»

Twitter odpira pisarne v Evropi

TechCrunch - Nekaj časa smo se spraševali, kjer v Evropi bo Twitter postavil svojo evropsko bazo, sedaj pa smo dobili delen odgovor. Del evropskih pisarn bo Twitter odprl v Londonu. Razpisali so pet delovnih mest za tržnike in komercialiste, ki bodo delali v Londonu. Tako bo London za zdaj postal evropski sedež trženja in prodaje.

Razpisana delovna mesta so za skrbnika kupcev (Account Executive), menedžerja za kupce (Account Manager), skrbnik za notranje kupce (Inside Sales Account Executive), menedžer za partnerje (Partner Manager) in menedžer za partnerske programe (Partnership Program Manager).

To ne pomeni, da bo v Londonu tudi celoten sedež evropskih operacij. Kje točno bo ta, se Twitter še ni odločil. Ena izmed možnosti je vsekakor London, glasno pa se omenja Dublin, ki je poleg...

3 komentarji

Tudi tajne službe uporabljajo hekerske tehnike

Schneier.com - To, da tajne službe uporabljajo različne metode pridobivanja podatkov, tudi hekerske tehnike, ni nič novega, kljub temu pa je vedno zanimivo prebrati kakšno bolj konkretno zgodbico iz tega področja.

Na Haaretz.com tako poročajo o operaciji izraelske tajne službe Mossad, ki je v Londonu na računalnik sirskega uradnika (bival je v hotelu) podtaknila zlonamerni program. S pomočjo tega programa so nato uspeli ukrasti podatke o gradnji jedrskega reaktorja al-Kibar, ki ga je Sirija s pomočjo Severne Koreje gradila v puščavi. Sporne objekte so nato 6. septembra 2007 zbombardirali.

Primer lepo ponazarja pomen fizične varnosti informacijskih sistemov, saj v primeru fizičnega dostopa včasih ne pomaga niti šifriranje.

17 komentarjev

Sledenje smetem

vir: engadget
engadget - Količina odpadkov je dandanes velik problem, sortiranje smeti pa je še vedno relativno neučinkovito in nerazširjeno. Raziskovalci na MIT so se zato odločili opremiti določene pakete smeti z GSM oddajniki, ki bodo svojo lokacijo oddajali vsakih 15 minut. uspešno so že pognali eksperiment s 50 oddajniki v Seattlu, v kratkem pa bodo to ponovili še z nekaj tisoči v Seattlu, New Yorku, kasneje pa še v Londonu. S tem hočejo pokazati točno pot nekega kosa smeti in pokazati, kje pristane. Če bi ljudje vedeli, kje obleži njihov plastični lonček za kavo oz. računalnik, ko ga odvržejo, bi se morda bolj zamislili o problematiki odpadkov in začeli z njimi ravnati bolj odgovorno in v dobro okolja....

14 komentarjev

Yahoo zapustil evropski šef

CNet - Po odstopu Yahoojevega izvršnega direktorja Jerryja Yanga je zavladalo neobičajno zatišje, ko o nesrečnem Yahooju nismo poročali skoraj dva tedna. Tokratna vest je, da ga zapušča še en vodilni uslužbenec - Toby Coppel. Izvršni podpredsednik in vodilni menedžer za Evropo in Kanado je dejal, da je o odločitvi premišljeval že nekaj mesecev in da ni povezana z Yangovim odhodom. Coppel se je Yahooju pridružil leta 2001, zadnjih 18 mesecev pa je skrbel za dejavnosti v Evropi. Njegova glavna naloga je bila reorganizacija in varčevalni ukrepi; tako je naprimer preselil evropski sedež iz dragega Londona v cenejšo Švico in skrčil število zaposlenih v Evropi na tretjino. Nasledil ga bo Rich Riley, trenutni podpredsednik za evropski del oglaševanja in založništva.

Na prvi pogled izgleda, kakor da vsi bežijo s potapljajoče ladje, a vsi očitno ne mislijo tako slabo o Yahooju. Ameriškemu milijarderju in poslovnežu Carlu Icahnu se zdi, da je pri trenutnih diskontih na borzi Yahoo tako zelo...

7 komentarjev

Svetovna Wi-Fi prestolnica ostaja London

Slashdot - Slashdot poroča, da je svetovna prestolnica za brezžičen dostop do medmrežja še vedno London. Zadnja študija, ki jo je opravila RSA, je odkrila, da je v Londonu 12.276 dostopnih točk, kar za več kot 3000 presega njihovo število v New Yorku. Največjo rast so zabeležili v Parizu, kjer se je njihovo število pošesterilo, medtem ko je ta v Londonu znašala 72 %, v New Yorku pa le 45 %. Precej bolj žalosten je podatek o varnostni neosveščenosti skrbnikov, saj je v New Yorku 97 % vseh dostopnih točk v podjetjih zaščitenih, v Londonu pa le 80 %. Za primerjavo: domači uporabniki so v New Yorku svoje točke zakriptirali v 97 %, Londončani pa v 90 %.

4 komentarji