» »

Izšel GNOME 3.4

Izšel GNOME 3.4

vir: GNOME
GNOME - Pol leta po izidu zadnje verzije je pred nami nova inačica odprtokodnega namizja GNOME 3.4, ki nadaljuje delo iz prve verzije tretje generacije. Bistvenih sprememb tako ni, je pa cel kup - avtorji pravijo 41.000 - manjših popravkov, izboljšav in nadgradenj.

Brskalnik Epiphany se po novem imenuje Web in je po videzu precej lažji, saj vsebuje le nujno potrebne elemente za brskanje po spletu - gumba naprej in nazaj, vrstico za vpis naslova in ikono za prikaz polnih menijev. Novo ime nosi še Palimpsest, ki je odslej preprosto Disks. Nov ličnejši videz pa je dobila tudi večina ostalih aplikacij, med njimi Documents in Contacts, ki ima poleg tega še izboljšano podporo za neopaznejše delo z dokumenti na GNOME Online Accounts. Iskalnik v lupini GNOME sedaj išče po dokumentih v GNOME Documents, v prihajajočih verzijah pa naj bi tudi po glasbi in videoposnetkih. Razvijalci bodo veseli GTK+ 3.4 in posodobljenih knjižic. Med manj opazne popravke štejemo zakrpane hrošče, podporo za extensions.gnome.org (nameščanje razširitev za lupino GNOME), gladko drsenje (smooth scrolling) in spreminjanje odtenka barve namizja glede na čas dneva.

Kot smo že navajeni, je GNOME na voljo tudi v slovenščini. Prenos je mogoč z domače strani, še bolj priporočljiva pa je namestitev paketa iz uradnega repozitorija nameščene distribucije Linuxa. Naslednja verzija GNOME 3.6 bo izšla predvidoma septembra.

2 komentarja

Icematxyz ::

V tem trenutku uporabljam GNOME 3 + Unity lupino in sem zadovoljen. Na izbiro še imam GnomeShell in Cinnamon lupino in vse te (večina) izboljšave omenjene v novici so na voljo vsem uporabnikom teh treh lupin, ki zadovoljijo različne okuse.

Skratka stanje je dobro!

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Bug v pisanju DVD-RW image polne velikosti so že odpravili?
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel GNOME 3.0

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
285007 (2877) 71GA
»

Izšel GNOME 2.22

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52878 (1807) G-man
»

Izšel GNOME 2.20

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
173946 (2149) Jst

Več podobnih tem