»

60 milijonov Thinkpadov

T410s

vir: HotHardware
HotHardware - V svoji dolgoletni zgodovini so prenosniki iz linije Thinkpad postali sinonim za črne škatle, ki se še najbolje znajdejo v rokah resnih poslovnežev, v vesolju oz. v New Yorškem muzeju moderne umetnosti. Mnogi jih ne marajo prav zaradi svoje oglatosti in mat črne, občasno celo gumirane barve ohišja, mnogi ne prenesejo ene izmed najbolj prepoznavnih lastnosti, t.i. nipla. Gre seveda za TrackPoint, mali gumijasti, rdeč joystick za upravljanje miškinega kazalca. Thinkpadi so nedvomno eni izmed prenosnikov, ki jih imajo ljudje enostavno radi oz. jih ne prenesejo, večinoma prav zaradi prej omenjenih lastnosti. V zadnjih letih so tudi pri vrhu na lestvicah zanesljivosti. Samo linijo...

48 komentarjev

Ubuntu 10.04 proti Windows 7 - drugi del

Phoronix - Tokratni članek Phoronixa, drugi del v veliki primerjavi najboljšega, kar lahko ponudita Microsoft in Linuxova skupnost, je bolj kratke narave in žal še ne prinaša primerjave v delu bolj primernih aplikacijah. Fantje pri Phoronixu so se namreč na kratko posvetili porabi računalnika v primeru uporabe enega ali drugega sistema. Rezultati, bolj ali manj nepresenetljivo, govorijo v prid izdelku iz Redmonda, saj so se tokrat omejili le na 2 računalniška sistema, netbook in običajen prenosnik.

Ni skrivnost, da Linux še nima tako naprednega sistema za delo z baterijo prenosnika, vsaj ne v primeru tovarniških nastavitev. Vseeno pa je Windows 7 strojno bolj zahteven, zaradi česar v primerjavi z Windows XP praktično vedno doživi udarec pri avtonomiji. Prenosnika sta bila Asusov Eee PC 1201N z dvojedrnim Atomom 330 in platformo ION ter Lenovov Thinkpad T61 s procesorjem Core 2 Duo T9300 in nVidiino grafično kartico Quadro NVS 140M.

Prva primerjava je potekala, kot rečeno, s popolnoma...

87 komentarjev

Lenovo tudi z AMD-ji

CNet - Prenosniki podjetja Lenovo so bili dolgo časa Intelov ekskluzivni klub, kamor konkurenčni proizvajalci procesorjev niso imeli vstopa. Časi se spreminjajo in Lenovo je napovedal, da bodo v dveh prihajajočih modelih prenosnikov ThinkPad na voljo tudi AMD-jevi procesorji. Gre za ThinkPad X100e in 13-palčno verzijo novega ThinkPad Edge, ki bosta imela AMD-jeve procesorje Athlon Neo (v eno- ali dvojedrni inačici) ali dvojedrne Turione. Večja brata, 14- in 15-palčni ThinkPad Edge, bosta še vedno uporabljala le Intelove čipe. Več o tem.

1 komentar

Lenovo odgovarja na raziskavo o zanesljivosti prenosnikov

bit-tech.net - Raziskava o zanesljivosti prenosnikov, ki jo je izvedla neodvisna garancijska družba SquareTrade, je prinesla nekaj zanimivih rezultatov, med katerimi je bilo verjetno lepo število bralcev presenečenih nad slabo uvrstitvijo podjetja Lenovo, ki med drugim izdeluje prenosnike serije Thinkpad. Ti so pregovorno eni izmed vzdržljivejših običajnih prenosnikov, namenjeni predvsem poslovnežem in zahtevnim uporabnikom. Skozi čas se je na njih uveljavilo tudi nekaj posebnosti (Fn levo od tipke Ctrl, Touchpoint oz. nipl), mnogi pa se strinjajo, da so njihove tipkovnice merilo za celotno računalniško industrijo.

Predstavnik za javnost Lenova, Ray Gorman, je slab rezultat ubranil z napadom na raziskavo. Povedal je, da so vključili le 30.000 prenosnikov, kar ni dovolj velik vzorec za 142.5 milijonov prodanih prenosnikov v prejšnjem letu. Spotaknili so se tudi v izbiro primerkov, saj niso upoštevali demografskih značilnosti uporabnikov. Po besedah Gormana je velika razlika med prenosnikom, ki se...

115 komentarjev

ThinkPad-i od sedaj naprej tudi z Linuxom

vir: E-week
E-week - Pri Lenovo, sedanjem lastniku nekdanjih IBM-ovih prenosnikov ThinkPad (in ostalih namiznih računalnikov), so se odločili, da ponudijo svoje prenosnike tudi s prednameščenim SUSE Linux Enterprise Desktop 10. Do sedaj so kupci ThinkPad-ov to morali početi na lastno pest, oziroma so se za večje kupce potrudili tudi sami.



Začetek ponudbe predstavlja model T60, s 14 ali 15 palčnim zaslonom, Intel Core Duo procesorjem in ATi-jevim grafičnim podsistemom. Cena zanj se v ZDA prične pri 1.800 dolarjih.

62 komentarjev

IBM ThinkPad serije Z

Slashdot - IBM oz. Lenovo, ki je prevzel IBMov oddelek računalnikov bo, na trg poslal novo serijo ThinkPad prenosnikov, imenovano Z. Včasih ste lahko ThinkPad prenosnike dobili v katerikoli barvi, če je bila le črna. Zdaj pa se to spreminja, saj se s serijo Z vpeljuje nova izvedenka, brušen titan.

Namenjena predvsem uporabnikom, ki hočejo imeti en sam računalnik tako za delo kot za domačo uporabo. Posledično bodo imeli prenosniki širokozaslonski LCD, ki bo omogočal gledanje DVD filmov in predvajanje predstavitev.

Odločitev ponujanja nove barve je tvegana, saj so uporabniki skorajda zaljubljeni v črno. Dejstvo, da je IBM v letu 1999 ponudil barvne pokrove oz. preobleke za pičlih 30 dolarjev, ki pa se niso in niso hotele uveljaviti, to samo potrjuje. Navsezadnje je bil črn IBM prenosnik razstavljen v New Yorškem Muzeju moderne umetnosti.

Še izvorni novici.

18 komentarjev