»

ScentScape dodaja vonj k igram in filmom

Slo-Tech - Tole ni raca ali pa je zelo dodelana, saj o napovedani napravi poročajo na več straneh na internetu. Podjetje Scent Sciences razvija enoto ScentScape, ki se priključi v USB-vrata računalnika in uporabniško izkušnjo obogati z vključitvijo vonja. Izvršni direktor podjetja Bill Wiles pojasnjuje, da uporabljajo znanje strojne opreme, programske opreme in algoritmov ter kemije, da v napravi skuhajo različne vonjave, ki jih potem uporabnik zavonja.

Razvijalci iger bodo lahko uporabili posebne SDK-je in njihov ScentEditor, da bodo izdelali posebne vonje, ki bodo spremljava ob igranju iger. Prav tako bo z istim sistemom vonjave mogoče dodati videoposnetkom ali kar celim filmom.

ScentScape...

42 komentarjev

PlayStation Move

PlayStation Move

vir: engadget
engadget - Na Game Developers Conference, ki bo še do sobote potekala v San Franciscu, je Sony predstavil svoj upravljalnik, ki omogoča nadzor likov v igri s pomočjo gibanja. Nintendo je ta koncept že od samega začetka vključil v zasnovo Wii-ja, po njegovem uspehu pa sta podobne sisteme začela raziskovati in snovati še Sony in Microsoft. Sistem slednjega, Natal, pričakujemo šele v drugi polovici leta.

PlayStation Move je Sony označil kot naslednjo generacijo upravljanja z gibanjem, saj naj bi bil tako natančen. Za sledenje gibanja skrbi spletna kamera PlayStation Eye, to pa tudi razloži barvno kroglico na koncu ene izmed paličic. Wii je bil popularen predvsem pri sproščeni uporabi s prijatelji, a Sony s svojo različico cilja tudi...

9 komentarjev

USB 3.0 v praksi na CES-u

Slashdot - Konec preteklega leta je bil dorečen standard za USB 3.0, tako da smo lahko na letošnjem CES-u že videli demonstracijo delovanja tega standarda. Seagate in Symwave sta skupaj predstavila klopčič, ki ga sestavljata disk FreeAgent prvega in krmilnik slednjega proizvajalca. Trdijo, da je nov standard desetkrat hitrejši od USB 2.0 in da zmore 5 Gbps, poleg tega pa bo lahko napravam nudil več elektrike in jim omogočal tudi spanje. Prve zaresne naprave pričakujemo prihodnje leto.

10 komentarjev

Playstation Home

Slashdot - Na Game Developers Conference je Sony danes predstavil novost za njihov Playstation 3, imenovano Home. Gre za večigralski sistem povezovanja uporabnikov, pri čemer je največ poudarka na druženju v stilu Simsov in Second Life-a. Uporabniki bodo lahko poleg svojega avatarja ustvarili še svojo lastno sobo/stanovanje, se družili s prijatelji in igrali mini-igrice, celoten sistem bo, vsaj zaenkrat brezplačen. Storitev bodo začeli testirati aprila, dokončno pa bo splavljena, če bo šlo vse po načrtih, letošnjo jesen.

Predstavili so še Playstation Edge, razvijalski paket, s pomočjo katerega bodo lahko tudi drugi programerji prispevali k virtualnemu svetu, dodatne podrobnosti pa najdete v izvorni novici na Slashdotu.

Gre dejansko za revolucijo oz. Igre 3.0, kot pravi Sony, ali je to zgolj napihovanje malenkostnih idej ob dejstvu, da jim teče voda v grlo?

3 komentarji

ATI in NVidia objavila prezentacije z GDC-ja

GDC - Tako ATI kot NVidia sta na svojih domačih straneh objavila svoje prezentacije z GDC-ja (Game Developers Conference), ki je potekal prejšnji teden. ATI-jeve prezentacije dobite tukaj in zavzemajo predvsem področje, kjer je ATI v rahli prednosti (SmartShader). NVidine prezentacije pa so na voljo tukaj in obsega praktično vse od optimizacij do prihodnosti. Še posebej se mi zdi zanimiva prezentacija Richarda Huddya What Comes After 4, ki govori o tem, kaj nas čaka v prihodnosti (za vse, ki niste zakapirali: What Comes After "GeForce" 4). Pa veselo branje >:D...

0 komentarjev