»

Objavljen Googlov Zeitgeist 2008

Google - Konec leta je pregovorno čas za bilance, statistike, izračune in napovedi. Tudi Google ni izjema, zato nam je preko svoje storitve Zeitgeist postregel s podatki, kaj je najbolj zanimalo svetovno populacijo v letu 2008. Na prvih treh mestih se znajdejo guvernerka Palinova, pekinške olimpijske igre ter hit socialnih omrežij, Facebook. Omenjeni podatki so za iskalne ključe, ki so v letu 2008 dosegli največji porast iskanja glede na prejšnje leto.

Pri Googlu so se odločili podrobneje razčleniti ameriške predsedniške volitve ter ekonomsko situacijo ter prilaganje nanjo, objavili pa so tudi podrobnejši seznam za določene države, na katerem pa seveda ni Slovenije.

O tem, kaj je najbolj zanimalo bralce Slo-techa, pa kdaj drugič.

3 komentarji

Porast prodaje računalnikov

The Register -

Prodaja računalniške opreme v svetu oziroma natančneje prodaja čipov je trenutno v porastu, pravijo pri SIA (ang. Semiconductor Industry Association). V celotnem drugem četrtletju letos so na svetu prodali za 37,6 milijarde dolarjev čipov, kar je za 3,2 odstotka več kot v prvem kvartalu in za dobro desetino več kot v lanskem drugem kvartalu.

Tudi prodaja mikroprocesorjev je sledila splošnemu trendu, tako da so se trgovci veselili osemodstotnega porasta prodaje.

Poglejmo še prodaja po celinah. Japonci so prodali za 5,5 odstotkov več, Azijsko-Pacifiški trg za 5,9, Američani za 3,6, no, v Evropi pa je prodaja padla za 4,1 odstotka glede na prvi kvartal. V primerjavi z lanskim drugim četrtletjem so Japonci prodali za dobro petino več, Stara celina za 12,3 odstotke, Azijsko-Pacifiški trg pa za 11,8. Edini, ki so prodali manj kot lani, so bili Američani s 3,7 odstotnim padcom.

Izvirna novica.

0 komentarjev

Prvi od mnogih drastičnih ukrepov

Slo-Tech - Moram priznati, da sem nad to potezo izjemno razočaran, a kot je vsem aktivnim v Forumu razvidno, je bila neizogibna. Ko je Slo-Tech izvedel prenovo, se je Primož spomnil odlične ideje - kaj pa, če bi bili drugačni od drugih forumov ter bi merili ne samo količino sporočil, ampak tudi pogostost, velikost sporočila,... Na papirju je bila ideja odlična ter nekaj časa se je zdelo, da stvar celo funkcionira. Andrej, Thomas, Aggressor ter ostali aktivni forumaši so si zaradi svojih dobrih nasvetov ter odličnih debat kaj hitro prislužili zvezdice, ki so novemu uporabniku nakazale, ali je ta forumaš izkušen ali nov.

Nato so se pojavili prvi primeri oseb, ki jih na Slo-Techu nočemo - nabijači. Komentirajoč vsako novico, so iz lastnega interesa do pridobitve zvezdic drastično znižali kvaliteto odgovorov v forumu. Lahko bi rekli, da je kvaliteta foruma padla na neko nižjo raven.

Luni, Primož ter jaz smo se odločili - zvezdic več ni. Upam, da bo to vsaj malo vplivalo na kvaliteto našega foruma,...

65 komentarjev

Google zeitgeist

Slashdot - Google velja za enega najboljših in najpopularnejših iskalcev po spletu. Glede na to koliko ljudi išče preko njih bi si lahko naredili zelo zanimivo sliko o svetu oziroma uporabnikih interneta - kaj jih zanima, kako prihajajo do podatkov, od kje itd. To so tudi storili s svojo novo stranjo Zeitgeist. Stvar je malce skopa, ampak vseeno blazno zanimiva. V bistvu lahko preko pojmov, ki jih ljudje iščejo, ugotoviš kaj se dogaja v svetu. Zabavne so tudi najbolj pogosto napačno črkovane poizvedbe: volkswagon, shakespear, jenifer lopez ... :)
Raje ne pomislim, kaj vse bi se še dalo analizirat...

0 komentarjev

Adobe stopa v svet virtualne resničnosti na internetu

Excite News - Današnji cyber prostor je še vedno dvodimenzionalen. Internet pa bi lahko postal tridimenzionalen - s tem, da dovoljuje obiskovalcem, da virtualno vstopijo v spletno stran, se sprehajajo in se pogovarjajo z drugimi obiskovalci. To idejo je prevzelo tudi podjetje Adobe Systems Inc., ki pripravlja nov program, imenovan Adobe Atmosphere. Ta nov program bo omogočal oblikovalcem spletnih strani, da ustvarijo 3-D strani, kjer se lahko obiskovalci pogovarjajo z drugimi v realnem času.
Virtualna resničnost na Internetu ni nekaj novega, vendar pa se le počasi razvija. Adobe bi s tem programom lahko to spremenil, kar bi lahko pomenilo nov koncept za 3-D Internet.
Atmosphere je prvi 3-D interaktivni program za spletno oblikovanje iz podjetja Adobe. Adobe je drugače znan po programu Photoshop, ki velja za enega najboljših programov na področju grafičnega oblikovanja in manipulacije slik.
Beta ali testna verzija tega programa je na voljo za dol-vleko na spletni strani Adobe Atmosphere;...

5 komentarjev