»

Ko se CD zavrti prehitro

Raztur™

vir: Powerlabs
Powerlabs - O raznih eksplozijah in razpadih polikarbonatnih ploščkov smo med drugim poročali tudi na Slo-Techu. Morda se kdo od vas bralcev še spomni novice, kjer je nekemu uporabniku CD razpadel v CD-ROM enoti in mu jo popolnoma razsul. Ne verjamete? Če spadate med dvomljivce, potem odklikajte na tej strani, kjer je nek zanesenjak nazorno pokazal, da CD pri višjih hitrostih še kako dobro razpade. Pri poizkusu je uporabil Dremel, ki se lahko vrti tudi pri 35000 obratih na minuto, ves postopek pa je tudi posnel.

13 komentarjev

Najslabše naslovnice

Najslabša naslovnica sploh

vir: GameSpy
GameSpy -

Je naslovica CD-jev ter njihovih ovitkov pomembna? Morda ... Nekaterim je, drugim spet ni. No, mojstrom na GameSpy je očitno zelo pomembna, saj so se odločili objaviti seznam desetih najslabših naslovnic iger. Na štirih straneh so namreč opisali ter poslikali vse "zgrešene" izdelke. Če se vam po vseh testih in strokovnih člankih prileže nekaj lažjega branja, bo ta članek pravo branje.

...

0 komentarjev

Addonics 20/12/40/12 DVD/CDRW

CDR-Info - Addonics Technologies so najavili zunanjo DVD/CDRW/CD-ROM enoto , katera se lahko pohvali z hitrim FireWire-om, CardBus-om ter UBS 2.0 vmesnikom. Hitrosti enote so 12x za DVD, 12x za CDRW snemalnik ter 40x za CD-ROM. Ob nakupu dobimo gonilnike za večino operacijskih sistemov ( Windows 95, 98, 2000, NT, ME, XP in Mac OS 9.0 ). Cena enote je 399 ameriških zelencev. Več o tem tukaj.

0 komentarjev

GameDoctor - popravljalec CD-jev

Overclockers Australia - Ko so iz proizvodenj začeli prihajati prvi CD-ji, jih je večina imela za nekaj skoraj neuničljivega. Ljudje se tako prepričanje dobili predvsem iz televizijskih reklam, kjer so CD-je mazali s kečapom in podobnim svinjarijam, pa so stvari še vedno kot po čudežu delovale. Danes vemo, da temu ni tako in da CD dobi prasko že samo, če ga malo grše pogledamo. Tako se je skozi leta nabiralo vedno več spraskanih CD-jev, ki jih CD ROM enote niso več hotele brati. Potrošniki so lahko te CD-je uporabili kot frizbije, ali pa jih obnovili s kakšnim popravljalcem. Eden takih popravljalcev je GameDoctor, ki obnovi opraskano spodnjo plast CD-ja. V čem je sploh skrivnost popravljanja CD-jev? Če CD spraskate, potem te praske lahko precej motijo laser CD ROM enote, ki zaradi slabega odboja ne more več dobro brati podatkov. Rezultat slabega branja je značilno "kolcanje" enote. Pri dobrih CD ROM enotah (TEAC) navadno ne prihaja do takih problemov, bolj problematične pa so cenene enote neznanih...

2 komentarja

Test CD-ROMov

Jaz - Tokratni test je za vas pripravil Slo-Techer DeLonghi. Testiral je dve trenutno najhitrejši CD-ROM enoti, TEACov 40x IDE in TEAC 32x SCSI pogon. Mogoče se vam zdi branje testa CD-ROMov nesmiselno, toda pomislite koliko živcev ste izgubili ob kopiranju datotek na disk. Prenos bi na vašem 50x moral leteti, pa enostavno ni. Zakaj? Preberite test!

13 komentarjev