»

Program, ki Facebook nauči pozabljati

BBC - Nemški raziskovalci so napisali program, ki poizkuša odpraviti znano hibo interneta - njegov popolni spomin. Problematične so zlasti strani s socialnimi omrežji, kjer uporabniki delijo vse mogoče slike, ki potem tam ali pa v kakšnem drugem zakotnem delu interneta tudi ostanejo na vekov veke. Zato so razvili program X-Pire, ki vsako sliko časovno ožigosa.

X-Pire vsako sliko zašifrira in ji podeli življenjsko dobo, ki jo določi lastnik slike. Kdor hoče slike na internetu pregledovati, mora imeti naložen vtičnik za X-Pire v svojem brskalniku. Ko poteče določeni rok trajanja, pa fotografije niso več vidne. Na ta način zaščitene slike je moč naložiti na Flickr, Facebook, MySpace itn.

Program

15 komentarjev

EA se seli na Facebook

Madden NFL 10

vir: CNet
CNet - Že lani so za 300 milijonov dolarjev pri Electronic Artsu kupili razvijalski studio Playfish, ki izdeluje igre v Flashu za socialne spletne strani, kot je Facebook, MySpace in podobni. Zdaj bomo, kot kaže, ugledali tudi prve sadove te združitve, saj se po besedah vodilnega moža EA Sports, Petra Moorea, Electronic Arts seli na Facebook. Kot prvo bomo ugledali eno izmed vsakoletnih serijskih iger, Madden NFL, v kateri se igralci pomerijo v ameriškem nogometu. Že pred časom se je predvidevalo, da se bosta Facebook in Madden povezala, a je bilo takratno mnenje, da bo šlo za realno-časovne posodobitve statusa, npr. z dosežki iz igre (Facebook Connect). Temu ne bo tako, saj bo Madden dobil kar svojo Facebook različico igre. Le-ta bo mnogo preprostejša od polnokrvne PC...

11 komentarjev

Prihaja Android 1.5

bit-tech.net - Za vse uporabnike, ki preizkusijo prve beta verzije programske opreme, in navdušence nad platformo Android, je novica, da je Google izdal predogledni razvijalski kit za prihajajoči sistem, verjetno razveseljiva. Nova verzija sistema Android bo s seboj prinesla mnogo izboljšav, od skorajda nujnih, do kozmetičnih. Od slednjih sta primera obračanje aplikacij iz portretnega v ležeč način in obratno z uporabo vgrajenega senzorja pospeškov, podobno kot na iPhone in Symbian napravah, premikanje oz. upravljanje z okni pa bo po novem animirano. Slednje bo sicer v tovarniških nastavitvah izključeno, saj bi na kolena lahko spravilo počasnejše naprave. Pospešili so delovanje samega sistema, kamera oz. fotoaparat se zažene in slika hitreje, GPS uporablja informacije o lokaciji iz baznih postaj in tako dobi realno pozicijo hitreje (A-GPS), hitrejše in bolj gladko pa je tudi premikanje po straneh v internetnem brskalniku.

Obenem pa je Google poslušal uporabnike in izpolnil njihove želje. Po...

16 komentarjev

Intervju z avtoriteto na področju spletnega mreženja

Slo-Tech - Odločili smo se za pogovor z najbolj uspešnim slovenskim uporabnikom Facebooka, MySpaca in ostalih družbenih omrežij. Medtem ko se nekateri trudimo zadevo spraviti v okvire koncepta, s katerim bi uporabniku pomagali pri koristni uporabi, naš sogovornik trdi, da smo vsi navadni bleferji in da samo on pozna skrivnost uspešnega mreženja.

Intervju z avtoriteto na podrocju mreženja: "Mreže so za amaterje, razen če imam jaz prste vmes."

33 komentarjev

Internet niti ni tako nevaren

Slashdot - Če je doslej prevladovalo mnenje, da je internet temačen kraj, kjer na otroke preži stotine nevarnosti, od teh še največ spolnih iztirjencev, postavlja raziskava ameriških tožilcev to trditev na laž. Devetinštirideset ameriških državnih tožilcev je preiskovalo strani za tvorjenje socialnih omrežij (Facebook, MySpace ipd.) in ugotovilo, da internet funkcionira zelo podobno kot vsakdanje življenje. Res je, tudi iztirjenci so prisotni na njem, vendar pa to ni glavna nevarnost, ki bi prežala na otroke. Večina udeležencev je, tako pravijo, dobrih ljudi z dobrimi nameni, najpogostejše težave, ki pestijo mlade, pa so tako kot v resničnosti maltretiranje s strani sovrstnikov. Klik!

4 komentarji