»

Intel pocenil 1,2 GHz-Celeron

Heise - Intel nas je ponovno razveselil z znižanjem cen, tokrat v segmentu za majhne prenosnike. Cenejši bo zgolj en procesor, a še vedno bolje to kot nič. Enojedrni procesor Celeron M 723 Ultra Low Voltage z 1,2 GHz (CULV) bo tretjino cenejši in bo namesto 161 dolarjev stal 107 dolarjev, medtem ko se cene ostalih ne bodo spremenile. S to pocenitvijo želi Intel zapolniti vrzel, ki trenutno zeva med netbooki z Atomi in najcenejšimi prenosniki. V to kategorijo bodo sodili prenosniki, kot je denimo MSI-jev X-Slim X320 s 13,4-palčnim zaslonom, v katerem bo Intelov Core 2 Solo z 1,4 GHz, ki ga trenutno še ni na trgu. Po drugi strani pa je seveda to odgovor na AMD-jeve procesorje Athlon Neo, ki so namenjeni istemu segmentu in se že pojavljajo v modelih, kot je HP-jev dv2, ki stane 600 evrov.

15 komentarjev

Test Intel 1.8 Ghz P4 procesorja

Hexus - Sicer te hitrosti niso nič novega pri Intelu, je pa zgrajen na Northwood jedru, kar pomeni 0.13 mikronsko izdelavo, kar posledično zmanjša porabo in segrevanje procesorja ter poveča njegove navijaške sposobnosti - testiran primerek se je dobro počutil na 2304 MHz, kar je 500 MHz več od tovarniške hitrosti[:)]. Članek si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

1.2GHz Celeron

več strani - V 4/4 leta namerava Intel izdati dotični procesor v 0.13 mikronski tehnologiji. Glede na to, da verjetno letos ne bomo videli Duron procesorjev pri tej frekvenci, bo Intel dobil zopet prednost v tej kategoriji. Sicer so AMD procesorji hitrejši pri isti frekvenci, vendar pa je AMD šele v kratkem prešel iz 0.18 mikronske na 0.13 mikronsko tehniko izdelave. S pomočjo 1.2GHz Celerona in mobilnega Tualatina bo tako Intel poskušal izriniti AMDja iz low-price ter mobilnega tržišča. Prav tako pa Intel napada Athlon procesorje z drastičnimi znižanji P4 procesorjev. Ali mu bo uspelo?

6 komentarjev

Intel Pentium 4 se bodo izrazito pocenili.

Hartware.net - V času, ko govorimo o nenehnem zniževanju cen procesorjev, se naj bi 28. 8. zgodilo še eno veliko znižanje P4 procesorjev. Izgleda, da je začel Intel z svojo politiko nadomeščanja P3 procesorjev s P4. Tako naj bi se P4 1,8 GHz pocenil za celih 55% in naj bi stal v masovni prodaji samo $256. Oktobra pa naj bi stal isti procesor le še $225. Celotne tabele si lahko ogledate tukaj . Kot lahko vidite, naj bi v zadnji četrtini leta dočakali 2,2 GHz P4 procesor in celo 1,2 GHz Celeron procesor. Glede na predvidena ekstremna znižanja P4 procesorjev bi bilo dobro, če bi se pocenile tudi osnovne plošče zanje. Zagotovo pa se bo boj zniževanja še nadaljeval.

11 komentarjev

Test Pentiuma4 1.8GHz

Hardware Unlimited - Intel viša frekvnco svojih procesorjev že skoraj vsak dan. Malo po tem, ko je izdal P4 1.7GHz, je že izšel njegov naslednik; P4 1.8GHz. Kaj je na njem novega? Razen za 100MHz višje frekvence...nič. Še vedno je izdelan v 0.18 mikronski tehnologiji in še vedno uporablja Socket 423 ležišče.
Ampak to je že stara novica. Nova je, da so P4 1.8 GHz stestirali tu.Ugotovili so, da je boljši od svojih predhodnikov (doh ) in da je od vseh 4-ic najboljši. Seveda pa ima veliko slabih točk. Glavna je seveda RDRAM, ki je še vedno veliko dražji od DDR SDRAM-a, katerega uporabljajo novi AMD-ji.

