»

Profiliranje kupcev ali vaš trgovec ve za vašo nosečnost še pred partnerjem

The New York Times - Praktično vsi večji trgovci ponujajo različne kartice zvestobe, ki imetnikom prinašajo ugodnosti pri nakupovanju. Nekateri zbirajo točke, drugi nudijo takojšnji popust pri nakupih, spet tretji nabirajo odstotke itn. Kupci jih uporabljajo, ker lahko stvari vsaj na videz kupijo ceneje, medtem ko je motivacija trgovcev precej bolj pretkana. Na ta način gradijo profil kupca, ki je v oglaševanju in trženju vreden precej denarja.

The New York Times je objavil izvrsten članek o psihologiji tovrstnega početja. V njem so analizirali ravnanje ameriške verige diskontnih prodajaln Target, ki na enem mestu ponuja vrsto različnih izdelkov, od kosilnic do plenic in losjonov. Pogovarjali so se z Andrewom Polom, ki je v Targetu zaposlen...

45 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: digitalni sprejemnik za 433 MHz, Kronokraktor, Bridging the Gap, VIP s Francijem Zavrlom

#190: Twenity – lansiranje - NOVOLETKA, 21. Dec 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 10.1. ob 19h, vas vabimo na prve Pipine odprte termine v novem letu, kjer bo Tomaž Šolc predstavil preprost in poceni digitalni sprejemnik za 433 MHz področje z USB priklopom in prilagitev za znano orodje “tcpdump“.

V sredo 11.1. ob 19h, si bomo na Spletnih uricah pogledali orodje Kronokrator, ki omogoča da ugotovite kam gre vaš čas, s čimer vam pomaga bolše obvladovati čas. Predava Boštjan Jenko.

V četrtek 12.1. od 18h, bo na oddelku za biologijo Biotehniške fakultete v predavalnici B4 na Večni poti 111 v Ljubljani potekal pogovor dr. Špele Petrič s prof. dr. Zlato Luthar in Majo Smrekar v okviru projekta Bridging the Gap. Interdisciplinarnost, katerih navidez skrajni primer...

2 komentarja

V Kiberpipi ta teden: planetarna astrofotografija, Groovy on Grails, VIP - Pavel Vrabec

SU #187: Merjenje učinkovitosti aktivnosti na Facebooku, 30. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 6.12. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih o planetarni astrofotografiji predaval Matic Smrekar, absolvent študija fizike, astrnomsko-geofizikalne smeri, koordinator astronomskih opazovanj, predavatelj, vodja izobraževalnega programa za mentorje in učitelje astronomije in vodja programa predavanj Astronomskega društva Labod. Je aktiven član društva Temno nebo Slovenije.

V sredo 7.12. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer nam bo Gregor Petrin predstavil, kako iz ideje čim hitreje in s čim manj stroški razviti delujoč prototip spletne aplikacije. Krajši del predavanja bo namenjen splošnim principom prototipiranja, glavnina pa se bo osredotočila na pristop s platformo

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti človeka, Film'šteka, Veseli dan kulture 2011

Nokia: Show your skills hackathon, 26. & 27. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 29.11. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih Gorazd Žagar, ki mu informacijska varnost ni tuja, popeljal v čudoviti svet spletnega nakupovanja. Preleteli bomo zgodovino razvoja nakupovanja na svetovnem spletu, spoznali plačilna sredstva in njihove zlorabe, potipali varnost spletnih trgovin (demo), se vprašali o učinkovitosti standarda PCI DSS v2 in pokukali v Zakon o plačilnih storitvah in sistemih.

V sredo 30.11. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer bomo tokrat spoznali Socialnumbers, statistično orodje, ki meri učinkovitost aktivnosti v družabnem omrežju Facebook. Facebook je postal uveljavljen marketinški kanal za podjetja, težava, s katero se podjetja in agencije...

7 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: CafeBabe special edition, Android tablice, Git, večer mehanskih ugank

Predstavitev rezultatov prvega razpisa za razvoj aplikacij Android v Sloveniji, Sanja Križan in Gregor Kastelic, 01. jun 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 17.5., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine. Ekipa OpenBlend se je vrnila s konference JUDCon / JBoss World v Bostonu in bo pripravila Cafe-Babe Special Edition, kjer bo postregla s še svežimi vtisi in najnovejšimi novicami iz sveta JBoss.org tehnologij. Fantje bodo pripravili kratke predstavitve najbolj vročih tehnologij ta hip, ob katerih se bodo marsikateremu razvijalcu pocedile sline.



