»

Test Corsair PC2400 DDR RAMa

PC Stats - Na strani PC Stats sem zasledil opis Corsairovega PC2400 DDR modula. Slednjega so v testu tudi primerjali še z nekaterimi drugimi spominskimi moduli. Corsair se je v vseh testih obnesel odlično. Poleg tega so fantje pri PC Stats vse module tudi navili, kolikor se je dalo, in tudi tam se je Corsairov modul obnesel najbolje. Tristranski opis si lahko najdete tu.

0 komentarjev

Distančnika

Unique Hardware - Proizvajalci distančnikov so zadnje čase napravili kar velik korak naprej, saj so navdušenci končno lahko nehali rezati baker in kuriti procesorje, ker je doma narejeni distančnik za nekaj milimetrov preprečeval stik z jedrom procesorja in končno začeli kupovati industrijske rešitve, ki so učinkovite, lepe in uporabnika zlepa ne pustijo na cedilu. Zadnje čase smo na internetu videli kar nekaj testov teh tako koristnih pripomočkov. Videli smo lahko anodirane, bakrene, pozlačene, aluminijaste in celo posrebrene primerke (manjkajo nam samo še platinasti ;)). Vsi ti opravljajo isto nalogo, ločijo pa se le po...

4 komentarji

Vijoličen distančnik

Mikhailtech - Shimi ali distančniki, kakor jim pravimo po slovensko, so se na trgu pojavili predvsem zaradi enega razloga - lomljivih AMD-jevih procesorjev in prgišča grobih hladilnikov, ki so bili največkrat vzrok za zlomljen procesorja. Videli smo že kar nekaj variant distančnikov - od bakrovih, do raznih kovinskih, vendar neprevodnih, v zadnjem času pa so nekateri proizvajalci distančnike začeli tudi barvati. Tokrat smo priča vijoličnemu distančniku, ki so ga testirali tukaj. Sicer ne morem kaj, da se nebi vsaj nekaj časa čudil lepoti tega precej koristnega pripomočka, vendar pa igra lepota ob dejstvu, da shim leži pod hladilnikom bolj postransko vlogo. No, če se odločate za nakup distančnika, je vseeno, kakšna je njegova barva. Pazite le, da bo neprevoden, saj stiki med mostički na procesorju ne prinesejo nič dobrega.

0 komentarjev

Jao

PC Stats - Kako bi jaz imel enega Athlona 1.4GHz... No, Colin Sun iz PC STATS, ga je dobil. Dal ga je na KK266-R matično ploščo in nanj poveznil Alpha PEP66T modificiran cooler. Ta pa na žalost ni hotel iti gor. Zato je vzel starega GlobalWin FOP38 in ker so problemi pri nameščanju tega coolerja na procesor, je vmes postavil še distančnik (shim). Ker bi bilo res grozno, če bi okrušil svojega novega Athlončka z grobim GlobalWin FOP38. No, prižgal je računalnik, BIOS-i so javili, da ima lepega Athlončka 1.4GHz. Pritisnil je del in... ekran se je spremenil v črno. Resetiral je računalnik in... isto črno. Kaj je vzrok okvare? Človek je slabo namestil distančnik in skuril novega Athlona 1.4GHz! Jao ....

7 komentarjev

AMD T-Bird 1.4 GHz - AYHJA Y

ChillBlast - Procesorji AXIA so si zadnje čase precej pridobili na ugledu, trenutno pa burijo duhove predvsem procesorji z oznako AYHJA, ki naj bi se še bolje navijali. Test je potrdil že staro dejstvo; 1.4 GHz AYHJA Y Thunderbird se dobro navija, njegova edina pomanjkljivost pa je, da je deluje pri frekvenci 1.4 GHz, ki je že blizu omejitvam TB procesorjev. Ljudje (Bunny, Xoverclocker, ...) poročajo o ekstremnih navitjih blizu ali preko 2 GHz, vendar je vprašanje, koliko lahko s takim frekvencam naredijo. Test.

3 komentarji

Natečaj za majce

Jaz - Hja, tudi pri designu za majce se je izkazalo, da je tako veliki skupini ljudi, kot so Slo-Techerji, zelo težko ugoditi. Eni ste nad ponujenimi designi bili navdušeni, drugi ravnodušni, tretjim pa so se zdeli zelo grdi. In kaj naj naredimo mi? Ponujamo vsak teden novi design in zavlačujemo izid do naslednjega leta? Nope, odločili smo se za bolj elegantno rešitev: natečaj. Vsak Slo-Techer je tako vabljen, da do konca naslednjega tedna na naš e-mail naslov pošlje svoj predlog. Prosimo, da pri risanju upoštevate, da je tisk možen samo v dveh barvah (raje eni), ter da bo motiv potrebno prerisati v Corel Drawu. Uporabite že narejeni podlagi za sprednji in zadnji del (spredaj, zadaj), barvo pa lahko po želji spremenite v črno ali oranžno (na voljo bodo temno modre, črne in oranžne majice). Vsak osebek lahko sodeluje z večimi vlogami, le dovolj različne morajo biti med seboj.

Vloge bomo nehali sprejemati v petek opoldne (12.00) in takrat tudi pripravili drugi del natečaja, anketo....

