»

V Kiberpipi ta teden: AppCircus, Java s JBossAS7, Responsive web applications, Santa Claus versus the Devil

VIP večer s Pavlom Vrabcem: Zgodba o medijski hiši

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 12.12. ob 19h, vas vabimo na MobileMonday na temo AppCircusa, tekmovanja z namenom promocije mobilnih aplikacij. Izmed vseh prijavljenih aplikacij, se bo deset izbranih predstavilo pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congress konferenco v Barceloni.

V torek 13.12. ob 19h, bodo na račun spet prišli vsi ljubitelji Jave. Na Pipinih odprtih terminih bosta predavala Aleš Justin in Tomaž Cerar o uporabi JBossAS7, za zelo hiter razvoj aplikacij. Ker se napoveduje precej obiskovalcev iz tujine, bo predavanje najverjetneje v angleščini.

V sredo 14.12. ob 19h, so kot vsako sredo na sporedu Spletne Urice...

2 komentarja

AppCircus@MoMo Slovenija

Slo-Tech - AppCircus je tekmovanje, ki poteka v več kot 50 mestih po vsem svetu z namenom promocije aplikacij, najboljše pa so tudi nagrajene. Med prijavljenimi bomo zbrali najboljših 10, ki se bodo nato predstavile pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congres konferenco v Barceloni.

Zadnji rok za prijavo je 2.12.2011, prijaviš se pa lahko tukaj: http://appcircus.com/event/appcircus-in...

Appcircus dogodek se bo zgodil v ponedeljek 12.12. na MobileMonday v Kiberpipi, kjer bo žirija tudi izbrala zmagovalce.

Prijava je brezplačna, pogoj za udeležbo na dogodku, pa je uspešna prijava.

0 komentarjev

Začenja se Mobile World Congress 2011

Slo-Tech - V katalonski Barceloni se danes začenja (prve novinarske konference so bile že včeraj zvečer) vsakoletni sejem Mobile World Congress, kjer se srečajo proizvajalci, prodajalci, razvijalci in drugi partnerji v svetu pametnih in klasičnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Na dogodku, ki bo trajal do četrtka, prireditelj GSM Association pričakuje okoli 1300 razstavljavcev. Lani se je sejma...

0 komentarjev

MoMoSlo S03E01 - APPCircus@MoMoSlo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek se bo v Kiberpipi začela nova sezona Mobile Monday dogodkov. Prva epizoda letošnje sezone bo namenjena predstavitvam aplikacij v okviru tekmovanja APPCircus.

Po uvodnem dejanju, kjer bodo predstavljene novosti tretje sezone MoMoSlo, se bo ob 19:30 pričela predstavitev APPCircusa. Gre za prikaz najbolj ustvarjalnih in inovativnih mobilnih aplikacij. APPCircusu se lahko priključijo razvijalci, mlada podjetja in drugi zainteresirani ter si tako pridobijo priložnost za nominacijo na finalu v Barceloni.

Na voljo je 10 predstavitvenih terminov za najobetavnejše slovenske mobilne aplikacije. Ocenjevanje aplikacij bo opravila najboljša možna žirija, obiskovalci Mobile Monday Slovenija.

V kolikor razvijate mobilno aplikacijo in želite sodelovati, lahko aplikacijo prijavite in predstavite tudi svoje delo.

Več o dogodku...

2 komentarja

APPCircus v Ljubljani

Kiberpipa - Prvi MobileMonday dogodek nove sezone bo v Slovenijo prinesel predtekmovanje APPCircusa. Slednji se bo zaključil februarja 2011 na World Mobile Congress-u v Barceloni.

Tekmovanje je namenjeno vsem podjetjem ter samostojni razvijalcem, ki ustvarjajo mobilne aplikacije v najširšem pomenu. Za prijavo je dovolj delujoči prototip. Tekmovanje ni omejeno na specifično mobilno platformo ali operaterja in je tako odprto za vse inovativne ter uporabne aplikacije.

Na lanskem tekmovanju Mobile Premier Awards, ki je predhodnik APPCircus-a, se je slovensko podjetje Visionect prebilo do finala.

Več informacij o tekmovanju dobite na MobileMonday.si

0 komentarjev

Velika izbira telefonov z Windows Phone 7

HTC 7 PRO

vir: engadget
engadget - Pri Microsoftu se očitno niso šalili, ko so povedali, da bodo ob izidu Windows Phone 7 imeli na voljo obilico naprav. Ob uradni splavitvi operacijskega sistema so namreč predstavili kar 10 mobilnih telefonov, 5 HTC-jevih, 2 LG-jeva, 2 Samsungova ter enega Dellovega, poleg že pred časom prikazanega Asusovega in LG GW910. Strojno so si med seboj izredno podobni, saj imajo vsi, za katere so podatki znani, gigahertčne procesorje, Qualcommove QSD8650 (LG Quantum, Samsung Omnia 7 in Dell Venue Pro) oz. MSM 8250 v primeru HTC-jeve četverice (pri enem ni potrjen tip procesorja). Prav vsi imajo ločljivost zaslona 800 x 480, a nekoliko variira velikost diagonale, med 3,5 in 4,3 palci (večinoma med 3,7 in 4 palci), in tip zaslona...

