»

Odklep Galaxyja S8 s prepoznavanjem šarenice zlomljen

ccc.de - Ko je Samsung izdal novi Galaxy S8, je vgrajeno prepoznavanje šarenice hvalil kot praktično nezlomljivo. Tehnologijo je prispevalo podjetje Princeton Identity, ki trdi, da je tehnologijo tako varna, da je Samsung omogočil uporabo identifikacije s šarenico za plačila s Samsung Pay. In kot smo potihoma pričakovali, so ta način identifikacije hitro zlomili.

Nemški CCC (Chaos Computer Club) sporoča, da je bralnik šarenice zelo enostavno pretentati. Potrebujemo le "umetno oko" - to je dobro fotografijo lastnika, iz katere so razvidne strukture v šarenici. Zato zadostuje že posnetek z navadnim fotoaparatom z razdalje dveh metrov. Take fotografije ni tako težko dobiti, potem jo lahko natisnemo z navadnim laserskim tiskalnikom. Zanimivo,...

15 komentarjev

Pakistan bo zbral prstne odtise vseh uporabnikov mobilne telefonije

Washington Post - Pakistan se je lotil zbiranja biometričnih podatkov svojih državljanov, pri čemer želijo vse ostale države prehiteti kar po desni in v rekordnem času zbrati prstne odtise vseh prebivalcev te 185-milijonske države. Tega so se lotili tako, da bo oddaja in registracija prstnih odtisov pogoj za uporabo najbolj razširjene storitve v državi - mobilne telefonije.

Uradno gre za boj oblasti proti terorizmu in ker teroristi radi uporabljali mobilne telefone, jih bodo s to akcijo onemogočili. Oblastem so trn v peti anonimne predplačniške kartice SIM, ki bistveno otežijo identifikacijo uporabnika. Zaradi tega so se odločili, da bodo iz omrežja izključili vse SIM-kartice, ki jih lastniki ne bodo registrirali. Pri registraciji pa morajo dokazati svojo istovetnost in oddati prstne odtise, ki jih...

47 komentarjev

MWC 2011: Samsung predstavil novi androidni napravi

TechSpot - Samsung je na sejmu v Barceloni predstavil dve novi androidni napravi. Tablični računalnik Galaxy Tab 10.1 ima, kot pove že ime, 10,1-palčni zaslon, ki podpira ločljivost do 1280 x 800 točk. Poganja ga dvojedrni enogigaherčni procesor Nvidia Tegra 2 in ima podporo za BlueTooth 2.1 ter Wi-Fi 802.11. Na zadnji strani najdemo kamero z osmimi milijoni točk, na sprednji strani pa tako z dvema milijona točk. Tehta 600 gramov. V Evropi in Aziji bo na voljo prihodnji mesec, medtem ko cena še ni znana.

Drugi novinec je pametni telefon Galaxy S II (GT-I9100), ki je rekorden v debelini, saj je debel pičlih 8,49 milimetra. Ima 4,27-palčni zaslon, glavno kamero z osmimi milijoni točkami in pomožno...

43 komentarjev

V mehiškem Leónu skeniranje šarenic po celem mestu

Slo-Tech - V mehiškem mestu León so se lotili pionirskega projekta, s katerim bodo po mestu uvedli biometrično analizo za vse občane. Glavni način dokazovanja svoje istovetnosti in sledenja tokov prebivalstva.

V prvi fazi projekta, ki bo stal pet milijonov dolarjev, bodo detektorje šarenice dobili na varnostnih točkah, kjer istovetnost ugotavlja policija. Hitri detektorji imajo zmogljivosti do 50 ljudi na minuto tudi, ko se ti premikajo s povprečno hitrostjo hoje 5 km/h. Kasneje se bodo projektu pridružili še komercialne uporabniki, kot so na primer banke z bankomati.

Identifikacije s šarenico je točnejša od identifikacije s prstnimi odtisi, saj poišče približno 2000 referenčnih točk in na podlagi njihove razporeditve izračuna unikaten ključ....