11 komentarjev

1.4GHz Athlon + 950MHz Duron

Slo-Tech - AMD je danes uradno predstavil dva nova procesorja, in sicer 1.4GHz Athlona (TBird jedro) in 950MHz Durona (Spitfire jedro). Athlon je na voljo v obeh izvedenkah, torej s 200 in 266MHz zunanjo frekvenco, njega velikoprodajna cena pa znaša $253. Še zanimivost: procesorji naj bi bili v bistvu 1.5GHz, tako da tudi z navijanjem dobro kaže. Prvi primerki so brez kakršnegakoli višanja voltaže dosegli frekvence 1533MHz! Bodite pozorni na AYHJA oznako jedra. Tudi Duronček (sicer stanejo $122) je navijanju prijazen, toda nadvse očitno je, da je meja trenutnega Spitfire jedra nekje pri 1GHz+. Prvi primerki so tako dosegli 1150MHz, brez povišanja voltaže, seveda.
AMD je tako končno ujel rep Intelovih P4 procesorjev, kar se tiče frekvenc seveda. Tako bi primerjava med 1.4GHz Athlonom in 1.4GHz Pentiumom4 bila nadvse zanimiva, saj lahko procesorje končno primerjamo pri uradnih frekvencah. Thnx OZZY!

Dodatek: Pojavili so se tudi prvi testi novih procesorjev:

0 komentarjev

[H]ard|OCPjev test hladnjakov

HardOCP - HardOCPjevci so se lotili še enega primerjalnega testa HSF enot (HeatSink&Fan enot). Tokrat so jih na test popeljali kar devetnajst, od tega 6 od Thermaltakea, 2 od GlobalWina ter ostale. Po kratkem opisu vsakega od njih zvemo, da je od vseh najslabši Thermaltakeov Mini Copper Orb, saj se je 1.4 GHz Thunderbird segrel kar na sedemdeset (!) stopinj celzija. Najboljši od vseh pa je bil Thermoengineov 7K, ki je krotil procesor na 48 stopinjah. Klik za nadaljnje informacije.

0 komentarjev

O distančnikih

Club Overclocker - To je sicer test neprevodnih distančnikov, a je kljub temu zelo uporaben. Opisuje namreč probleme pri uporabi distančnikov (spacer-jev) in posledice le-teh. Ali bi verjeli, da so na Zemlji ljudje, ki dajo distančnik za Intel procesorje na AMD-ju? Očitno so. Intelovi procesorji namreč nimajo nobenih konektorjev na površini procesorja. AMD-ji jih imajo. Če distančnik za Intel procesor damo na AMD-ja, se ti kontakti povežejo in rezultat je "zažgan" procesor. Če pa vas zanima, kje so navodila, kako sami naredite svoj distančnik, pojdite sem. Sicer je vodič že star, ampak zadane bistvo.

0 komentarjev

Thermaltake Volcano II

Insane Hardware - Še ena hladilniška novica tokrat prihaja z Insane Hardwarea. Čeprav bi težko rekli, da gre za zanesljiv vir informacij, jim bomo glede tega kar verjeli. Gre za novi Thermaltakov hladilnik, namenjen Socket A procesorjem z zanimivim imenom Volcano II. Za razliko od dosedanjih Orb style hladilnikov, je ta zasnovan povsem klasično, torej hladilna rebra+ ventilator. Največja posebnost tega hladilnika je zagotovo ventilator, ki bi naj potiskal 36cfm zraka pri le 4500rpm. To pomeni konkurenco Global Win FOP38, le da bo zadeva precej tišja... "le" 31.5dBa. Dodatne...

3 komentarji

Alpha PEP66 adapter

vir: OC Rip
OC Rip - Prve članke o hladilniških adapterjih za večje ventilatorje sem vam pokazal že kar nekaj časa nazaj in takrat so povzročili kar precej zanimanja. No, sedaj zadeve lahko tudi komercilano kupite, in sicer predvsem za Alphine hladilnike. Fanadapter, kot je zadevi ime, so v povezavi z Alpho PEP66 testirali na OC Rip strani in so bili nad njim kar navdušeni. Po pravici povedano se tudi meni zdi naložba kar upravičljiva, saj za 7$ dobite adapter, ki bo precej povečal hladilno moč vašega hladilnika, obenem pa zmanjšal hrup ventilatorja. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Mega test SocketA hladilnikov na AnandTechu

AnandTech - Da so prvi na vseh področjih, so na AnandTechu dokazali z najnovejšim SocketA primerjalnim testom. Med seboj so primerjali kar 11 hladilnikov, oziroma veliko večino trenutno dostopnih SocketA hladilnikov, tako da gre za res temeljit test. Kot najboljši se je zkazal bakreni HedgeHog hladilnik ( v Sloveniji ga ne bo nikoli ) v povezavi z Deltinim 38cfm ventilatorjem, toda tudi GlobalWin FOP38, Alpha PAL6035 in SuperOrb so se lepo izkazali. Ogled priporočljiv.

0 komentarjev

Temu se reče hlajenje!

vir: NvNews
NvNews - Kaj se zgodi, če imate nekaj prostega časa, Dremel vrtalnik, Elso GLADIACa ter odvečni GlobalWin FDP32 hladilnik? Heh, eden izmed njabolj kul izgledajočih hladilnih projektov, seveda. Po pravici povedano sem se že naveličal malih črnih hladilnikov na pomnilniških čipih grafičnih kartic in sem kar čakal na kaj tako ekstravagantnega. No, če vas zanima ali je tipu to pomagalo, potem vam lahko z gotovostjo rečem, da je. Frekvenco pomnilnika je stabilno spravil z 333 na 385MHz.

1 komentar