»

Prihaja nova razširitev za Age of Empires 2

Slo-Tech - Četrt stoletja po izidu prve verzije je kultna strategija Age of Empires II še vedno poskočna, njena priljubljenost pa je še zrasla po izidu osvežene (remastered) verzije Age of Empires 2: Definitive Edition pred petimi leti. Ni malo igralcev, ki jo označujejo kot najboljšo realnočasno strategijo vseh časov, in prav ti bodo prišli na svoj račun prihodnji mesec. Nova razširitev Victors and Vanquished bo izšla 14. marca.

V njej bo 19 novih scenarijev, med njimi tudi Oda Nobunaga in Karel Veliki. V razširitvi je poleg novih vsebin, ki obsegajo nove dogodke - selitve narodov, politične umore in podobno - tudi vrsta popravkov in odpravljenih hroščev. To je že šesta razširitev za prenovljeni Age of Empires 2: Definitive Edition, ki redno izhajajo vsako leto. Založnik večinoma upošteva predloge iz skupnosti in številne neuradne predelave so kasneje podlaga za novosti v uradni verziji. V najnovejši razširitvi je kar 14 novih scenarijev nastalo po idejah skupnosti, kjer ima levji delež Filthydelphia. Vsi imajo profesionalno glasbeno podlago, glasovne igralce in ostale potrebne sestavine.

Nova razširitev v predprodaji stane 11 dolarjev, na dan izida pa bo stala 13 dolarjev.

4 komentarji

Šestnajst let pozneje: World of Warcraft

Slo-Tech - Že šestnajst let se milijoni igralcev - trenutno jih je skoraj pet milijonov - spopadajo v množični spletni igri vlog (MMORPG) World of Warcraft. Na današnji dan leta 2004 je Blizzard Entertainment izdal igro, ki je revolucionirala igranje in založniku prenesla več kot 10 milijard dolarjev. Popularnost je v veliki meri posledica tudi rednih razširitev, med katerimi bo naslednja izšla jutri (World of Warcraft: Shadowlands).

World of Warcraft je resda izšel leta 2004, a začetki segajo še desetletje v preteklost. Leta 1994 je izšla strategija v realnem času Warcraft: Orcs & Humans, ki se je igrala še v DOS-u (in na Macih). Sledila so nadaljevanja: Warcraft II: Tides of Darknes leta 1995, Warcraft III: Reign of Chaos leta 2002 (in razširitev Warcraft III: The Frozen Throne) in potem končno World of Warcraft, ki je do danes dobila sedem razširitev, jutri pa bo osmo. Vse navedene igre sodijo v kanon (torej vesolje) Warcraft.

World of Warcraft ni prva igra MMORPG, saj so se prve...

22 komentarjev

World of Warcraft v zadnjem četrtletju izgubil sedmino igralcev

BBC - World of Warcraft je najpriljubljenejša večigralska spletna igra vlog, ki je imela skoraj deset milijonov naročnikov in aktivnih igralcev. Toda v zadnjem četrtletju so začeli pospešeno izgubljati igralce, saj je založnik Activision Blizzard v prvem letošnjem četrtletju izgubil kar 1,3 milijona oziroma 14 odstotkov naročnikov. To je daleč največji padec doslej, ugotavljajo v analizi poslovnih rezultatov. V prihodnosti pričakujejo, da se bo padec še nadaljeval, so povedali. Razlog naj bi bila čedalje večja priljubljenost brezplačnih ali freemium iger, dodajajo. V najboljših časih, to je leta 2010, je imel World of Warcraft kar 12 milijonov naročnikov, k čemur je pripomogla tudi izdaja novega dodatka Mists of Pandaria. Dve leti pozneje smo tretjino niže.

Kljub...

33 komentarjev

Igralci spletnih iger niso nedružabni

vir: Heise
Heise - Raziskovalec na Inštitutu za sociologijo Univerze v Duisburgu-Essnu Stefan Derpmann je izvedel raziskavo, v kateri je raziskoval vplive igranja spletnih iger na mreženje v resničnem življenju. Spremljal je dvanajst reprezentativnih igralcev spletne igre World of Warcraft, ki so bili stari med 21 in 41 leti. Izsledki kažejo, da igre niso le zlo.

