»

Samsung ukinja Galaxy Alpha

Čeprav ni bil brez napak je bil Galaxy Alpha vseeno priljubljen pri ocenjevalcih

vir: The Verge
The Verge - Samsungova predstavitev Galaxy Alpha je mnogim poznavalcem dala upanja, da bo korejski mobilni (oz. raznovrstni) gigant nekoliko spremenil svoja pota in se bo osredotočil na bolj kakovostno izdelane mobilne telefone, ki bodo uporabljali nekoliko več kovine in drugih vzdržljivih materialov. Obenem se je pričakovalo, da se bodo osredotočili bolj na višje-cenovne modele, saj jim na spodnjem delu razpona prodajo močno odžirajo kitajski proizvajalci, kot so Xiaomi, Huawei ter tudi Lenovo.

To se je izkazalo le za delno resnično. Nedavno predstavljena nova družina Galaxy A, zaenkrat na voljo le na Kitajskem, uporablja nekaj smernic razvoja iz Galaxy Alpha, npr. zunanji kovinski okvir. A po drugi strani je drobovje mobilnikov...

37 komentarjev

Microsoft zasegel domene No-IP

Ars Technica - Microsoft je zasegel 23 domen, ki jih je uporabljalo podjetje Vitalwerks Internet Solutions, ki skrbi za znano storitev No-IP za zagotavljanje dinamičnih DNS-jev. V boju zoper dva kosa škodljive programske opreme z imenoma Bladabindi (NJrat) in Jenxcus (NJw0rm) je Microsoft izvedel radikalno potezo in povzročil težave več kot štirim milijonom legitimnih uporabnikov storitve No-IP.

V izjavi za javnost so v Microsoftu zapisali, da gre za izvršitev sodne odredbe, ki so jo dobili v postopku, ki so ga začeli 19. junija zoper kuvajtskega in alžirskega državljana ter Vitalweks. Omenjena sta pisca ali pa vsaj upravljavca naveden škodljive programske opreme, ki je uporabljala storitev No-IP za komunikacijo s krmilno-nadzornimi strežniki.

Dinamični DNS je eno izmed priljubljenih...

58 komentarjev

Zune uradno mrtev

Slashdot - Že marca so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi se Microsoft počasi pripravljal na ukinitev znamke predvajalnikov glasbe Zune, sedaj pa je to uradno. Microsoft ne bo več izdeloval predvajalnikov Zune, kar pa na lastnike obstoječih naprav ne bo vplivalo.

Včeraj popoldne je Microsoft na svojih straneh odstranil vse omembe predvajalnikov Zune, kar je spet sprožilo ugibanja o žalostnem koncu te znamke. Na vprašanje, ali je to res tako, je Microsoftov predstavnik za odnose z javnostmi odgovoril, da sploh ne. Kasneje so se v Redmondu končno poenotili pri nastopanju navzven in pojasnili, da je Zune dočakal svoj konec. Kot so zapisali, bodo osredotočeni na Windows Phone, kar se tiče glasbe in prenosnih...

7 komentarjev

Microsoft ukinja razvoj predvajalnikov Zune

Bloomberg - Microsoft ukinja razvoj novih predvajalnikov znamke Zune, poroča Bloomberg. Namesto tega se bodo posvetili razvoju programske opreme Zune, ki bo na voljo za pametne telefone z Microsoftovim sistemom. Zune se namreč nikoli ni uspel zasidrati med ljudske množice, saj se je od predstavitve leta 2006 spopadal z nizkim povpraševanjem, že zadnji dve leti pa se Microsoft spogleduje z odstrelom platforme.
...

3 komentarji

Microsoft počasi ukinja znamko Zune

vir: engadget
engadget - Ob predstavitvi prvega Microsoftovega predvajalnika glasbe je bila ustvarjena še znamka Zune, ki je prek nekaj generacij predvajalnika (zadnja generacija, Zune HD, je bila ena izmed redkih naprav s prvimi procesorji Tegra) prerasla v programsko opremo za upravljanje z njimi, glasbeno trgovino, medijski oddelek na Windows Phone 7 in Xbox 360, itd. A kaže, da bi bila lahko ta znamka tik pred izumrtjem, kar so nekateri opazili med najavo sodelovanja Microsofta in Nokie. Mnoge znamke, vključno z Xbox Live, Windows Marketplace in podobnimi, so bile omenjene pogosto, Zune pa nikoli. Posledično sta Paul Thurrott in ZDNet-ova Mary-Jo Foley povprašala Microsoftove predstavnike, kako kaže tej...

