»

MSI Titanium kartice

PC Stats - MSI je podjetje, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo matičnih plošč, zadnje čase pa se uveljavlja tudi kot proizvajalec zmogljivih grafičnih kartic. Podjetje se je proslavilo s svojo kartico Starforce na procesorju GeForce 3, sedaj pa nadaljuje tradicijo s karticami Titanium. MSI je tako ponudil tri kartice, ki bazirajo na enem izmed treh grafičnih čipov iz družine Titanium, ki jih je pred kratkim ponudila Nvidia. Kartice se poleg zmogljivosti razlikujejo po dodatkih, saj sta najzmogljivejša primerka opremljena tudi s 3D očali, ki sicer kvarijo oči sto na uro, vendar pa sta še vedno dobrodošel dodatek. Modifikatorji bodo veseli rdečega tiskanega vezja in nekaterih drugih lastnosti, kot so dvojni BIOS, bolj napreden design od referenčnega Nvdiinega, TV-Out in še kaj bi se našlo. Na strani PCStats, kjer so opravili testiranje so vse tri kartice pretestirali kolikor se je le dalo, jih primerjali s konkurenco in ugotovili, da je najboljši nakup še vedno GeForce 3 Ti200, najboljši za...

0 komentarjev

Primerjava Geforceov3 na [H]

HardOCP - Pri HardOCP so se spravili delati enega, za moje pojme, najbolj dolgočasnih primerjalnih testov sploh. Iz primerjave osmih Geforceov3 se da namreč iztisniti zelo dosti, saj preliminarne razlike med končnimi modeli obstajajo - dodatne možnosti, kvaliteta 2D slike, DVI izhod - ampak hitrostne primerjave med raznimi karticami so preprosto brezpredmetne. Prosim lepo - pomnilnik ter GPU pri vseh karticah delajo na isti frekvenci! Tako so se največje razlike vrstile v velikostnem rangu ene same sličice na sekundo. Če vas pa zanima, katera kartica ima največ dodatnih možnosti, katero se da najbolj naviti ter katera je najcenejša, le kliknite. Ampak to bi morala biti tudi glavna tema tega testa.

1 komentar

Abit GeForce3

vir: Guru 3D
Hexus - Ena izmed redkih firm, ki še ni izdala svoje GeForce3 grafične kartice je Abit. Zakaj je Abit čakal, nihče ne ve. Fantom iz Hexus-a se je uspelo dokopati do nekaj informacij in fotografij prihajajoče 3-jke. Kot je v navadi za Abit bo kartica črna, se bo zelo dobro overclockala in, tukaj pa posebnost, imela bo serijsko vgrajen VIVO modul. Sicer je malo pozno, ampak... Če bo dobra jo bodo kupci vzljubili. Ali pa tudi ne?

0 komentarjev

Detonatorji XP

Guru 3D - Ja, zmotil sem se. Dejansko se nisem zmotil jaz, ampak Marko, ki je poslal mail, da bodo Detonatori 4 izšli šele v začetku oktobra. Zdaj, ko so izšli, jih je Nvidia preimenovala v Detonatorje XP. Kako se obnesejo si poglejte tu. Stestirali so jih v Vulpine GLMark, Quake III Arena, 3D Mark 2001 in 3D Mark 2000. Za primerjavo so uporabili Detonatorje 3 verzija 12.41. Ugotovili so, da so 4-ice boljše od 3-jk. Sicer ne za veliko, ampak so. Test so seveda opravljali na GeForce3 grafični kartici, ker naj bi le-ta največ pridobila s temi posodobljenimi driverji.

2 komentarja

Ekstremizem

Guru 3D - Bladerunner, ekstremist, je naredil vodno hlajenje za svojo GeForce3 grafično kartico. In to ne kar tako malo-tu-malo-tam, ampak res lepo hlajenje. En vodni blok je dal na pomnilnik, drugega pa na jedro samo. Vse je res lepo zbrusil in polakiral... in objavil. Ko pa je to umetnino zagledal CEO iz Nvidie se mu je ideja zdela tako genialna, da je od Bladerunnerja odkupil vodno hlajeno GeForce3 za dve GeForce3-jki in majico.

7 komentarjev

Spremembe

Guru 3D - Elsina Gladiac 920 grfična kartica je bila ena izmed prvih z GeForce3 čipom. Ker je bila prva, je naredila vse začetniške napake, ki so se jim drugi izognili kasneje, ker so se učili od ELSE. Zdaj je ni več.
Prišla je namreč nova, izboljšana Gladiac 920. Tokart bo PCB črn. To pa je tudi vse kar se je dalo izvedeti. Kljub temu, da je ELSA kartico (verjetno) izboljšala, pa le-ta še vedno daje zelo hm... cenen izgled. Za primerjavo: Winfastova ima na sebi lep kovinski cooler, ki v človeku vzbudi zaupanje v kartico in njeno kakovost. Gladiac 920 tega nima. Vse kar ima je plastičen črn cooler, ki mu osebno ne bi zaupal... ELSA je sicer na svoji internetni strani sicer pospremila izid nove verzije z velikimi besedami (Gladiac 920 je prva in edina izbira gamerjev, ki ne delajo kompromisov...), a že prvi pogled na kartico naredi slab vtis.