V sredo, 25.5. ob 18h Kiberpipa v sodelovanju s Simobilom in Samsungom organizira srečanje za Android razvijalce, ki želijo preizkusiti svoje aplikacije na Honeycomb tablici ter preizkusiti interakcijo na večjih zaslonih. Prisotni bodo tudi razvijalci, ki so svoje aplikacije že prilagodili za tablice in bodo z vami...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: MoMo:Bada, Android, Document Freedom day in Ubuntu Global Jam

Document Freedom Day - Svetovni dan prostih formatov, 31.3. 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 28.3., ob 19h vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bo Matej Špoler delil svoje izkušnje v razvoju za bada platformo ter nam razkril svojo pot do uspeha z badaSports, aplikacijo za beleženje športne aktivnosti. Ob 19:45 pa bo predaval Saša Šarunić, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Five minutes iz Zagreba. Predstavil bo Shout'em, orodje za ustvarjanje mobilnih aplikacij.

V torek, 29.3., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer nam bo Jernej Virag pokazal nekaj najpogostejših pasti razvoja Android aplikacij. Ogledali si bomo tudi orodja in trike, ki bodo ločili našo aplikacijo od tistih, ob katerih uporabnikom zraste brada.

V sredo, 30.3., ob 19h vas vabimo na Document Freedom Day...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

Utrinek iz Izida Drupala 7, 07. Jan 2011

Slo-Tech - V sredo, 23.3., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Rok Gregorič, Rok Krulec in Miha Rebernik predstavili kako s pomočjo Facebookova PHP HipHop-a in Thrifta lahko na primeru DoubleRecall rešitve, poganjamo lastne spletne storitve.


V četrtek, 24.3., ob 19h vas vabimo na 3. meetup slovenske Drupal skupnosti kjer bo predstavljenih nekaj novosti in dogodkov, Janez Urevc pa bo poročal iz konference DrupalCon Chicago. Namen meetupa je tudi izmenjava mnenj, izkušenj in znanj, zato vabimo vse udeležence, da se sami angažirajo za sodelovanje. Vsi tisti, ki bodo prinesli s sabo prenosnike bodo lahko sodelovali tudi pri prevajanju Drupala 7 po koncu predstavitev.


V soboto, 2.4., ob 9h napovedujemo Ubuntu...

5 komentarjev

Kiberpipa: Nokia in MS, App Engine, kultni sci-fi

Linux namestitvena delavnica LUGOS, Aleš Košir, 29.1. 2005

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 28.2., ob 19h bo Mobile Monday Slovenia posvečen dogajanju World Mobile Congressu, ki je potekal v Barceloni letošnjega februarja na katerem sta strateško sodelovanje najavila Nokia in Microsoft. Andraž Logar bo tako bolj predstavil dogajanje na zadnjem kongresu. Nato bo na vrsti podelitev nagrad zmagovalnim aplikacijam natečaja Nokia App Forum. Predstavnika Nokie za naše področje, Iva Carić in Karl Pletschko bosta predstavila prihodnjo Nokiino strategijo sodelovanja z razvijalci. Na koncu pa vas bo Aleš Rosina popeljal skozi razvoj aplikacij za Microsoft mobilna okolja ter razložil kako načrtovati in razvijati preprosto aplikacijo ter kako z njo zaslužiti.



V...

3 komentarji

Kiberpipa: Prihodnost je oblačna, Red Bull Music Academy, Predavanje in perfomans Marije Baalman, Delavnica Sense/Stage

Utrinek s perfomansa Fiktivne situacije II, 22.mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 22.2. ob 19h, bo Davor Guttierrez predaval o Cloud computingu ter obrazložil kaj potrebujemo za uspešno postavitev EC2 Clouda pri nas doma oz. v našem podjetju.

V četrtek, 24.2., ob 16h vas zopet vabimo na Red Bull Music Academy Session Ljubljana, ki bo združitev vseh muzičarskih fanatikov, kjer se nam lahko pridružite na delavnicah s Marcosom Intalexom in kavč debato s domačimi gosti: Pier, Octex in DOT.



V petek, 25.2., ob 20h vas vabimo v Galerijo Kapelica na predavanje in performans Marije Baalman. Njeni projekti obravnavajo področja med umetnostjo in tehnologijo katere bo predstavila tako na predavanju kot perfomansu.

V soboto, 26.2., ob 11h se bo v Galeriji Kapelica izvajala delavnica Marije Baalman. Na delavnici bo...

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Sitweet, Gulliver's Travels

Film'šteka: Krasni novi val, 25.mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo, 16.2., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Miha Rejc, Matija Rijavec in Leon Orsa predstavili svojo spletno stran Sitweet, ki prikazuje statistiko slovenskih tviterašev.



