»

Svetleči molex konektorji

ModAsylum - Da, ledice so zelo pomemben pripomoček za vse modifikatorje, ki jih potem navesijo vsepovsod po svojih računalnikih. Na ModAsylum je tako moč zaslediti zanimivo modifikacijo, kjer so ledice uporabljene na zelo zanimiv način. Pritrdili so jih namreč v molex konektorje, ki sedaj med delovanjem računalnika lepo svetijo. V povezavi z neonko in pleksijem gotovo primorejo k lepšemu ohišju. Klik!

8 komentarjev

Koolance PC2-C

Club Overclocker - To je ime Koolanceovega vodno hlajenega ATX ohišja, katerega so testirali na ClubOC. Zadeva je narejena profesionalno, a je vseeno razvidno, da je vgrajevanje kompletnega vodnega hlajenja v midi tower ohišje kar zapletena zadeva. Sicer pa vse hvale inženirjem, saj jim je uspelo zelo lepo. Na vrhu je radiator, katerega hladijo trije ventilatorji, spodaj pa črpalka in rezervoar za vodo. Le-to vlijemo ali izlijemo iz sistema tako, da obrnemo ohišje na glavo ter spodaj najdemo "zamašek". Poleg tega, da izgleda dobro, tako tudi hladi. Klik!

1 komentar

Vesoljski hladilnik

Club Overclocker - Zen... hladilnik iz vesolja! No, v bistvu ne, prihaja namreč iz Japonske. Zadevica je posebna prav v vsem. Hladilnik nima samo navadnih reber, temveč ima v rebrih neke vrste tekočino. Zanimivo, inovativno. 2 ventilatorja skrbita za zadosten pretok zraka, vse skupaj pa je "oblečeno" v plastični pokrov. Sliši se super! Pa se tudi obnese tako? Preberite si test na ClubOC-ju. Še slika:

3 komentarji

Hynix še vedno na infuziji

100si - Hynix, ki je nastal iz podjetij Hyundai Semi in LG Semi, je najbrž eden izmed največjih izgubarjev, saj je v tej četrtini pridelal kar za 1.24 milijarde dolarjev izgube. Gotovo ni treba poudarjati, da Hynix trenutno živi samo od posojil.
Medtem, ko se Hynix in nekatera druga podjetja, ki izdelujejo pomnilnik za PC-je ubadajo s katastrofalno nizkimi cenami, pa Apple še vedno mastno služi s prodajo pomnilnika za svoje mlinčke. Če prav pomislim, je kar lepo, da imam PC in ne Appla ;).

0 komentarjev

Mrežice za ventilatorje

Club Overclocker - Kar nekaj vode je že preteklo, odkar sem zadnjič dal povezavo na kakšen test teh precej koristnih pripomočkov. Kot gotovo že veste, so mrežice za ventilatorje bile do nedavnega namenjene samo kot varovalni pripomoček, ki je preprečeval, da bi kakšna stvar (prst? ) po nesreči zašla v ventilator. No, sčasoma, ko so modifikatorji pridobili vse več "pravic" in ko so predstavljali dovolj veliko kupno moč, pa so se proizvajalci teh mrežic začeli ukvarjati tudi z dizajnom. Tako smo lahko čez nekaj časa dobili "mrežice" v obliki "nuke" ali "biohazard" znaka, kmalu pa še pobarvane izvedenke le-teh (saj veste, kako so modifikatorji nori na žive barve ). No, če želite spet videti kakšen (krajši) test teh stvarc, potem oddeskajte na ClubOC, kjer so testirali "mrežice" podjetja ZXMods.

0 komentarjev

Intervju z Rambusom

CNet - Kot sem že večkrat rekel, je lahko Rambus zelo zoprno podjetje, saj toži druga podjetja, ki se ukvarjajo s pomnilnikom kar po tekočem traku (tipično Ameriška strategija). Seveda gotovo ni treba poudarjati, da se večina tožb ne konča v prid Rambusu. Vendar pa je Rambus lahko tudi precej zanimivo podjetje, ko pridemo do tehnologije. Njegove prihodnje načrte sem že predstavil v eni izmed mojih prejšnjih novic, sedaj pa je čas, da pogledamo, kako ljudje v Rambusu komentirajo odnose z Intelom, višjo ceno RDRAM-a, napovedi za prihodnost, tožbe z drugimi podjetji, itd. Intervju so napravili na CNetu in sicer z enim izmed vodilnih mož pri Rambusu - Davidom Mooringom. Seveda intervjuja ne vzemite preveč resno, ker - saj veste - vsak navija za svoje .

0 komentarjev

Nekaj za modifikatorje ...

Club Overclocker - Po dolgem času spet en kratek test lučk in neonk, ki so so ga pripravili na ClubOC. Tam so stestirali neonko in neke čudne svetleče cevke, ki jih lahko tudi upogibamo. Gotovo ni treba poudarjati, da se naložba v te stvari splača samo, če imate v ohišje vdelano okensko modifikacijo. Tisti, ki imate radi lepo razsvetljena ohišja se gotovo ne boste preveč sekirali, ko boste odšteli $36 za opisani komplet. Morda pa se tudi motim ...

0 komentarjev

USB Hard drive

Club Overclocker - Še en kratek test iz ClubOC, ki govori o prenosnemu USB disku - Q-ju. Q lahko, kakor že ime pove vstavite v USB port na zadnji strani računalnika. Sicer Q ni pionir na svojem področju (nekaj podobnega smo videli že prej), vendar je po dolgem času spet prijetno videti nekaj nenavadnega. Q proizvajajo v treh izvedbah; 16, 32 in 64 MB izvedbi. Dobra stran Q-ja je majhnost in s tem odlična prenosnost, slaba stran pa je hitrost - Q je malenkost hitrejši od navadnega disketnika. Slabost je še cena, ki je vse prej kot nizka. 16 MB izvedba stane okrog 17 tisoč SIT, 64 MB izvedba pa stane okrog 50 tisoč SIT. Skratka preveč. Ostanite pri disketah in ZIP-ovkah.

2 komentarja

Neonske modifikacije

Taco Nuts - Tole mi je pa všeč. Vgradnja neonske svetilke v računalnik postaja iz dneva v dan bolj interesantna, saj imajo neonske svetilke (from now on "neonke") prav ubitačen efekt, če jih vgradimo v računalnik, pa še grejejo se ne tako. Stran Taco Nuts se je tudi ubodla s tem problemom, saj vgraditev neonke ni ravno najbolj enostavno opravilo. To vem zato, ker sem se tega početja lotil tudi sam. Klik za članek. Še zanimivost: Če se neonke grejejo zelo minimalno (18W za 60 cm neonko), predstavljajo večji problem dušilci za to napravo. Če ne veste, rabite za vzpostavitev delovanja neonke še štarter in dušilko. Štarter ne igra vloge, dušilka se pa med delovanjem segreje na svojih 40 stopinj nad nič.

7 komentarjev