55 komentarjev

HTC podvojil zaslužke, Android hitro raste

HTC Desire HD - težko pričakovan HTC z Androidom

vir: HotHardware
HotHardware - Tretje letošnje četrtletje, med julijem in septembrom, je bilo za HTC nedvomno eno izmed boljših. V primerjavi z enakim obdobjem lani so namreč kar podvojili zaslužek, saj je ta letos znašal 360 milijonov USD v primerjavi z lanskimi 184 milijoni. V drugem letošnjem četrtletju so zaslužili nekoliko manj kot v zadnjem, 268 milijonov USD. Poleg precej večjega zaslužka so pričakovano narasli tudi prihodki, celo bolj močno kot čisti dobiček.

Lani so namreč imeli za 1,1 milijarde USD prihodkov, medtem ko so ti v letošnjem 3. četrtletju znašali kar 2,45 milijarde. Najverjetnejši krivec za rast prihodkov in skok na 4. mesto najpopularnejših proizvajalcev mobilnih telefonov je...

7 komentarjev

Android Market se širi

Za Slovenijo še vedno neznana slika

vir: TechCrunch
TechCrunch - Google je število držav z možnostjo nakupovanja aplikacij z Android Marketa ponovno razširil, tokrat bodo na seznam dodali 18 novih držav, obenem pa bodo končno razširili še nabor držav, iz katerih bo mogoče kot razvijalec te aplikacije tudi prodajati. Seznam slednjih je bil do sedaj omejen na le 9 držav (Avstrija, Francija,...

5 komentarjev

Fenneca ne bo na iPhone in Symbian

Iskanje po spletu, zaznamkih in zgodovini hkrati

vir: Mozilla.org
Mozilla.org - S predstavitvijo Opere za iPhone so mnogi verjetno popolnoma smiselno predvidevali, da bi kaj podobnega lahko storila tudi Mozilla s svojim mobilnim Firefoxom, Fennecom. Slednji je že na voljo za Maemo, Windows Mobile in v alpha različici za Android. Pri Mozilli so za iPhone že predstavili Firefox Home, orodje za sinhronizacijo zaznamkov, zavihkov in zgodovine na osebnem računalniku, kjer teče Firefox, ter na iPhonu, a bo pri tem tudi ostalo.

V sporočilu na uradnem blogu so člani ekipe Mozilla namreč najavili, da bi bil Fennec za iPhone morda mogoč, a izjemno zahteven. Zato se bodo raje posvetili razvoju in dodajanju funkcij v Firefox Home, ki se bo tudi nekoliko razširil. V prihodnosti...

1 komentar

Amazon bo odprl spletno trgovino z Android aplikacijami

TechCrunch - Amazon se je odločil, da je čas, da se postavi na lastne noge in se upre Googlovi uradni kolekciji aplikacij.



Torej, govorice, ki so se že nekaj časa širile so očitno resnične. Kar nekaj časa se je Amazon že sumilo, da bo nekaj novega odprl, zdaj pa so viri potrdili, da je prav tik pred tem, da odpre svojo malo trgovinico z Android aplikacijami.

Podrobnosti še niso znane, ampak kako naj bi trgovina okvirno delovala si že lahko predstavljajo. Zaenkrat naj bi trgovina obratovala le v Ameriki, razvijalci bodo dobili 70 % dobička, Amazona pa naj bi imel tudi besedo pri tem kako bo njihova aplikacija delovala, kar bo lahko razjezilo marsikaterega razvijalca.

Za zdaj lahko samo še čakamo kaj se bo zgodilo in kaj bo imel o tem povedati Googlov predstavnik Eric Schmidt.

8 komentarjev

Facebook želi svoj telefon?

CNet - Včeraj je TechCrunch objavil vest, da Facebook skrivoma sestavlja svoj mobilni telefon oziroma da pišejo programsko opremo za telefon tretjega proizvajalca, ki bi bil naprodaj pod Facebookovim imenom. Facebook je poročanje hitro zanikal in dejal, da telefona ne sestavljajo. Kot so ugotovili na Cnet, Facebook dlakocepi ob besedi sestavljati.

Letos poleti je namreč Facebook stopil v stik z več proizvajalci mobilnih telefonov v zvezi z lastnim telefonom. Ideja je že večkrat videna; tudi Google je ravnal podobno. Samsung, HTC ali kdo tretji bi fizično proizvajal telefone, na njih bi tekel Android, Facebook pa bi vanje integriral aplikacije za uporabo družabnih strani. Zamisli o telefonu so že v povojih, tako da je povsem možno, da bo Facebookov razvoj krenil v nasprotno smer in ga nikoli ne bomo dočakali.

5 komentarjev