Ugotovil je, da se ljudje, ki se spoznajo kot liki v igri World of Warcraft, družijo tudi v resničnem življenju. Vedejo se podobno kot igralci istega športnega moštva, ki imajo prav tako nekaj skupnega. Na spletu je sicer v ospredju vodenje likov, a tečejo debate tudi o zasebnem življenju, konjičkih, športu in podobno. Na spletu si sodelujoči...

15 komentarjev

Call of Duty: Black Ops prek milijarde dolarjev

vir: CNet
CNet - Vsak nov del iz serije iger Call of Duty zadnje čase ruši rekorde, kar je lepo pokazal najnovejši naslov Black Ops. Založnik ActivisionBlizzard je namreč od splavitve pred šestimi tedni nagrabil že milijardo ameriških dolarjev od prodaje igre, za kar je predhodnik Call of Duty: Modern Warfare 2 potreboval 2 meseca, številko z desetimi mesti so namreč presegli šele v letošnjem januarju po izidu 9. novembra 2009 -točno leto dni pred izidom Black Ops.

Tretjino mejnika so založniki presegli že prvi dan, ko Call of Duty: Black Ops prinesel kar 360 milijonov ameriških dolarjev, 50 milijonov več od prejšnjega rekorda, ki je pripadal Modern Warfare 2. Zgodba se ponovi še po prvih petih dneh na prodajnih policah, ko je Black Ops pridelal 650 milijonov dolarjev v...

23 komentarjev

Rekordni World of Warcraft

Ilustracija izpred izida razširitve

vir: Ars Technica
Ars Technica - Najnovejša razširitev najbolj znane masovne večigralske igre, World of Warcraft Cataclysm, podira rekorde v prodajnih številkah. S 3,3 milijoni prodanih izvodov v le 24 urah od začetka prodaje so za kar pol milijona kosov prehiteli prejšnjega rekorderja, ki je predhodnik Cataclysma, druga razširitev za World of Warcraft z naslovom Wrath of the Lich King. Slednjo so splavili pred dvema letoma, novembra 2008. Predstavnik Gamespota je povedal, da so v prvem dnevu tudi oni zabeležili rekordne številke prodaje, ki so presegle julijski izid Starcraft II: Wings of Liberty. S Call of Duty: Black Ops je bilo leto združenemu podjetju Activision Blizzard izjemno naklonjeno. World of Warcraft: Cataclysm je...

19 komentarjev

World of Warcraft ruši rekorde

ComputerBase - Blizzard Entertainment je naznanil, da je število igralcev večigralske spletne igre World of Warcraft preseglo 11,5 milijona. Od oktobra se je njihovo število povečalo za pol milijona, kar pripisujejo splavitvi novega dodatka Wrath of the Lich King, ki se je zgodila 13. novembra. Razvijalci trdijo, da so v prvih 24 urah po začetku prodaje dodatka pokupili 2,8 milijona kopij, v celem mesecu pa štiri milijone. S tem se je vpisal tudi med rekorde po številu prodanih kopij v prvem mesecu, kjer je kakopak nasledil svojega predhodnika, prvi dodatek za World of Warcraft po imenu The Burning Crusade. Spričo velike popularnosti franšize ima Blizzard ogromno dela, tako da zaposluje s polno paro.

21 komentarjev

World of Warcraft: 9 milijonov aktivnih igralcev

Slashdot - Pri Blizzardu so se včeraj pohvalili, da v njihovi spletni igri World of Warcraft svoja alternativna življenja preživlja več kot 9 milijonov uporabnikov (podatki bi naj veljali za pretekli mesec). Na videogamesblogger.com so pobrskali po World Factbook ameriške osrednje obveščevalne agencije in kot zanimivost navrgli, da bi v primeru, če bi WoW svet in igralci predstavljali resnični narod, bila WoW država med 236 popisanimi državami na 90. mestu po številu prebivalcev. Mimogrede, Slovenija se nahaja na 148. mestu ;).

24 komentarjev