V četrtek, 17.2., ob 18h vas vabimo na filmšteko kjer si lahko pogledate prvotno, originalno verzijo Gulliverjevih potovanj iz leta 1939. Film, ki ga ni sproduciral Disney in je izšel v začetku...

5 komentarjev

Kiberpipa: VIP večer z mag. Alešem Liscem

Večer za inovativne in podjetne: Matjaž Gantar, 13. Nov 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V četrtek, 10.2., ob 19h vas vabimo na VIP večer z mag. Alešem Liscem. Aleš nam bo povedal ključne pogoje za uspeh v vsaki stroki, govoril o odnosih s strankami, teorijah kupcev pri nakupovanju izdelkov, ter o tem kako v nekaj dneh povečati svojo osebno produktivnost za 100%. Povprašali ga bomo tudi o njegovih podjetniških začetkih in največjih izzivih, ki so ga na tej poti čakali.

8 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: US vs. Asia, Od slike do oblike, Eyetracking, Plone

Mobile Monday Slovenia S03E03: Gaming and Gamification, 17. Jan 2011

Slo-Tech - V ponedeljek, 31.1., ob 19h ste vabljeni na Mobile Monday Slovenia dogodek, kjer bosta Matevž Klajnšek in Benjamin Joffe predstavila svoje izkušnje iz različnih tržišč z mobilnimi tehnologijami. Matevž je soustanovitelj podjetja Celtra, ki že več let posluje na ameriških tržiščih in je pred kratkim prejelo pomembno investicijo. Benjamin pa je je priznan strokovnjak za azijsko digitalno sceno. V zadnjih 10 letih je bil priča japonski mobilni revoluciji, korejskemu internetnemu bumu, kitajski web 2.0 revoluciji. Prav tako pa deluje kot svetovalec za več velikih in čisto svežih podjetij, univerzami in vladnimi institucijami.



V torek, 1.2., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih Luka...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Gaming & Gamification, Wikidesetka, Vox.io, Double-Bill: The Last Man on Earth in Last Woman on Earth

Hello Maemo!, 30. Nov 09

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Še enkrat naj vas spomnimo na Mobile Monday v ponedeljek, 17. 1., ob 19h, kjer bo govora o igrah na mobilnih platformah in uporabi mehanike iger v ostalih aplikacijah.

V torek, 18.1., ob 19h bomo tudi v Ljubljani praznovali 10. obletnico proste enciklopedije Wikipedije. Ekipa najvidnejših ustvarjalcev slovenske podstrani, bo predstavila pot, ki jo je projekt kot celota, posebej pa njegov slovenski del, prehodil v tem času. Pridite in v živo spoznajte kdo soustvarja slovenski del proste enciklopedije .

V sredo, 19.1., ob 19h nam bo Tomaž Štolfa v okviru Spletnih uric predstavil zgodbo projekta vox.io, opisal infrastrukturo, ki je potrebna za opravljanje klicev iz brskalnika ter...

0 komentarjev

Kiberpipa: uporabniški vmesnik za dig. fotoaparate, Poslovni modeli, VIP

Managing business models by Alexander Osterwalder

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 11.1., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Miha Feuš, grafični oblikovalec, ki se ukvarja tudi z 3D modeliranjem. Predstavil nam bo svoje delo na razvoju koncepta uporabniškega vmesnika za fotoaparate.

V sredo, 12.1., ob 19h nam bo Ivan Župič, doktorski kandidat na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in raziskovalec ERP sistemov ter poslovne inteligence, predstavil poslovne modele za startupe. Predvsem bomo izvedeli, kakšni so poslovni modeli nekaterih poznanih firm, kaj poslovni model sploh je ter kako ga postavimo in implementiramo.



V četrtek, 13.1., ob 19h vabimo na Večer za inovativne in podjetne, tokrat s Tonetom Strnadom, ustanoviteljem in lastnikom družbe...

0 komentarjev

Kiberpipin repertoar

MyCPU

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Teden je okrog in tudi v tem tednu vas vabimo v prostore na Kersnikovo 6. Na torkovem Pipinem odprtem terminu boste imeli tokrat priložnost poslušati avtorja odprtokodnega projekta MyCPU Dennisa Kuschela (predavanje bo v angleščini), na Spletnih uricah v sredo bo Sebastjan Trepča predstavil delovanje Google App Engine-a, na četrtkovem šestem VIP večeru pa bo vroča debata tekla o inovacijskem novinarstvu in poročanju. Do 10.4. vas vabimo tudi na ogled razstave Kiberpipinega računalniškega muzeja Zgodovina trdega diska. Če se nam ne morete pridružiti v realnem, lahko dogodke spremljate v virtualnem prostoru v živo ali pobrskate po videoarhivu za kakšnim zamujenim predavanjem. Se vidimo v

5 komentarjev