»

Motorolin Moto X

AnandTech - Motorola je končno predstavila prvi mobilni telefon, ki je bil v celoti zasnovan pod Googlovim vodstvom. Moto X prinaša v svet mobilnih telefonov veliko svežine, saj gre verjetno za prvi mobilni telefon velikega proizvajalca, ki ga je mogoče sestaviti v toliko različnih kombinacij. To je možno zahvaljujoč sestavljanju v ZDA, saj je Motorola v Teksasu postavila veliko tovarno z nekaj tisoč zaposlenimi, kjer sestavljajo nove mobilne telefone (komponente, ki jih nato sestavijo v celoto v ZDA, vseeno izdeluje Flextronics v Aziji). Cilj je bil katerokoli izmed kombinacij kupcem v ZDA dostaviti v vsega petih dneh. In kombinacij je ogromno. Zadnja stranica je na voljo v 18 različicah, ki se med seboj razlikujejo v barvi in vzorčku, ki je natisnjen na plastiko. Sprednji del ohišja, ki obroblja zaslon, je na voljo v črni oz. beli barvi. Kombinacije še dodobra razširi kar 7 različnih barv, v kateri so na voljo gumbi na robu naprave (gumb za vklop in izklop ter gumba za glasnost) in obroč...

29 komentarjev

Izšel GNOME 3.4

vir: GNOME
GNOME - Pol leta po izidu zadnje verzije je pred nami nova inačica odprtokodnega namizja GNOME 3.4, ki nadaljuje delo iz prve verzije tretje generacije. Bistvenih sprememb tako ni, je pa cel kup - avtorji pravijo 41.000 - manjših popravkov, izboljšav in nadgradenj.

Brskalnik Epiphany se po novem imenuje Web in je po videzu precej lažji, saj vsebuje le nujno potrebne elemente za brskanje po spletu - gumba naprej in nazaj, vrstico za vpis naslova in ikono za prikaz polnih menijev. Novo ime nosi še Palimpsest, ki je odslej preprosto Disks. Nov ličnejši videz pa je dobila tudi večina ostalih aplikacij, med njimi Documents in Contacts, ki ima poleg tega še izboljšano podporo za neopaznejše delo z...

2 komentarja

Linux Mint 12 zunaj, ponuja dobro staro gnome izkušnjo

Lisa ponuja vse bombončke Gnome shella, skupaj z uveljavljeni elementi GNOME 2.

vir: Slashdot
Slashdot - Veliko uporabnikov še ni najbolj navdušenih nad izkušnjo / nedokončanostjo novega uporabniškega vmesnika Ubuntu Unity oz. Gnome Shell in ravno nanje cilja pravkar izdana sveža različica GNU/Linux distribucije Mint 12 "Lisa".

Mint je izvedenka zadnje izdaje Ubunta 11.10 (sicer obstaja tudi debian testing verzija) s poudarkom na prijaznosti uporabniku, tako da pride z vsemi potrebnimi video kodeki, flashem in javo. Jedro je 3.0, glavni uporabniški vmesnik pa kot rečeno GNOME Shell z določenimi razširitvami, imenovanimi "Mint Gnome Shell Extensions" (MGSE). Z njimi uporabnik dobi vso lepoto in druge bombončke iz paketa GNOME 3.2, vendar z uveljavljenimi elementi uporabniškega vmesnika iz GNOME 2, kot je spodnja orodna vrstica s start...

49 komentarjev

Izšel GNOME 3.0

Ars Technica - Včeraj je izšla nova različica odprtokodnega namizja GNOME, ki je največja konkurenca KDE v Linuxu. Zadnja velika izdaja je stara že devet let, ko je izšel GNOME 2.0, od tedaj pa so redno izhajale podverzije, nazadnje 2.32 lanskega septembra. Zato ni presenetljivo, da najdemo v trojki vrsto izboljšav, novosti in popravkov.

Takoj na začetku ugledamo prenovljeno uporabniško lupino, ki jo je GNOME poizkušal uvesti že precej časa. Leta 2005 se je pojavil Topaz, to je bilo kodno ime za nov videz, ki pa se ni prijel. Vse do leta 2008 se ni zgodilo nič, nato pa se je kolesje razvoja pričelo počasi vrteti. Začel se je projekt GNOME Shell, ki je kasneje postal del uradnega GNOME 3.0 in vrhunec dosegel v novi grafiki pravkar izdane verzije. Pri...

28 komentarjev

Izšel GNOME 2.22

GNOME - Izšla je nova različica priljubljenega odprtokodnega namizja GNOME 2.22.

Opis vseh novosti najdete v uradni objavi nove različice, med pomembnejše pa lahko prištejemo program Cheese za zajem fotografij in videa iz spletne kamere, program Anjuta, ki je po novem del paketa za razvijalce programske opreme ter novo knjižnico za navidezni datotečni sistem GVFS/GIO, ki bo nadomestila starejšo GNOME-VFS. To pomeni številne izboljšave v programih kot je Nautilus, vendar pa na začetku tudi malce nazadovanja, saj vsi programi še ne izkoriščajo polnega potenciala nove knjižice.

Kot je že v navadi, je namizje na voljo tudi v slovenskem jeziku.

5 komentarjev

Izšel GNOME 2.20

GNOME 2.20

Slashdot - Nova različica prinaša kup novosti in izboljšav, med drugim tudi nov power management, Evince (GNOME-ov pregledovalnik dokumentov), Totem (video predvajalnik) in Tomboy. Nekaj sprememb je doletelo tudi vizualna podoba menija nastvitev.

Izdaja nove različice sovpada z deseto obletnico obstoja. V tem obdobju se je projekt neverjetno razvil in postal globalni fenomen. Privzet je v mnogih popularnih distribucijah, med drugim tudi v Ubuntu in Fedora, s tem pa je zelo razširjen med Linux uporabniki, katerih število nenehno raste.

Nova različica bo vključena v Ubuntu 7.10, katerega izid je predviden za naslednji mesec.



Dolpoteg za nestrpne in izvorna novica.

17 komentarjev

Želje za Gnome 3.0

OSNews - Eugenia Loli-Queru, verjetno najuglednejša ocenjevalka odprtokodnega programja, je s svojimi prispevki že nekajkrat vplivala na odločitve razvijalcev. Tokrat je spisala seznam programov, ki jih predlaga za Gnome 3.0, ki bo predvidoma izšel čez slabo leto. Članek je že obrodil prve sadove, saj so na dan priplavale prve podrobnejše informacije o projektu gaim-vv. Ta želi priljubljenemu večprotokolnemu orodju za klepet, Gaimu, dodati možnosti za prenos zvoka in slike preko spletne kamere.

25 komentarjev