11 komentarjev

Intel postaja pravi modri dirkač

več strani - Medtem, ko je še pol leta nazaj vse kazalo na to, da je procesorski gigant v ogromnih težavah (pojavile so se celo govorice, da naj bi Intel opustil proizvodnjo procesorjev in se popolnoma preusmeril v storitve!), se sedaj stanje obrača na bolje. Po velikih znižanjih cen Pentiumov4 in RDRAM pomnilnika vse več ljudi začenja razmišljati o vrnitvi k "dobrem starem" Intelu in podjetje ne namerava zapraviti tega pozitivnega naskoka. Trenutno je njihova največja prednost prav v P4 jedru, ki na račun slabših performans (v enem urinem ciklu obdela manj ukazov kot konkurenčni procesorji) omogoča doseganje precej višjih frekvenc. Nekje sredi poletja (delovni načrti omenjajo različne datume) bomo ugledali 2GHz P4, do konca leta pa naj bi že dočakali 2.2GHz primerke. Da bi bila mera polna, obljublja velikan preboj magične 5GHz meje že naslednje leto...
Me prav zanima, kako bo na vse skupaj odgovoril AMD. Njihovi procesorji so dejansko hitrejši (gledano pri enakih frekvencah), toda vprašanje je,...

4 komentarji

P3 dražji od P4

The inquirer - Nemogoče? Niti ne. Intel se zadnje dni zelo trudi znižati ceno svojih P4 procesorjev (29. april). Tako da bo po 29. aprilu P3 933MHz stal več kot P4 1.4 GHz.
Ne smete pa pozabiti, da v primeru nakupa P4 procesorja potrebujete še novo matično ploščo. P4 matična plošča pa potrebuje drugačno ohišje kot današnje. Torej morate kupiti še novo ohišje. Na koncu boste ugotovili, da se vam celo ne splača kupiti P4, kljub novi ceni. Ugotavljam, da je ta pocenitev dobra samo za eno stvar. To je, da bo AMD zaradi Intelovega znižanja pocenil svoje procesorje. Saj poznate tisto reklo: vse je za nekaj dobro.

10 komentarjev

Pocenitev P4 matičnih plošč

X-Bit Labs - 29. aprila bodo, če bo vse šlo po načrtih, cene P4 procesorjev padle. Da pa bi bila slika popolna, bodo padla tudi cene P4 matičnih plošč. Tako so se odločili največji proizvajalci teh izdelkov: ASUS, Gigabyte,... Sicer pocenitev ne bo tako šokantana kot pocenitev procesorjev, a nekaj manj bodo pa matične plošče le stale. Pocenile se bodo namreč za od 10 do 15 procentov. To pomeni, da bodo današnje $160 plošče, stale "le" okoli $140. Največja ovira pri pocenitvi je visoka cena i850 čipovja in šestplastni design. Torej, dokler ne pride i845, ne pričakujte kakšnih velikih pocenitev.

5 komentarjev

Thunderbird 1.4GHz

X-Bit Labs - AMD je objavil, da bo njegov nov, 1.4GHz Thunderbird, izšel še v tej četrtini leta (Q2). Do tega je verjetno prišlo, ker AMD tekmuje z Intel-om, ta pa je drastično spustil cene svojih P4 procesorjev. S tem znižanjem v ceni je Intel začel konkurirati AMD-ju v visokem srednjem razredu. AMD je zato pohitel z izdajo novega procesorja.
Ob tem je AMD še objavil, da bodo vse Athlon procesorje izdelovali izključno v Dresdenu, Nemčija. Če se še spomnite, je Dresdenska tovarna boljša od Austinske, ZDA, ker imajo v Dresdenski boljši postopek izdelave. Uporabljajo namerč bakrene povezovalnike in ne, kot v Austinski tovarni, aluminijaste. O odločitvi, kje bodo proizvajali Duron-e, ni bilo zaslediti ničesar. Nazadnje je AMD še trdil, da bodo Duron-e izdelovali le v Austinu (), ampak sedaj se je očitno že malo omehčal. Na vprašanje o kraju proizvodnje Duron-ov je namreč odgovoril s pomenljivim molkom. ...

5 komentarjev

P4 ohišja

Digit Life - Z razširitvijo P4 procesorjev so se zganili tudi proizvajalci ohišij in začeli ponujati rešitve, ki so sposobne sprejeti novega Intelovega favorita. Kot veste, so P4 plošče drugačne od navadnih ATX in zahtevajo posebna ohišja. No, na Digit Life si lahko ogledate nekaj bolj zanimivih modelov. Nekaj jih je prav zanimivih, recimo Enlightove ponudbe (ta zadeva z dvemi luknjami od spredaj), pa tudi PalAlto ne izgleda slabo...

4 komentarji