»

Odkrivanje ponarejenih kovancev s pomočjo optičnih mišk

TG Daily - Raziskovalci iz University of Lleida so razvili prototip za prepoznavanje ponarejenih evrskih kovancev s pomočjo optičnega senzorja iz miške.

Za uspešno prepoznavanje je potrebno imeti optični senzor z resolucijo vsaj 15x15 pixlov, najbolj pa se obnesejo LED ali infrardeči senzorji. Naprava s pomočjo senzorja odčita površino kovanca ter jo primerja z originalom, pri tem pa je odstotek uspešnosti prepoznave enak, kot pri strokovnjakih za prepoznavanje ponarejenega denarja.

0 komentarjev

Legenda se vrača - Razer Boomslang Collector's Edition 2007

Razer blueprints - Razer je med igričarji dobro znano ime. Dobro ime so si ustvarili z miškami in podlogami za njih, pa tudi s tipkovnicami in zvočnimi karticami. Vsi izdelki so namenjeni zahtevnejšim gamerjem, podjetje si je pa tudi pridobilo precejšen ugled zaradi kvalitete in uporabnosti izdelkov.

Vse skupaj pa se je začelo leta 2000 z modelom Razer Boomslang. V težki okrogli škatli zapakirana miška ni imela optičnega senzorja, bila je velika, težka in naravnost popolna. Že takrat je bila med najnatančnejšimi miškami, kar se jih je dalo dobiti.

Po skoraj osmih letih se legenda vrača. V kovinski škatli, bo morebitni srečni kupec prejel novega Boomslanga. Podobnosti s starim modelom je v obliki, Vendar v podobnem ohišju tiči moderna tehnika. miška je po novem optična, z ločljivostjo 1800dpi ter infrardečim senzorjem, hitrim osveževalnim časom ter 32KB notranjega spomina.

Da pa svet ni popolen, skrbi omejenost izdeje. Izdelali so jih le 10.000 in to za ves svet.

Uradna stran, Ljubiteljska stran, pa...

50 komentarjev

Applovi prozorni zasloni!

Slashdot - Tako kot že večkrat (samo pomislite na miške!) je Apple zaoral ledino na novem področju računalniške industrije. Gre za zaslone posebne vrste, ki po zmogljivostih ničkaj ne presegajo ostalih, imajo pa posebno lastnost, ki je drugi nimajo - prozornost. In najlepše pri vsem skupaj je, da gre le za programski dodatek, ki ga lahko uporabite na vseh dosedanjih zaslonih! Občudovanja vredno :>

51 komentarjev

Iomega ZIP s 750 MB

EverythingUSB - Iomega je pred dobrimi štirinajstimi dnevi izdala naslednika svojega legendarnega ZIP pogona, imenovanega Iomega Zip 750MB USB 2.0 External. Že samo ime nam daje vedeti, da nove ZIP diskete zdržijo tričetrt gigabajta, ter da se enota priključi na računalnik po standardu USB2, kar nam obljublja visoke hitrosti. Če je temu res tako, so se želeli prepričati na EverythingUSB, kjer so omenjeno napravo preučili.

Kljub temu, da niso našli posebnih slabosti, uporabnost te zadeve vsekakor pod vprašaj postavlja visoka cena medija, ki znaša 15 dolarjev (CD-R nosilec na primer stane manj kot dolar) ter slaba združljivost, ki se CD-RW ploščki ne more primerjati. Kakorkoli že, če koga zanimajo detajlne informacije o napravi, klik!

3 komentarji

Prenosni disk za USB

Overclockers Australia - Sicer je tale zadevica že precej stara, toda tokrat vam prilagam poleg še povezavo na test.
V lično prozorno škatlico zapremo disk (takega za prenosnike ali normalnega za PCje) ter priključimo z USB kablom na računalnik. Tako dobim dokaj majhen ter zelo zmogljiv prenosni medij, na katerega spravimo ogromno podatkov (odvisno od velikosti diska). Problem je le dokaj počasen prenos. Test na OC Australia.

1 komentar

En lep prenosni disk

Dan's DATA - Oziroma, če sem bolj natančen, gre za nosilec za prenosni disk.
Na Dan's Data so dobili v roke dve ohišji za diske, ki se priključita na USB ali firewire, vanju pa vložimo 2,5" diske za prenosnike in dobimo poceni (čeprav morate vedeti, da so diski za laptope strašno dragi) prenosno napravo.
Samo, če nič drugega, zadeva izgleda lepo

1 komentar

Logitech MouseMan Dual Optical

Slo-Tech - Še enkrat se je z novico izkazal Dare:

Logitech je naredil novo miško, z DVEMA optičnima senzorjema z resolucijo 800 dpi. Miška izgleda kot Cordles MauseMan Optical, le da je na kablu ter črne barve. In kako deluje? Senzorja sta postavljena pod različnima kotoma (približno 45°). Tako miška veliko bolje razloči premike podlage. S tem naj bi odpravili neljubo obnašanje optičnih miši pri zelo hitrih premikih. Le kaj si bodo še izmislili?

0 komentarjev

Macally iOptiJr. - cyber miška

2fast CPU - Macally iOptiJr je spet ena izmed mišk, ki ne iztopa po lastnostih; ima 3 gumbe, kolešček (scroll wheel), optični senzor, pa še majhna je, kar ji omogoča dobro prenosnost. Čeprav so lastnosti miške precej običajne, tega ne morem trditi za dizajn. Miška je sicer precej običajne oblike, vendar je popolnoma prozorna. Prozornost je precej pogosta pri napravah za Apple Mac računalnike, pri računalnikih PC (Iomega se sicer nekaj trudi s svojimi ZIP prenosnimi ZIP enotami) pa je prozornost mišk, tipkovnic ali drugih naprav precej redkejša. Vendar prozornost sama po sebi ni nič posebnega (pač prozorna plastika). Miška pokaže svojo pravo lepoto šele takrat, ko jo priključimo na USB in le-ta (miška) vključi svoj optični senzor....

0 komentarjev

Odtrgana tipkovnica

Virtual Hideout - Se vam zdi vaša tipkovnica dolgočasna? Je vsa umazana, ker stalno jeste pred računalnikom? Ali pa mokra, ker imate slabo narejeno vodno hlajenje? Ja? Potem si oglejte to tipkovnico. Je vodoodporna, hranoodporna, dolgčasodporna. Izdeluje jo on-line trgovina Plycon in je zelo uporabna, če ne želite okrog nositi velike trde plošče. Lahko jo priključite na USB vhod ali na standardni vhod za tipkovnico. Dobite jo v modri ali roza barvi. Uf, zvenim tako kot Top Shop.

9 komentarjev

Logitechova brezžična optična miška

CNet - Logitech je izdelal novo miško, Cordless MouseMan Optical, ki deluje na podlagi optične tehnologije in tehnologije radijskih valov. Miškina optična kamera zajame 1.500 slik na sekundo in deluje na resoluciji 800dpi - dvakrat toliko, kot optični senzorji, ki so trenutno na trgu - za večjo natančnost na kakršnikoli podlagi.
Njene baterije delujejo nekje 3 mesece; in da je poraba energije čim manjša, ima miška štiri načine energijske porabe.
Miška vas bo stala $69.95.
Več o miški si lahko ogledate na Logitechovi strani. Zadevca je kar zanimiva, tudi luštna na pogled.

4 komentarji