9 komentarjev

Microsoft ukinja družinski paket Windows 7

Slo-Tech - Spletni trgovec Amazon je napovedal, da bo Microsoftov družinski paket licenc za Windows 7 Home Premium na voljo le še do konca tega leta. Gre za eno najcenejših možnosti legalne namestitve Windows 7 na več računalnikov, saj tri licence za nadgradnjo z Windows XP ali Viste v paketu stanejo 125 dolarjev. Paket je na voljo tudi v Evropi in stane 150 evrov na kontinentu in okoli 110 funtov na Otoku.

Microsoft je že od začetka poudarjal, da gre za časovno omejeno ponudbo. Ko je Windows 7 izšel leta 2009, je bil Family Pack po znižani ceni na voljo le poldrugi mesec, kar je kupce sila ujezilo....

51 komentarjev

Microsoft ukinja Vine

Vine se poslavlja

TechCrunch - Microsoft je lani predstavil svojo novo komunikacijsko-družabno storitev Vine, ki je potem obtičala v stadiju beta. Šlo je za Twitterju podobno storitev, ki je bila sprva namenjena vzpostavljanju stika s sorodniki in prijatelji v primeru nesreč in drugih nujnih okoliščin (tudi ko bi drugi komunikacijski kanali odpovedali), kasneje pa so jo nameravali nadgraditi v polnokrvno družabno storitev. Omejili so jo na ZDA in operacijske sisteme Windows XP SP2, Vista in 7, saj je bilo za uporabo treba namestiti lokalnega odjemalca. Microsoft je ugotovil, da storitev ni dosegla želene prepoznavnosti, zato jo...

5 komentarjev

Microsoft ukinja Bing Cashback

vir: E-week
E-week - Microsoft je napovedal, da bo z avgustom končal program Bing Cashback, s katerim so poizkušali uporabnike zvabiti z Googla na svoj iskalnik. Program so zagnali 22. maja 2008 (takrat še pod imenom Live Search Cashback) in je uporabnikom omogočal iskanje izdelkov po straneh različnih prodajalcev, uporabniki pa so z nakupi nabirali dobroimetje. Po ukinitvi storitve bodo imeli na voljo še eno leto časa, da dobroimetje porabijo.

Čeprav so k sodelovanju pritegnili na tisoče trgovinskih partnerjev, uporabniki programa niso vzeli za svojega, ugotavlja Microsoft. Yusuf Mehdi, ki je bil v Microsoftu pomočnik vodje tega projekta, poudarja, da se je Microsoft iz neuspelega projekta mnogo naučil in...

0 komentarjev

Microsoft ukinja svoje novičarske skupine

Slashdot - Pred davnimi časi, še preden je bil internet množično dostopen, smo za komunikacijo uporabljali tako imenovane elektronske oglasne deske (BBS). Te so umrle še v prejšnjem stoletju. Kasneje so se razširile novičarske skupine (USENET), ki so svoj zenit že prešle, a še vedno kljubujejo spletnim forumom, čeprav vedno težje. Microsoft, na primer, jih ne bo več držal pri življenju.

Redmondski velikan je napovedal, da bodo ukinili približno 2000 javnih in 2200 zasebnih novičarskih skupin, ki so bile namenjene Microsoftovim izdelkom in partnerjem. Z junijem 2010 jih bodo prestavili na forume v sklopu TechNeta, MSDN in Microsoft Answers. Razlog naj bi bil spam, saj so v Microsoftu zapisali, da forumi ponujajo boljši nadzor nad spamom. V zadnjem letu se je število obiskovalcev teh novičarskih skupin prepolovilo, posredno pa Microsoft tudi priznava, da bo vzdrževanje foruma cenejše. Vse skupaj seveda zavito v celofan z besedami, da gre za evolucijo skupnosti in sporazumevanja.

0 komentarjev

Microsoft ukinja podporo za Itaniume

Slashdot - Microsoft je v blogu napovedal, da ukinja podporo za platformo IA-64, torej Intelove 64-bitne procesorje Itanium. Zadnji strežniški operacijski sistem s podporo za Itaniume je Windows Server 2008 R2, med aplikacijami pa bosta zadnji SQL Server 2008 R2 in Visual Studio 2010. Na področju operacijskih sistemov za namizne sisteme je bil Windows XP zadnji s podporo za Itaniume in ker le na petih odstotkih Itaniumov teče Windows, ukinitev podpore tudi za strežnike ni presenetljiva. Obstoječa programska oprema podpira tudi najnovejše Itaniume 9300 (Tukwila). Razširjena podpora za Windows Server 2008 R2 bo trajala do julija 2018, tako da bodo Itaniumi še lep čas z nami.

Microsoft sicer ni prvi, ki je ukinil podporo zanje. Lani je...

18 komentarjev