1 komentar

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Canopus GeForce3

vir: Guru 3D
Guru 3D - Meni nepoznano japonsko podjetje, Canopus, bo izdalo GeForce3 grafično kartico. Kar je zanimivega pri tem je to, da le-ta ni kopija Nvidiine testne različice. S tem je Canopus dosegel, da ima kartica kar nekaj povsem specifičnih lastnost in dodatnih funkcij.
Za stabilno delovanje kartice jo bo treba priključiti na HD PS konektor, tako kot Voodoo5. Poleg tega je na kartici še PowerLED in zelo zanimivo hlajenje... Delovanje 2D grafike je bilo izboljšano tako, da je zadovoljivo tudi v ločljivosti 1600x1200.

3 komentarji

GeForce3 cenejši za 38%

Slo-Tech - Nvidia namerava občutno znižati cene njihovih grafičnih procesorjev, vključno z najnovejšim GeForce 3. Tako naj bi bile grafične kartice z vgrajenim GeForce 3 procesorjem cenejše za kar 200 ameriških dolarjev. Napovedanih je tudi nekaj t.i. low-end grafičnih kartic, katerih cena se bo gibala od 100 dolarjev navzgor, GeForce 2 Ultra pa bo dosegljiv že za 300 dolarjev.
Razlogov za ta korak je veliko, eden glavnih pa je zmanjšanje zanimanja za Nvidine procesorje, saj proizvajalci dobesedno zavračajo uporabo novejših različic. Zelo znan je primer čipa GeForce 2MX, predhodnika MX 200 in MX 400, ki ga nekateri še vedno vgrajujejo v grafične kartice. Kot drugo, se je na trgu pojavilo že kar nekaj grafičnih procesorjev, ki jim lahko suvereno konkurirajo in to po precej nižji ceni. Najodmevnejši je vsekakor Kyro II, za katerega se zanima že lepo število izdelovalcev grafičnih kartic. Veliko ostrih kritik je doletelo tudi najnovejši procesor GeForce 3, ki je od svojega predhodnika kar...

1 komentar

Fotografije ASUS V8200 TVR

Guru 3D - ASUS V8200 TVR je grafične kartica, ki bazira na GeForce3 čipu. Specifikacije so podobne vsem drugim GeForce3 karticam. V8200 TVR ima tudi TV-IN vhod in TV-OUT izhod, ki ga nadzoruje Philips SAA7108E Chip. Tipično za ASUS-ov Deluxe serije so še 3D očala, ki so priložena Deluxe paketu. Zanimiv je hladilnik, ki je enoten za celo kartico. Hladi torej pomnilnik in čip. Kot lahko opazite, če pogledate natančno, vodijo k ventilatorju tri žice. Tretja je namenjena nadzorovanju delovanja ventilatorja (Winbond W83781D). V škatli V8200 TVR dobite še igro Star Trek Voyager: Elite Force, 3Deep, Ulead Video Studio, CyberLink VideoLive Mail in ASUS DVD. Pri Deluxe verziji pa še očala. Cena kartice še ni znana.

vir: Guru 3D

vir: Guru 3D

15 komentarjev

Opis GeForce3

ProCooling - Vem, vem. Takih opisov je polno na Internetu. Samo ta je malo bolj poseben. Ukvarja se z dejansko katrtico in ne s čipom. Na ogled so si namreč vzeli Visiontek-ovo GeForce3 kartico. Kot je že v navadi so jo primerjali z GeForce2 Ultra, tudi od Visiontek-a. Tukaj gre za dejanski test dveh kartic in ne za razlago tehnologij. Primerjali so ju v Win2k in Win98 SE. Končna ugotovitev je, da je kartica super, ampak predraga. Kot ponavadi. Pravijo pa, da če ji cena pade, da postane zelo dober nakup. Opis lahko preberete tukaj.

4 komentarji

GeForce3 z 128MB pomnilnika

NvNews - Hercules resno razmišlja, da bi naredil kartico na Nvidia GeForce3 čipu, z 128MB pomnilnika. Seveda stvar še ni odločena, ker Hercules ve, da bo zelo malo kupcev bilo pripravljenih odšteti tako veliko denarja za grafično kartico. Kupci, kot smo mi, odpademo že v prvem krogu. Ostanejo torej še profesionalci, ki pa že imajo Quadro2 kartico povsem v te namene. Komu bi torej Hercules kartico sploh lahko prodal?
No, v vsakem primeru bi bilo zabavno videti par testov te mrcine, če bo kdaj sploh izšla. Zdi se mi, da bi premagala Kyro II.

Ura je 13.45 in pravkar sem tukaj ugotovil, da bo Hercules zagotovo začel s proizvodnjo 128MB GeForce3-ja nekje v sredini maja. Jaome .

