»

Microsoft osumljen podkupovanja na Madžarskem

Microsoft Magyarország Kft

vir: Wikipedia
The Wall Street Journal - Po neuradnih informacijah sta ameriško ministrstvo za pravosodje in agencija za trg vrednostnih papirjev začela preiskavo podjetja Microsoft, ker naj bi na Madžarskem v letih 2013 in 2014 podkupoval v zameno za pridobivanje javnih naročil, poroča The Wall Street Journal. Microsoft naj bi svojo programsko opremo, zlasti Office, po zelo znižani ceni prodal madžarskemu posredniku, ki je potem državnim institucijam zaračunal polno ceno. Iz razlike naj bi se izplačevale tudi podkupnine za ljudi, ki so poskrbeli za posle. Po ameriški zakonodaji (US Foreign Corrupt Practices) je plačevanje podkupnin v zameno za posle prepovedano.

Povedna je tudi Microsoftova izjava, da so takoj po zaznavi potencialnih nepravilnosti v letu 2014...

19 komentarjev

Analitiki: Bing ni storil nič nelegalnega

ITworld.com - Googlova obtožba Binga, da kopira njegove iskalne rezultate, je ta teden na internetu dvignila največ prahu. Microsoft je navedbe zanikal, a končni vtis je bil precej klavrn. Google je dejal, da ne bodo tožili, Microsoft pa jim je dejal, da pretiravajo. Véliki Microsoft se je v svoji nesposobnosti spravil nad Google in s pomočjo nedovoljenih bližnjic poizkusil nadoknaditi nekaj zaostanka, se je zdelo. A ni vse, kot se zdi.

Analitiki namreč pravijo, da so Googlovi očitki večidel neutemeljeni, zgodba pa napihnjena. Gord Hotchkiss iz Mediativa pravi, da "je vse skupaj nekoliko smešno". Hkrati se ne strinja z Googlovim izborom trenutka, saj so vse skupaj v nepredstavljive razsežnosti napihnili prav na dogodku...

15 komentarjev

Bing zavrača Googlove očitke o kopiranju rezultatov iskanja

Microsoft - Predvčerajšnjim je bila glavna vest na internetu Googlova analiza rezultatov iskanja z Microsoftovim Bingom, ki je pokazala, da naj bi Bing kopiral Googlove rezultate. Medtem ko je Google to označil za goljufanje, so dan pozneje svojo plat zgodbe predstavili v Redmondu.

Kot pravijo, Bing za rangiranje iskalnih zadetkov v svojem algoritmu uporablja več kot tisoč signalov in kriterijev. Od tega le majhen delež predstavljajo podatki uporabnikov, ki se prostovoljno prijavijo (opt-in) v deljenje anonimnih podatkov, nastajajočih med brskanjem. Googlovo poročilo označujejo kot taktiko iz vohunskega romana, s katero so ustvarili nekaj povsem nereprezentativnih rezultatov in jih...

30 komentarjev

Bing kopira Googlove iskalne rezultate

Google - Torsoraphy, popravljeno na Tarsorrhaphy

Slo-Tech - Google je razkril, da je po daljši tajni operaciji prišel do ugotovitve, da se Bing, ko ima sam težave z iskanjem smiselnih in uporabnih rezultatov nadvse rad opre na Google, kar se po Googlovih besedah lahko smatra vsaj za goljufanje, če se že ne more opredeliti kot nelegalna dejavnost.

Med svojim rednim opazovanjem konkurence so namreč v zadnjih časih opazili vse večje prekrivanje rezultatov, ki jih vračata Bing in Google, hkrati pa se je še večkrat zgodilo, da sta oba dva iskalnika prikazala isti prvi zadetek. Eden izmed očitnejših indikatorjev je bil tudi, da je Bing brez popravljanja očitno napačno vnesene iskalne besede za prvi zadetek vrnil isti zadetek kot Google, ki je uporabnika obvestil o napaki in ga samodejno popravil.

Ker je Google ponosen na dejstvo, da imajo, po...

28 komentarjev

Firefox 4 bo dodal iskanje z Bingom

CNet - Še letos bo Mozilla izdala svoj brskalnik Firefox 4, ki bo prinesel kar nekaj izboljšav, nad katerimi lahko cedimo sline v beta verziji. Ena izmed na prvi pogled manj očitnih, a za finančno prihodnost Mozille zelo pomembnih novosti, bo vključitev Microsoftovega iskalnika Bing v prednastavljene iskalnike v Firefoxu, koder se bo pridružil Googlu in Yahooju.

Večkrat smo že podrobno razdelali finančno konstrukcijo Mozille in ugotovili, da levji delež prihodkov vsako leto kane od Googla. Leta 2008 sta podjetji obnovili pogodbo o sodelovanju, tako da je Googlova stran privzet iskalnik in domača stran v Mozilli, a je le nekaj dni pozneje Google predstavil svoj brskalnik Chrome. Trenutna pogodba se izteče novembra prihodnje leto in nihče ne ve, ali jo bo...

7 komentarjev

Bing bo hranil IP-je pol leta

CNet - Microsoft je napovedal, bo skrajšal obdobje, v katerem se IP-naslovi hranijo v povezavi z iskalnimi ključnimi besedami na njihovem spletnem iskalniku Bing. Prej je ta meja znašala 18 mesecev, za njeno skrajšanja pa so se odločili zaradi zahtev Evropske unije.

Bing takoj po iskanju IP-naslove loči od podatkov o uporabniških računih (deidentifikacija), tako da v bazi ostanejo povezani le IP-ji in iskalni termini. Po pol leta bo razdružil še to dvoje, popolnoma pa izbrišejo podatke po 18 mesecih. Novo prakso bodo udejanjili čez 12 do 18 mesecev.

Tekmec Google IP-naslove anonimizira po devetih mesecih, izbriše pa jih prav tako po poldrugem letu. To je, tako pravijo, nujno za zaščito iskalnih rezultatov in varovanje...

0 komentarjev

Bing in Twitter sta lepi par

Rezultati iskanja

vir: CNet
CNet - Microsoft je sklenil, da je Twitter dovolj popularna spletna stran, da se njene podstrani oz. tweete splača uvrstiti med iskalne zadetke v svojem iskalniku Bing. Tako odslej Bing pri iskanju po frazi, ki sestoji iz imena znane osebnosti in besede "twitter", v posebnem okvirju vrne rezultate iz Twitterja. Za začetek niso poindeksirali vseh strani, temveč zgolj nekaj tisoč najbolj slavnih osebnosti. Mednje Microsoft uvršča denimo nekdanjega ameriškega podpredsednika Ala Gora in Ryana Seacresta, voditelja oddaje American Idol.
S to novostjo želi Microsoft na Bing pripeljati kakšnega uporabnika več, saj statistike kažejo, da ni resneje ogrozil Googla. Junija je imel 8,23-odstotni tržni delež med iskalniki, kar je le malo za Yahoojem in hkrati svetlobna leta za Googlovimi 78,48 odstotki. Pred predstavitvijo Binga je Microsoftov iskalni portal konstanto izgubljal obiskovalce, po...

2 komentarja