»

Sprint predstavil Kyocera Echo

CNet - Včeraj pozno zvečer je Sprint v New Yorku predstavil dlje časa napovedovano Kyocera Echo. Gre za prvi pametni telefon, ki ima dva na dotik občutljiva zaslona. Oba merita 3,5 palca in podpirata ločljivost 800 x 480 točk. Če ju zavrtite, dobite en zaslon z diagonalo 4,7 palca.

Na napravi teče Android 2.2, ki omogoča delovanje v štirih načinih: standardnem, tabličnem, optimiziranem in simultane večopravilnosti (simultasking). V standardnem načinu deluje kot običajni pametni telefon z enim zaslonom, medtem ko v tabličnem načinu programi uporabljajo oba, kot da gre za enega. Optimizirani način pomeni, da je aplikacija odprta na enem zaslonu in ima orodne vrstice na drugem, medtem ko...

0 komentarjev

CES 2011: Motorola pokazala vrsto mobilnih naprav

Slo-Tech - Motorola se je pred kratkim razdelila na Motorola Solutions in Motorola Mobility. Slednji del že deluje s polno paro, saj so na CES-u pokazali kar nekaj mobilnih naprav.

Prvi je novi tablični računalnik Xoom, ki je neposredna konkurenca Applovemu iPadu. Motorola pravi, da gre za v vseh ozirih boljši izdelek, ki bo kmalu nadomestil iPad. Res ni slab, saj ima dve kameri (ena ima celo podporo za HD), večji zaslon, večjo ločljivost in podporo za Flash. Poganjal ga bo Android, in sicer čisto sveža verzija Honeycomb. Na voljo bo še v tem četrtletju s podporo 3G in Wi-Fi, bo pa v drugem kvartalu nadgradljiv na 4G LTE. Cene niso razkrili.

Poleg tega so predstavili...

16 komentarjev

LG predstavil pametni telefon z dvojedrnim procesorjem

vir: Heise
Heise - LG je včeraj napovedal, da bodo držali besedo, ki so jo dali septembra na Intel Developer Forumu, in izdali pametni telefon z dvojedrnim procesorjem. Optimus 2X bo imel Nvidiin dvojedrni procesor Tegra 2 in operacijski sistem Android 2.2 (nadgradljiv na 2.3), najprej, to je takoj po novem letu, pa bo na voljo v Južni Koreji.

Dve jedri bosta Cortex-A9 s frekvenco 1 GHz, grafičnim jedrom in dekoderjem za HD-video, tako da bo posnetke v ločljivosti 1080p moč gledati s 30 sličicami na sekundo. Zaslon bo podpiral ločljivost 800 × 480 pikslov, imel bo HDMI-izhod,...

26 komentarjev

ARM bo svojim čipom dodal večnitenje

Cortex A15 'Eagle' je še enoniten, nasledniki pa ne bodo več

vir: PC World
PC World - Predstavnik podjetja ARM je napovedal, da bo podjetje v svoje prihodnje procesorje dodalo večnitenje. Podjetje ARM je poznano po procesorskih dizajnih, ki jih nato licencirajo proizvajalcem čipov. Njihovi čipi so našli pot v veliko pametnih telefonov, v podjetju pa se sedaj spogledujejo še s trgom strežnikov, mrežne opreme in telekomunikacij. Medtem ko za pametne telefone večnitenje ni nujno, morajo za preboj na strežniški trg to tehnologijo obvezno uvesti.

To je povedal tudi njihov tržnik Kumaran Siva, ki je dejal, da bodo imeli...

25 komentarjev

T-Mobile predstavil G2

engadget - T-Mobile je predstavil naslednika svojega prvega androidnega pametnega telefona, ki se imenuje G2. Poganja ga Qualcommov MSM7230 Snapdragon s procesorjem pri 800 MHz in aplikacijskim koprocesorjem druge generacije. Zaslon meri 3,7 palca, celoten telefon pa tehta 180 gramov in meri 12 x 6 x 1,5 cm. Naprava ima 4 GB notranjega pomnilnika, prednameščeno 8 GB kartico microSD (podpira velikosti do 32 GB), tipkovnico Swype, kamero s petimi megapiksli in avtofokusom ter LED-flešem, ki zmore snemati z ločljivostjo 720p. Za brskanje po spletu uporablja Flash Player. Energijo zagotavlja baterija s kapaciteto 1300 mAh.

Na telefonu teče Android 2.2 in tudi sicer se lahko pohvali s še večjo integracijo z Googlovimi...

17 komentarjev

LG v novih androidih z Nvidiino Tegro 2

The Wall Street Journal - LG je potrdil, da bo v novi seriji pametnih telefonov Optimus, ki jih bo poganjal Android, uporabljal Nvidiine dvojedrne procesorje Tegra. Nvidia si je že dve leti zelo prizadevala za uveljavitev teh procesorjev na področju pametnih telefonov. Prvi telefon, ki jih je uporabljal, je bil Microsoftov neposrečen poizkus Kin, a so sedaj pridobili pomembnejšega igralca. LG bo uporabil enogigaherčne procesorje Tegra 2, ki imajo podporo za dekodiranje videa v kakovosti 1080p, HDMI-out, ločljivosti do 1680x1050 in fotoaparate z 12 megapiksli.

Nvidiino konkurenco predstavljata Qualcomm s procesorji Snapdragon, ki jih najdemo v HTC-jevih Incrediblu, Evu in Desiru, ter Samsungov Hummingbird, ki ga najdemo v telefonih Galaxy S istega proizvajalca. Qualcomm je že pripravljen na izziv, saj so nedavno predstavili svoj dvojedrni procesor.

10 komentarjev

Štirijedrni procesorji ARM

vir: EETimes
EETimes - Mobile World Congress bo za ARM očitno precej pomemben dogodek, saj bodo tam mnogi proizvajalci pokazali kar nekaj novih in že znanih izdelkov, ki uporabljajo ARM-ovo arhitekturo. Taka primera bosta npr. nVidia in Texas Instruments, ki bosta razkazovala Tegra 2 z dvojedrnim Cortex A9 (nVidia) oz. dvojedrni OMAP-4 (TI). Verjetno najpomembnejši procesor, ki bo na ogled kar na ARM-ovi stojnici, pa bo NEC-ov štirijedrnik. Pri NEC-u so združili štiri jedra iz družine Cortex-A9 in bodo tako očitno prvi, ki bodo svetu predstavili ARM-ovega...

23 komentarjev

Pošast po imenu Montecito

The Register - Na Registru se je pojavilo nekaj informacij o prihajajočih Intelovih procesorjih. Montecito je za zdaj kodno ime za dvojedrnega Itaniuma, ki bo izšel leta 2005. Procesor bo po Intelovih besedah zgrajen iz milijarde tranzistorjev, izmed katerih bo dobršen del odpadel na ogromnih 24 MB tretjenivojskega predpomnilnika.

AMD seveda pripravlja svoj odgovor Intelovemu favoritu. Dvojedrni Opteroni naj bi se takisto pojavili leta 2005, podrobnejših podatkov o specifikacijah pa še ni. Ne gre dvomiti, da bodo vražje hitri, saj so jedro Opteron zasnovali prav z dvojedrnim procesorjem v mislih. Klik!

5 komentarjev