6 komentarjev

Cene GeForce3 še vedno padajo

Reactor Critical - Izgleda, da bodo GeForce3 kartice ob pričetku prodaje stale res "samo" $400. NVChips-FR pravi, da bo Hercules spustil ceno svojega 3D Propheta III na $470. Kot že vemo so cene v Francij malo višje kot v drugih državah, tako da lahko pričakujemo, da bodo drugje stale $50-$100 manj! No, vsekakor lepa novica, saj je $400 že normalna cena za najnovejšo grafično kartico na tržišču.

6 komentarjev

Geforce II vs Geforce 3

HardOCP - Hmmm... Ja, saj verjamem, da je postavljanje takih testov aktualno ter zanimivo ter oh in sploh pokaže, kako je sajt najboljši, ampak dejstvo ostaja: Geforce 3 kartic še ni v trgovinah! Za njih še ni dostojnih gonilnikov, saj so še vedno v težki proizvodnji, tako da to pomeni, da je vsak test referenčne kartice bolj ali manj le pesek v oči, saj bodo ti testi najbrž odstopali od dejanskih zmogljivosti. Pa, pustimo že drugič navedeno dejstvo, da KARTIC V PROSTI PRODAJI NI! A vseeno . The American [T]rdići so se spravili primerjat Geforce 2 ter 3 v treh aplikacijah: 3D Mark 2001, Aquanoxu ter DroneZ. Nekateri testi pokrivajo DX, drugi pa OpenGL grafično knjižnico. Kolikor sem iz testa razbral, bo Aquanox še resna konkurenca 3D Marku 2001, a je na žalost nisem mogel sprobati, saj programa še ni na voljo za download, ker je še v testni fazi. Če vam še nisem vzel veselja do branja testa, kar pogumno. Če ste pa slučajno že brali kakšnega od testov referenčne Geforce3 kartulje, kaj novega...

8 komentarjev

3D Mark 2001 in GeForce 3

Digit Life - Pri Digit Lifeu so dobili v roke GeForca 3, GeForca 2 Ultra in Radeona 64 DDR VIVO, poleg tega pa so imeli še dva Pentiuma 4, 1.5 in 1.7 (@ 1.8) GHz, Pentiuma 3 1.0 GHz in AMDjevega Athlona 1.2 GHz.

Vse to so testirali z 3D Markom 2001. Rezultati so, krhm... dih jemajoči. Kaj pravite na 5646 3D Markov pri 1024×768 v 32 bitnih bravah? To doseže GeForce 3 v družbi z, na 1.8GHz, navitim Pentiumom 4. Z Athlonom 1.2 GHz je rezultat 5014 3D Markov, s Peniumom 3 1.0 GHz pa 4692. Za primerjavo, GeForce 2 ultra doseže z Athlonom 3796, s Pentiumom 3 pa 3296 3D Markov. Ostane še ATIjev Radeon, ki nabere z Athlonom 3169, s Pentiumom 3 pa 2950 3D Markov.
Pri testu zapolnitvenih zmožnosti (prevod by Sergio, po angleško Fill Rate) in pri testu T&L enote je zanimivo da Geforce 2 Ultra doseže več pik kakor Geforce 3. Razlog za to je višja frekvenca ultre.

Sedaj pa še dva testa, ki jih druge kartice ne naredijo, ker nimajo podprore zanju. Prvi je Pixel Shader, ki je po besedah Digit Lifeovcev...

8 komentarjev

Nadaljevanje Prophet III sage

vir: Riva3D
Riva3D - Kot verjetno že veste, se je na internetu pojavilo nekaj slikic in podatkov o Herculesovem 3D Prophetu III, ki bi naj bil zasnovan na GeForce 3 (NV20) čipu. Šlo je za neko trgovino, ki je objavilo prvo slikico Prophet III škatle in nekaj podatkov o kartici, seveda pa Nvidia česa takšnega ni mogla trpeti in je podjetje urno prisilila, da je ponudbo in informacije umaknilo. Kakorkoli, informacije so se sedaj pojavilo v neki neznani švicarski trgovini. Očitno bo poleg "navadne" GeForce3 kartice s 64MB pomnilnika na voljo tudi "Ultra" kartica s 128MB 500MHz DDR pomnilnika. Seveda tukaj ne gre za kakšne uradne informacije in za kaj več bo potrebno počakati, toda prav lahko se zna zgoditi, da...

6 komentarjev

Test grafikulj

Jaz - Pri Slo-Techu smo se spet podali v svet grafikulj in naredili že zelo potrebni primerjalni test trenutno aktualnih grafičnih kartic. Na testu so se znašle 4 kartice: ATI Radeon 64 VIVO, 3DFX Voodoo5 5500, Winfast GeForce2 GTS in Winfast GeForce2 MX, ki smo jih pošteno zmrcvarili in primerjali med seboj ter seveda na koncu podali zaključno modrost. Ogled obvezen!

18 komentarjev