»

Izšla nova razširitev za WoW

Novi rasi v Cataclysmu

Slo-Tech - Blizzard je držal obljubo in včeraj izdal razširitev za svojo igro World of Warcraft, ki nosi ime Cataclysm. Novosti so dve novi rasi, ki imata svoji začetni coni, zvišanje najvišje stopnje z 80 na 85, sedem novih ječ, nov poklic arheologa, tri nove osvajalske pohode, predelavo Azerotha (sedaj je moč leteti) in še nekaj malenkosti. Cataclysm je že na voljo tudi pri nas in stane slabih 40 evrov.

6 komentarjev

Prihaja nova razširitev WoW

Nova rasa Worgen v WoW

Slo-Tech - Blizzard je včeraj razveselil vse goreče privržence svojega sveta Warcrafta z napovedjo, da nova razširitev igre World of Warcraft izide 7. decembra. Dodatek bo imel naslov Cataclysm. Na voljo bo na DVD-ju ali prek Blizzard Store za Windows XP in novejše ter Macintoshe s priporočeno maloprodajno ceno 35 evrov oziroma 70 dolarjev za zbirateljsko edicijo.

Razširitev prinaša novo najvišjo stopnjo 85 (level cap), nekaj novih con z visokimi stopnjami (high level zones), dve novi rasi (igrati bo možno tudi kot Goblins ali Worgen), več kombinacij v rasah in razredih, nadgradnjo cehov (guilds), nov poklic arheologa in še nekaj dodelav sveta, med drugim tudi starih, že obiskanih območij....

30 komentarjev

Real ID-ja na forumih ne bo

Real ID v akciji

MMO Champion - Le 3 dni nazaj smo poročali o Blizzardovi nameri, da na svojih forumih uvede uporabo pravih imen svojih uporabnikov. Začeli bi s forumi, namenjenimi Starcraft II in nadaljevali s forumi za World of Warcraft: Cataclysm. S tem so želeli dvigniti nivo debat na forumu in zmanjšati število manj resnih prispevkov gorečih podpornikov ene strani v argumentu - trollanja in flame warov. Rezultat napovedi je bilo seveda precejšne zgražanje.

A ne le to, da bi bi igralce pomirili, je svoje ime razkril eden izmed zaposlenih pri Blizzardu, Micah Whipple (16. prispevek v temi). Ne dolgo zatem so uporabniki na spletu kot demonstracija, kakšne varnostne težave ta Blizzardova poteza predstavlja, našli Micahov Facebook profil, naslov prebivališča,...

18 komentarjev

World of Warcraft ruši rekorde

ComputerBase - Blizzard Entertainment je naznanil, da je število igralcev večigralske spletne igre World of Warcraft preseglo 11,5 milijona. Od oktobra se je njihovo število povečalo za pol milijona, kar pripisujejo splavitvi novega dodatka Wrath of the Lich King, ki se je zgodila 13. novembra. Razvijalci trdijo, da so v prvih 24 urah po začetku prodaje dodatka pokupili 2,8 milijona kopij, v celem mesecu pa štiri milijone. S tem se je vpisal tudi med rekorde po številu prodanih kopij v prvem mesecu, kjer je kakopak nasledil svojega predhodnika, prvi dodatek za World of Warcraft po imenu The Burning Crusade. Spričo velike popularnosti franšize ima Blizzard ogromno dela, tako da zaposluje s polno paro.

21 komentarjev

World of Warcraft: 9 milijonov aktivnih igralcev

Slashdot - Pri Blizzardu so se včeraj pohvalili, da v njihovi spletni igri World of Warcraft svoja alternativna življenja preživlja več kot 9 milijonov uporabnikov (podatki bi naj veljali za pretekli mesec). Na videogamesblogger.com so pobrskali po World Factbook ameriške osrednje obveščevalne agencije in kot zanimivost navrgli, da bi v primeru, če bi WoW svet in igralci predstavljali resnični narod, bila WoW država med 236 popisanimi državami na 90. mestu po številu prebivalcev. Mimogrede, Slovenija se nahaja na 148. mestu ;).

24 komentarjev