 2015, čeprav je bilo to sprva načrtovano za ~2010), prvi orisi o strojni zmogljivosti naslednikov zgolj tri leta po predstavitvi trenutnih konzol že bežijo na plano. Zamenjava za Xbox 360 je še popolnoma zavita v temo, medtem ko sta največja tekmeca, Wii in PlayStation 3, že dobila prve informacije o centralnih procesorjih, ki bi jih lahko vsebovala.

Nintendov Wii je brez dvoma v današnjih dneh televizorjev s podporo visoki ločljivosti kot nebogljeno dete, a ga je revolucionaren način igranja dolga tri leta držal v vodstvu oz. vsaj ob boku svojima tekmecema. Pomanjkljivosti svoje konzole se pri Nintendu zavedajo in že pripravljajo naslednika, v nekaterih krogih poimenovanega tudi kot Wii HD. Le-ta naj bi po svežih informacijah uporabljal centralni procesor, izdelan v Intelovih tovarnah. Še več, govori se celo o kombinaciji centralnega in grafičnega procesorja, ki bi...

13 komentarjev

Z Nvidio bodo lahko vse igre 3D

V podjetju obljubljajo, da bo končni izdelek bolj privlačen, kot prototip očal na sliki

vir: CNet
CNet - Od letošnjega poletja dalje naj bi bili vsi Nvidiini grafični procesorji sposobni poganjati računalniške igre poleg običajnega tudi na poseben 3D način, ki ga bodo omogočala očala s 3D lečami.

Programska oprema bo razdelila grafiko na zaslonu na levo in desno oko, kar bomo s prostim očesom sicer videli kot nedoločen zmazek na zaslonu - s 3D lečami pa naj bi se igra spremenila v pravo tridimenzionalno doživetje. Pri Nvidii poudarjajo, da razvijalcem iger ne bo potrebno spremeniti ničesar, saj bodo pretvarjanje zagotovili z lastno programsko opremo, uporabniki pa se bodo lahko sami odločili, katero igrico bi radi igrali na tak način.

35 komentarjev

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl odložen, za tolažbo štiri nove slike

S.T.A.L.K.E.R.

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Izid težko pričakovane igre S.T.A.L.K.E.R., je ponovno preložen, tokrat na konec prve četrtine prihodnjega leta. Da pa ne bi (krvavih) pustolovščin željni igralci večne odloge pričeli povezovati z notoričnim Duke nukem for(n)ever, so takoj za novim odlogom na spletu objavili štiri nove slike iz igre, s čimer naj bi dokazovali, da z igro še vedno mislijo resno. Konec koncev, razvijalci igre so šli slikovni material za okolje igre iskati prav v Černobil in njegovo okolico.

27 komentarjev

Nov članek: Intervju z Richardom Huddyjem

Richard Huddy

Slo-Tech - Tudi tokrat Slo-Tech preseneča, saj si lahko na naših straneh preberete intervju z enim vplivnejših ljudi kanadskega podjetja ATI: Richardom Huddyjem. Gospod Huddy dela v Evropi kot del skupine, ki podpira razvijalce iger ter sodeluje s tehničnimi viri, ki so vpleteni v razvoj grafičnih tehnologij. Kaj ima povedati o (ne)uspehu tehnologije TruForm, kaj ima reči čez konkurenco ter kaj pravi o nadaljnjem razvoju gonilnikov za operacijski sistem Linux? Branje obvezno!

42 komentarjev