43 komentarjev

Elektronske osebne izkaznice v Nemčiji

Heise - Nemški notranji minister Thomas de Maizière in Združenje Deutschland sicher im Netz (DsiN) sta včeraj predstavila nov elektronski osebni dokument, ki naj bi bil od 1. novembra standardni način identifikacije na internetu, a uporaba ne bo obvezna. S tem bi odpadla potreba po množici različnih gesel.

Nova kartica bo delovala z vsemi običajnimi informacijskimi sistemi, tako da bodo...

11 komentarjev

Profiliranje uporabnikov brez piškotkov

ComputerWorld - Piškotki (angl. cookies) so znan način za identifikacijo in sledenje uporabnikom na spletnih straneh, ki omogoča izboljšavo uporabniške izkušnje. Vsaka stran lahko, če imate brskalnik tako nastavljen, na vašem računalniku ustvari majhno datoteko ali piškotek, s katerim vas vsakokrat prepozna (dokler ga ne izbrišete ali pa poteče). Z njihovo uporabo vam Slo-Tech vsakokrat pokaže, katere teme v forumu ste že prebrali in v neprebranih nariše slavno rdečo črto. Toda tudi brez piškotkov in celo pri uporabi posredniškega strežnika, ugotavlja raziskava (PDF-datoteka) organizacije Electronic Frontier Foundation, vaš brskalnik pušča prstne odtise.

Brskalniki namreč vedno v splet pošljejo informacije o naloženem operacijskem sistemu, jeziku, verziji...

27 komentarjev

Canon patentiral tehnologijo za zaščito avtorstva fotografij

Schneier.com - Kot poročajo na Photography Bay, je podjetje Canon patentiralo tehnologijo vključevanja podatkov o očesni šarenici fotografa v digitalni "vodni" odtis fotografije.



Postopek je preprost. Fotograf bo na fotoaparatu izbral funkcijo REG in izbral med REG1 do REG5 (za največ pet registriranih uporabnikov fotoaparata), pogledal v okular in pritisnil sprožilec.



Fotoaparat bo nato posnel njegovo očesno šarenico in iz nje izračunal digitalni prstni odtis.



Po fotografiranju bodo nato ti digitalni prstni odtisi fotografa vključeni v metapodatke fotografij ter kot digitalni vodni odtis tudi v samo fotografijo.



Canon postopek ponuja kot mehanizem za dokazovanje avtorstva fotografij in posledično lažjo avtorsko pravno zaščito. Tehnologije pa bodo gotovo "veseli" tudi vsi zagovorniki svobode in anonimnosti...

22 komentarjev

Ameriški vojaki še pod strožjim nadzorom

Excite News - Ameriška vojska namerava v prihodnosti prenoviti svoje identifikacijske kartice. Trenutne, ki jih vojaki (oz. vsi, zaposleni v vojaškem sektorju ZDA) uporabljajo, v čipu že nosijo ime, čin ter serijsko številko. Zaradi varnosti ob logiranju v računala nameravajo na kartice shraniti še biometrične podatke, od prstnega odtisa, oblike roke, odtisa mrežnice, barve glasu, in tako naprej. To se naj bi izkazalo za zelo koristno, saj bodo zlorabe dostopa do podatkov onemogočene. Seveda bo hkrati vojska imela tudi podatke, do katerih podatkov (in katerih spletnih strani, he he [:D]) dostopa vsak od zaposlenih. Če bi se o taki potezi govorilo pri kakšnem podjetju, se ne bi strinjal, saj rabi vsak zaposleni dobršno mero zasebnosti. Vojska pa mora biti, vsaj po mojem mnenju, strogo profesionalna. Če mislijo, da jim bo ta korak pomagal k boljši učinkovitosti - kar [:D]. Klik!

5 komentarjev

Pozabite na gesla

Gambit - Takšen bi lahko bil slogan ob predstavitvi naprave Digital Persona, ki so jo pred nedavnim predstavili v ZDA.
Gre za preprost senzor, ki se priključi na USB, in s pomočjo prstnih odtisov omogoča (ali pa seveda ne) uporabo računalnika. Tako lahko pozabite na vsa zamudna vpisovanja gesel, dovolj je le, da pred delom položite prst na senzor.
Kot veste, je prstni odtis vsakega posameznika edinstven, vendar se da tudi to zaščito pretentati
Novico na najdete tukaj.

2 komentarja