»

Identifikacija uporabnikov z analizo mikrobne kulture na tipkovnicah

Ars Technica - Nič kaj presenetljivo ni dejstvo, da so tipkovnice in miške eni izmed najbolj umazanih predmetov, če z umazanostjo mislimo pestrost in količino bakterij, ki rastejo na njih. Že domače tipkovnice so pravo leglo, medtem ko so javne bolj podobne živalskemu vrtu, o čemer se zlahka prepriča vsak bruc na osnovnem kurzu mikrobiologije (straniščna školjka pa je predsodkom navkljub eno izmed čistejših okolij). Znanstveniki...

22 komentarjev

Logitechovi daljinski upravljalniki z zvočnimi ukazi

The inquirer - Logitech, znan po miškah in tipkovnicah, po nakupu Intrigue Technologies najavlja novo serijo daljinskih upravljalcev Harmony. Obljubljajo lažje upravljanje z izdelki, uporabljali bodo močnejše mikroprocesorje, daljinci pa bodo tudi poslušali, tako da nam bo olajšana navigacija po kanalih, opcijah itd. Logitech se kljub vsemu zaveda dejstva, da se bo kapaciteta akumulatorjev morala izboljšati, a to fantom iz Fremonta ne bi smelo delati težav.

Več v izvorni novici.

0 komentarjev

Vodno hlajenje ... miške?!

Rabid Hardware -

Modificiranje računalniške opreme, takšne in drugačne, ni nič nenavadnega. Prične se z navijanjem in vgradnjo novih ventilatorjev v sistem, konča pa z vodnim hlajenjem vseh vitalnih delov računalnika. Ali pa še tu ne. Vodno hlajeni procesorji, vezna čipovja in morebiti celó pomnilnik niso nič nenavadnega, a na RabidHardware so se lotili nenavadnega podviga. Vodno so se odločili hladiti miško in tipkovnico. Kaj s tem pridobite, razen kulish efekta, ni znano. Povezava!

20 komentarjev

Alternativa tipkovnici in miški

PC World - Na PC Worldu sem zasledil zanimivo novico o raznih pomagalih, ki bi v prihodnosti utegnili vsaj delno nadomestiti miško in tipkovnico. Vsaj na papirju naprave izgledajo zanimivo, vendar ne smemo pozabiti, da smo take pripomočke videvali že v ne tako bližnji preteklosti, pa ogromna večina uporabnikov še vedno najraje uporablja klasično miško in tipkovnico. In kakšni umotvori se nam obetajo v prihodnosti?
Po mojem skromnem mnenju ponuja najuporabnejši pripomoček podjetje Essential Reality, ki je naredilo posebno rokavico, s katero se lahko sporazumevamo z računalnikom. V osnovi je sicer namenjena igranju iger (na misel mi pride Black&White, kjer je ta pripomoček kar lepo nadomestilo miški, saj krmilimo božjo roko), lahko pa jo bomo uporabljali tudi v Wordu. Rokavica pride v prodajo kmalu (če ni že v prodaji ;)), njena cena pa bo/je 129 $.
Drug izdelek nam pripravljajo pri podjetju Thrustmaster. Izdelek se bo imenoval Fighting Arena in bo namenjen uporabi v pretepačinah - točneje,...

0 komentarjev

Intelova brezžična miška

EverythingUSB - Podjetje Intel se nam je močno vtisnilo v spomin s svojimi procesorji, procesorskimi nabori (chipseti), matičnimi ploščami, mrežnimi karticami, potem pa se seznam Intelovih produktov, ki so znani velikim množicam ljudi, počasi konča. Vendar pa je Intel vedno hotel biti vsestranski proizvajalec, zato so se preizkusili tudi s svojimi tipkovnicami, miškami in igralnimi ploščki (gamepadi). Žal so vse te Intelove naprave ostale precej prezrte, saj se je Intel vedno bolj usmerjal v oglaševanje svojih čipov, kot pa v cenene tipkovnice, miške in ostalo potrošno robo. Morda je imel Intel celo prav, de ni pretirano vlagal v oglaševanje prej omenjenih izdelkov, saj nekateri enostavno ne morejo ven iz povprečja. Tako se je zgodilo tudi z Intelovo Wireless Series miško, ki je ima sicer nekaj odlik (dober softver in simetričnost, ki naredi miško uporabno tako za levičarje, kot za desničarje), vendar žal ne prinaša nobenih revolucionarnih novosti. Zato je ta novica mišljena bolj kot zanimivost,...

1 komentar

Cruise Cat

Radeonic - Človek kar ne more verjeti, koliko različnih računalniških pripomočkov pride na trg. Vendar ima večina (razen redkih izjem) teh pripomočkov eno skupno slabo lastnost; povsem zadovoljivo jih nadomestijo predvsem standardizirane stvari (npr. miška in tipkovnica). Tudi Cruise Cat ne prinaša nobene revolucije, ki bi miški ali tipkovnici snela krono z glave, pripomore pa precej k dobremu počutju. Cruise Cat je neke vrste na dotik občutljiva podlaga (touchpad), po kateri drgnemo s posebnim pisalom. Cruise Cat je mišljen kot nadomestilo za miško, namenjen pa je predvsem tistim, ki veliko časa preživijo na internetu in preklinjajo nad okornostjo miške. No ja, kljub ne vem kakšni za internet prirejeni zasnovi, pa bo še vedno treba občasno uporabiti tipkovnico za tipkanje URL-jev. Test.

1 komentar

Čudne tipkovnice

več strani - Ni minilo dolgo časa od objave združka miške in tipkovnice, ko sem spet zasledil novice o dokaj čudnih tipkovnicah (no v bistvu je čudna samo ena, druga pa je dokaj normalna. Gremo lepo po vrsti:

Na Gaming in 3D so stestirali miniaturno tipkovnico, ki je namenjena bolj raznim prenosnim računalnikom, dlančnikom in podobnim stvarem. Vendar pa ima eno posebnost. Večina vas bo opazila iz slike, da je to v bistvu samo polovica običajne tipkovnice. Kje je druga polovica, povprašate. Proizvajalec je v tipkovnico vgradil zanimivo rešitev. S preprostim pritiskom na tipko lahko menjavate razpored tipk. Tako je enkrat v rabi ena polovica običajne tipkovnice, drugič pa druga polovica običajne tipkovnice. Sliši se zapleteno, vendar vam bo po ogledu strani že v prvo vse skupaj jasno.

Drug primer je popolno nasprotje prvemu in spada bolj v rubriko "Saj ni res, pa je". Če je prva tipkovnica v trdi obliki, potem je ta v mehki. Ne verjamete? Poglejte si slike na tej strani). Čeprav stvar izgleda...

5 komentarjev