»

Intel vlaga 100 milijonov dolarjev v univerze

vir: Intel
Intel - Intel je napovedal, da bo v prihodnjih petih letih vložil skupno 100 milijonov dolarjev v različne raziskovalne programe ameriških univerz, kjer bodo ustanovljeni tako imenovani Intelovi znanstveno-raziskovalni centri. Prvega bodo odprli na Univerzi Stanford in bo namenjen raziskavam vizualnega računanja naslednje generacije (next generation visual computing), v njem pa bodo sodelovali raziskovalci še s sedmih univerz.

V Intelu pojasnjujejo, da bodo novi centri prinesli nov model sodelovanja univerz in industrije. V celoti jih bo financiral Intel, vodili pa jih bodo skupaj Intel in univerze. Na ta način želi Intel doseči, da bo večji del sredstev namenjen neposredno za raziskave,...

1 komentar

Avtorjem strašilne programske opreme grozi zaporna kazen

Network Magazine - Tako imenovana imenovana strašilna programska oprema (angl. scareware) se je v zadnjem času pošteno razpasla po internetu. Gre za zlobno kodo, ki se pretvarja, da je legitimen protivirusni program in da je odkrila na stotine okužb na računalniku. Seveda ponudi prijazno ponudi možnost čiščenja, ki pa ni zastonj. Ena izmed takšnih prevarantskih shem je v ZDA vodjem prinesla 100 milijonov dolarjev, a se sedaj trojica sooča z obtožbami ameriškega tožilstva.

Bjorn Sundin in Shaileshkumar Jain sta imela podjetje Innovative Marketing, ki je prodajalo izdelke WinFixer, Antivirus 2008, Malware Alarm in VirusRemover 2008, ki so vsi pripadniki skupine strašilne programske opreme. Tretji mož James Reno je vodil Byte Hosting Internet Services, ki je skrbelo za klicne centre prvega podjetja. Skupaj so od naivnih uporabnikov s triki zbrali 100 milijonov dolarjev. Zoper njih se je pritožilo toliko ljudi, da jih FTC (Zvezna komisija za trgovino) tudi civilno toži.

V sredo je velika porota v...

17 komentarjev

Lockheed in Microsoft ponovno izumljata internet

The Register - Ameriški vojaški pogodbenik Lockheed Martin je objavil, da je prejel naročilo v vrednosti 31 milijonov dolarjev, v katerem od njega Pentagonova DARPA pričakuje ponovni izum interneta. Skupaj z Microsoftom, Anagranom, Juniper Networks, LGS Innovations in Univerzo Stanford naj bi Lockheed poskušal razviti nov Military Network Protocol, ki bi lahko nadomestil TCP/IP, hkrati pa bo varnejši, imel možnost določanja alokacije pasovne širine in možnost določanja prioritete prometa na podlagi pravic uporabnikov in posameznih enot omrežja. Kot pravijo v Lockheedu, nove grožnje in napadi terjajo revolucionarne koncepte zaščite, kar naj bi dosegli s tem projektom. Spomnimo, da je tudi predhodnika interneta Arpanet sprva DARPA razvijala za vojsko, pa so ga hitreje pograbili akademiki. Se zgodovina ponavlja?

18 komentarjev

Intel bo investiral v grafični laboratorij

CNet - Intel je napovedal, da bo investiral 12 milijonov dolarjev v raziskovalni center za grafiko, ki ga bodo v sodelovanju z Univerzo Saarland odprli v Saarbrücknu v Posarju. V Intel Visual Computing Institute, kot se bo imenoval, bodo raziskovali napredno grafiko in tehnike za vizualno računalništvo (visual computing). Petletna investicija bo Intelov navečji zalogaj v sodelovanju s katero koli evropsko univerzo, so še dejali. Posvetili se bodo predvsem delu na Intelovem razvojnem programu Terascale, ki se ukvarja predvsem z razvojem paralelnega računanja in večjedrnostjo. V laboratorijih se bodo ukvarjali tako z bazičnimi kot aplikativnimi raziskavami, do konca leta pa bodo zaposlovali kakšnih 12 raziskovalcev z različnih inštitutov. Omenimo, da Intel z dotično univerzo že sodeluje, tako da gre zgolj za poglobitev sodelovanja.

4 komentarji

Nestrpnost naj bi bila posledica sprememb v možganih

Discovery News - Priznana ameriška vedenjska psihologinja na Univerzi Yale Laurie Santos trdi, "da je pregoreče in celo neutemeljeno izražanje nestrpnosti v mladosti škodljivo za nevronske povezave," in opozarja, da so skupaj z Univerzo Stanford v vzorčni populaciji v možganskih slikah odkrili ponavljajoč vzorec.
Stanfordski Gabrieli Laboratory je s Santosovo objavil longitudinalno študijo, v kateri so predstavili rezultate raziskav na 321 osebah iz različnih družbenih okolij in slojev. Osebe so spremljali od začetkov adolescence pa do skoraj 30 leta....

13 komentarjev

Zgradimo internet, da ga bomo podrli

Slashdot - Zanimivo novico so objavili na TheChamplainChannel, kjer poročajo, da je ameriška vlada dodelila raziskovalcem na Univerzi v Kaliforniji, Berkeley in Univerzi v Južni Kaliforniji pet milijonov dolarjev sredstev za izgradnjo modela interneta, ki bo karseda podoben dejanskemu. Zakaj to? Razlog je zanimiv. "Internet" bodo potem poskušali na vsak način sesuti in se ob tem naučiti čim več o izdelovanju obrambnih mehanizmov in nemara celo razviti kakšnega novega. Prva faza projekta bo končana februarja. Izvirna novica.

8 komentarjev