»

nForce ter hitrost PCI vodila

Tech Report - Nekateri uporabniki osnovnih plošč z nForce čipovjem so začeli postajati sumničavi, saj jim je vodilo PCI delalo po polžje. Namesto pričakovanih prenosov, ki naj bi se gibali v okolišu 60 MB/s, so uporabniki doživljali razočaranje s 30-35 MB/s. Zadevo so raziskali pri Tech Reportu ter po odgovoru s strani podjetja, ki je čipovje tudi naredilo, nVidie, izvedeli, da je težava v BIOSu, ki bi moral omogočati možnost "MRM Prefetch" in le-to imeti omogočeno, torej nastavljeno na "Enabled". Vzroka za težavo pri nVidii še niso sporočili, možno je pa praktično karkoli - od napake v predpomnenju pa vse do človeške napake.

0 komentarjev

nForce in Twin Bank

AMD World - Ko je izšla prva plošča z nForce čipovjem, so se ocenjevalci čudili enemu samemu dejstvu. Na plošči so bili trije pomnilniški moduli, med drugim in tretjim pa je bil, nenavadno, polcentimeterski presledek. Če to dejstvo združimo z nVidiino napovedjo, da bo nForce uporabljal TwinBank arhitekturo, ki naj bi podvojila pasovno širino (ter, posledično, iz dveh 64-bitnih modulov naredila enega logičnega 128-bitnega), so preizkuševalci vedeli - da je treba poskusiti vse možnosti kombinacij dveh modulov. Tega so se lotili na AMD World, primerjali rezultate s KT266A čipovjem ter pogledali, če je nForce navijanju prijazen. Zanimivo, ilustrativno ter kratko branje.

0 komentarjev

ABIT NV7m

Tom's Hardware - ABIT je najavil svojo novo ploščo na nForce čipovju imenovano NV7m. Izdelana je v micro ATX velikosti in je namenjena AMD Athlon XP procesorjem. V osrčju plošče se skriva Nvidiino nForce čipovje, ki vključuje Crush 12 NorthBridge. NV7m vključuje integriran 128-bitni pomnilniški kontroler in podpira do 1 gigabajt DDR SDRAM pomnilnika. Poleg tega ima dva ločena 64 bitna pomnilniška kontrolerja, ki naj bi prinašala največjo pasovno širino okoli 4.2 GB/s. NV7m v sebi skriva tudi 256-bitni integriran Nvidiin grafični procesor z drugo generacijo T&L-a ter MCP- enoto za prenašanje zvoka, ki podpora AC3 kodiranje in S/PDIF izhod. Poleg tega ima plošča še 1 AGP režo in 3 PCI vtiče.

0 komentarjev

Malo o nForce-u

Amdmb.com - Saj vsi veste kaj to je, ne? No, za tiste, ki ste se pravkar zbudili iz 20 let trajajoče kome, je tu pojasnilo.
Gre namreč za velik "preview" prihajajočega Nvidiinega nForce čipovja. Razložili vam bodo IGP (Integrated Graphics Processor tj. vgrajeni grafični procesor; dejansko gre za GeForce2), TwinBank Memory Architecture, DASP (Dynamic Adaptive Speculative Pre-processor tj. dinamični prigodljivo-ugibalni predprocesor), integrirani GeForce2 grafični kartici, ki bo vgrajena in še o ogromno drugih stvareh. Ta članek vam, če ste tech navdušenec, iskreno priporočam!

0 komentarjev

nForce že tu?

The Register - Dell je zelo pro Intel podjetje. Praviloma vse kar pride iz Dell-a, nosi Intel Inside nalepko. Ampak to se bo, če so govorice resnične, spremenilo!
Kaj je tisto kar je spreobrnilo Dell? Nvidia in njeno nForce čipovje. Če prav pomislite, je to popolnoma logično. Prodajalci končnih sistemov (ala IBM Aptiva) niso navdušeni nad AMD precesorji, ker kolikor prihranijo pri ceni AMD-jev, zgubijo pri dragih matičnih ploščah za AMD-je. Nvidia je z nForcem to spremenila. To vezno čipovje za svojo ceno ponuja ogromno! Logično je Dell v tem videl dober posel in ga zagrabil. Prihranil bo na ceni procesorja in, ker ima nForce grafično že vgrajeno, tudi na grafični kartici zelo dobre kakovosti.
So sicer še bolj nepotrjene govorice kot te zgornje, da bo Nvidia izdala posebno verzijo nforca za P4. Tako da bo Dell v resnici izdal nForce in P4 "combo", ampak te se mi zdijo preveč odtrgane, da bi bile resnične. Po drugi strani pa je čisto možno, da bo zgoraj omenjeni Dell-ov AMD sistem tekel na...

0 komentarjev

AMI bo podprl nForce

The inquirer - Kdo je AMI? AMI (American Megatrends) je proizvajalec BIOS-ov, ki je svoj vrhunec doživel v času vladavine 486 računalnikov, danes pa ga ne opazimo tako pogosto. Po zadnjih podatkih bo AMI po dolgi debati z raznimi proizvajalci matičnih plošč podprl nForce čipovja v svojih BIOS-ih. Ali bo Award končno dobil malce močnejšo konkurenco?

2 komentarja