»

Windows Phone Mango bo podpiral Facebook Chat, prejema funkcije za poslovne uporabnike

Klepetanje bo mogoče prek Windows Live Messenger in Facebook Chat, baje pa še prek protokola AIM

vir: Windows Phone 7 Central
Windows Phone 7 Central - Povedali smo že, da bo prva večja nadgradnja za Windows Phone 7, poznana kot Mango, podpirala klepetanje prek protokola Windows Live Messenger, brez da bi bilo treba nameščati aplikacije. Takrat smo povedali, da bo svoje kontakte mogoče povezati z Live Messengerjem in jim poslati kratka sporočilca kar iz imenika oz. iz...

6 komentarjev

Kaj Nokiaši pričakujejo od Windows Phone 7

vir: engadget
engadget - Nokia je po najavi uporabe Windows Phone 7 v svojih bodočih telefonih za uporabnike na uradnem blogu Conversations pripravila anketo, v katerih so sodelujoče povpraševali po najljubših novostih, ki jih bo prinesel Windows Phone 7. Izmed Xbox iger, prenovljenega uporabniškega vmesnika, boljšega povezovanja z namiznimi različicami Windows, uporabe Internet Explorerja 9 kot brskalnika na platformi, bolj pogostih nadgradenj, Silverlighta, vgrajenega Outlooka in zaslonov z višjo ločljivostjo so uporabniki z 22,61 % v večini izbrali možnost drugo, a ji je z 22,12 % sledil unikaten uporabniški vmesnik Windows Phone 7, kar še dodatno potrjuje eno izmed javno opevanih slabosti Symbiana.

Na drugem mestu med izbranimi...

33 komentarjev

MWC 2011: Predstavljene napovedi za Windows Phone 7

TechSpot - Na Mobile World Congressu 2011 v Barceloni je imel svoje predavanje tudi Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer, ki se je dotaknil predvsem prihodnosti Windows Phone 7. Napovedal je novosti, ki jih lahko letos pričakujemo v Windows Phone 7:
  • prihodnji mesec izide posodobitev s podporo za funkciji kopiraj in prilepi ter hitrejše delovanje aplikacij,
  • kasneje letos pa še podpora za omrežja CDMA (to v Evropi ni pomembno, ker je v uporabi izključno GSM),
  • integracija Twitterja v People Hub,
  • shranjevanje in deljenje datotek v oblaku prek Windows Live SkyDrive,
  • Internet Explorer 9 in
  • izboljšana podpora za večopravilnost.



Druga pomembna novost bo integracija Windows Phone 7 z Xbox Kinectom. Konzola in telefon komunicirata v realnem času. Igro je...

31 komentarjev

Znani prvi proizvajalci telefonov z Windows Phone 7

Dell Lightning

vir: engadget
engadget - Pri Microsoftu so obelodanili peterico proizvajalcev elektronskih naprav, ki bodo ob javni predstavitvi Windows Phone 7 na tržišču ponudili svoje mobilne telefone, na katerih bo tekel nov Microsoftov operacijski sistem. Peterico sestavljajo Asus, Dell, HTC, LG in Samsung, kjer ima na področju mobilnih telefonov še najmanj izkušenj Dell. Prav slednji je bil skupaj s HTC-jem kot proizvajalec potrjen šele sedaj, a se je za oba že pred časom pričakovalo, da bosta pripravila na Windows Phone 7 osnovane mobilne telefone.

Dell je namreč pred časom predstavil konec letošnjega leta in v začetku leta 2011 prihajajoče mobilnike, na katerih bo tekel ali Windows Phone 7 oz. Android. HTC je po drugi strani eno izmed...

12 komentarjev

Microsoft bo zaposlenim podaril mobilne telefone

Windows Phone 7

vir: engadget
engadget - Vse kaže, da bodo prav vsi Microsoftovi uslužbenci, katerih je po celem svetu prek 90.000, dobili nove mobilne telefone, popolnoma brezplačno. Seveda bo šlo za naprave, na katerih bo tekel novi Microsoftov operacijski sistem za mobilne telefone, Windows Phone 7.

Uslužbenci bodo svoje naprave najverjetneje prejeli še pred koncem leta oz. tik pred javno dobavljivostjo naprav z Windows Phone 7. Jasno je namreč, da Microsoft s to potezo želi Windows Phone 7 oglaševati brezplačno, na najboljši način - z dobrimi priporočili obstoječih uporabnikov.

Stroški prek 90.000 naprav bodo zanemarljivi, če bo kampanja uspešna. Obenem je...

7 komentarjev

Windows Mobile 6.5 ostaja podprt, Microsoft misli na poslovne uporabnike

Tudi za poslovneže uporaben sistem?

vir: TG Daily
TG Daily - Čeprav smo že vedeli, da bosta Windows Phone 7 in Windows Mobile 6.5 (slednji morda v obliki izdaje Windows Phone Starter, vsaj za mobilne telefone) sobivala, pri Microsoftu to ponovno potrjujejo. Mnoge je namreč skrbelo, kaj se bo zgodilo z Windows Mobile oz. kako bodo mnoga podjetja, ki ne uporabljajo zgolj mobilnih telefonov z Windows Mobile, temveč tudi druge naprave, ključne za delovanje celotne družbe, na...

5 komentarjev

Windows Mobile 6.5 preimenovan v Windows Phone Classic

Meni Start ne gre v pozabo

Slo-Tech - O sobivanju Windows Mobile 6.5 in Windows Mobile 7 smo govorili že konec avgusta lani, takratne napovedi pa so se izkazale za resnične. S strogimi omejitvami za strojno opremo Microsoft nima druge izbire, kot še vedno prodajati Windows Mobile 6.5 za manj zmogljive naprave, medtem ko bo na novo spisan in preimenovan Windows Phone 7 Series do konca leta predstavil popolnoma nov nabor naprav.

A ker je znamka Windows Mobile izumrla, pravzaprav ni presenečenje,...

5 komentarjev