»

Logitech zaustavil proizvodnjo Revueja

vir: engadget
engadget - Viri blizu naveze Logitecha in Gigabyta poročajo, da je prvi drugemu že v začetku decembra ukazal zaustaviti proizvodnjo Revueja, z Google TV opremljenega set-top-boxa. Prekinitev naj bi poleg celotnega decembra trajala še prihodnji januar. Gigabyte omenjene škatlice že ves čas proizvaja za Logitech, ponovna vzpostavitev proizvodnje pa naj bi se zgodila po januarju prihodnjega leta, če bo do nje sploh prišlo. Logitech vzpostavitev namreč povezuje z osvežitvijo programske opreme, z večjo nadgradnjo trenutne različice oz. popolnoma novo verzijo. Kljub prekinitvi proizvodnje je nakup škatlice v ZDA še vedno mogoč, torej zaloge še niso izčrpane. Že pred nekaj dnevi je bilo mogoče slišati

11 komentarjev

Logitech Revue se predstavi

vir: engadget
engadget - Logitech je predstavil svoj prvi izdelek, na katerem teče Google TV, malo škatlico z imenom Revue. V ZDA bo naprodaj še do konca oktobra, medtem ko Logitech že pobira prednaročila. Revue bo stal 300 ameriških dolarjev, v ceno pa je poleg samega sistema in HDMI kabla vključena še brezžična tipkovnica z vgrajenimi navigacijskimi gumbi in trackpadom. Cena je visoka, a se tu še ne konča, saj bo na voljo lepa zbirka dodatkov. Za $130 bo mogoče kupiti še nekoliko manjšo tipkovnico, ki jo v podobni, sicer z Revue nezdružljivi, obliki že poznamo pod imenom diNovo Mini, za $150 pa videokamero z zmožnostjo zajemanja v ločljivosti 720p, namenjeni videokonferenčnim klicem. Nadomestna tipkovnica večjega formata bo stala 100 ameriških zelencev.

Brezplačno bo za lastnike naprav z Androidom in iOS-em na voljo aplikacija, ki bo pametne...

9 komentarjev

Predstavitev Google TV-ja v sredo

Vabilo na Logitechovo prireditev

vir: engadget
engadget - Predstavitev Googlovega poizkusa prodora v dnevne sobe in na televizijske zaslone, Google TV, se bo očitno zgodila že to sredo, 6. oktobra. Na ta dan namreč Logitech pripravlja prireditev, na kateri bodo razkrili svoj nabor naprav, ki bodo delovale z Google TV. Zanimivo je, da so uporabili množino, torej poleg Revue-a lahko pričakujemo še vsaj eno napravo. S tem bodo pri Logitechu za le 6 dni prehiteli Sony, ki 12. oktobra v New Yorku pripravlja svojo prireditev. Na njej bodo najverjetneje predstavili televizorje, ki bodo Google TV imeli že vgrajen, morda pa že tudi Blu-ray predvajalnike, za izid napovedane že ob prvi predstavitvi Google TV-ja.

11 komentarjev

Bo 2010 končno leto Linuxa?

Vmesnik Palmovega, *khm*, HP-jevega webOS

vir: PC World
PC World - Linuxaši že dolga leta govorijo, da bo letošnje, če ne letošnje pa zagotovo naslednje leto leto Linuxa oz. leto, ko bo ta odprtokodni in brezplačni operacijski sistem postal mnogo bolj razširjen ter resna grožnja drugim operacijskim sistemom, predvsem Microsoftovim različicam Windows. Verjetno ni treba posebej omenjati, da so se do sedaj še vse takšne obljube izjalovile, Linux pa se še vedno oklepa peščice odstotnih točk pri dnu tržnega deleža operacijskih sistemov.

Pri strežnikih je seveda zgodba drugačna, saj Linux teče na dobri petini vseh sistemov, medtem ko so superračunalniki pravi raj za Linux. Analitiki vseeno menijo, da bi leto 2010 pravzaprav znalo biti...

222 komentarjev

Google prihaja v dnevne sobe z Google TV

Vsi načini upravljanja Logitechovega predvajalnika

vir: engadget
engadget - O Googlovem pohodu na male (velike?) zaslone se je govorilo že dolgo, na konferenci I/O pa so namere potrdili. Razlogi so očitni, saj je televizijski oglaševalski trg samo v ZDA vreden 70 milijard dolarjev. Google jasno živi od oglasov, ki jih prikazuje ne le na spletnih straneh, temveč še na mobilnih telefonih in kmalu očitno tudi v dnevnih sobah, kar naredi trg s 4 milijardami uporabnikov toliko bolj zanimiv. Uradni razlogi za predstavitev Google TV so seveda drugačni (manj zlobni).

Pri Googlu menijo, da je za ogled videoposnetkov najprimernejši največji zaslon v hiši. Velika...

22 komentarjev

Google in Dish združujeta internet s televizijo

The Wall Street Journal - Google in drugi največji ameriški operater satelitske televizije Dish preizkušata novo storitev, poroča The Wall Street Journal, ki bo iskanje po spletu integrirala z iskanjem po TV-kanalih. Ta teče na TV set-top boxih (STB) z nameščenim Androidom.

Google in Dish želita uporabnikom ponuditi lažje iskanje in odkrivanje TV oddaj in vsebin z interneta, kjer je na prvem mestu seveda YouTube. STB bo dobavljal Dish, Google pa bo nanj namestil Android z Google TV. Tako želijo pobrisati ločnico med internetom in televizijo.

Podjetji sta v preteklosti že sodelovali. Pred dvema letoma sta zasnovali avtomatski sistem za nakup, prodajo, dostavo in merjenje televizijskih oglasov na satelitski televiziji. Google je tedaj dobil dostop do dela Dishevega oglasnega inventarja, medtem ko je Dish dobil realnejšo oceno števila gledalcev in spletno poročanje svojim oglaševalcem. To pot je eksperiment omejen na zelo majhen vzorec ljudi in ga lahko vsak trenutek ustavijo, podjetji pa uradnih komentarjev...

5 komentarjev