»

Humble Indie Bundle vol. 3

Slo-Tech - Od včeraj je na voljo že tretji komplet cross-platform, drm-free, pay-what-you-want indie igric, Humble Frozenbyte Bundle. Tokrat ponuja tri dokončane igre neodvisnega finskega razvijalca Frozenbyte - Trine, Shadowgrounds in Shadowgrounds: Survivor, konceptno igro Jack Claw in prednaročniško verzijo Splota. Več o njih v tem kvalitetnem trailerju:

Za igre lahko plačate poljubno vsoto, del zneska pa donirate v dobrodelne namene (fundaciji EFF in Child's Play). Povprečen znesek za vseh 5 iger se giblje pri 5 dolarjih, oz. 10 dolarjih s strani očitno bolj radodarnih Linux uporabnikov. Prejšnja kompleta Humble Bundle sta zbrala 1 oz. 1.8 milijona dolarjev in s tem pokazala, da tovrsten model distribucije iger deluje.

Zdaj pa nazaj [:)] k...

40 komentarjev

Humble Indie Bundle 2 tudi na Steamu

Statistika ob pisanju novice

Ars Technica - Humble Indie Bundle 2, zbirka petih iger neodvisnih razvijalcev, bo naprodaj še 5 dni, že kmalu pa bodo presegli dosežek prvega paketa. V primeru druge peterice so za časa pisanja novice zbrali skoraj 1.207.000 ameriških dolarjev, medtem ko je končni rezultat prvega paketa višji le za okrog $66.000. Dobrih 163.000 kupcev je do sedaj v povprečju plačalo 7,38 ameriškega dolarja, ponovno pa se je izkazalo, da so najbolj skopi uporabniki sistemov Windows ter najbolj radodarni Linuxaši. Povprečen znesek je zaenkrat skorajda 2 ameriška dolarja nižji od prve akcije. Zbran znesek bo v različnih deležih razdeljen med razvijalce in dve dobrodelni organizaciji, svoj delež pa bodo tokrat dobili še organizatorji akcije. Dobra novica bo razveselila še obstoječe in bodoče uporabnike Valveove spletne trgovine Steam, trojica iger iz Humble Indie...

2 komentarja

IGN bo izdatno podprl neodvisne razvijalce iger

TG Daily - Spletni založnik IGN se je odločil za darežljivo potezo in bo neodvisnim razvijalcem iger (indie) ponudil 24-urni dostop do svojih pisarn za delo in še nekaj drugih ugodnosti. Projekt se imenuje IGN's Indie Open House.

V okviru projekta bodo razvijalci dobili neomejen dostop do sedeža IGN, konferenčnih sob, kuhinj, pisarn in ostalega. Poleg tega bodo imeli tudi možnost govoriti z uredniki in menedžerji IGN-a, ko bodo želeli. Tudi GameSpy, ki je v lasti IGN-a, bo ponudil brezplačne tehnične konzultacije in svoje odprte razvijalske platforme. Dodali bodo še mesto na dogodku Demo Days in mesto na GameSpyevi stojnici na Game Developers Conference v San Franciscu. Vsaka prijavljena ekipa bo ugodnosti deležna šest mesecev.

IGN-jev...

20 komentarjev

Uporabniki Linuxa radodarni, uporabniki Windows skopi

Višina povprečne donacije

Wolfire - Neodvisni razvijalci iger Wolfire so pripravili paket petih iger, Humble Indie Bundle, v katerem so World of Goo, Aquaria, Gish, Lugaru HD in Penumbra Overture, ki ne vsebujejo DRM-ja in delujejo na vseh treh največji operacijskih sistemih za osebne računalnike, Windows, OS X in Linuxu. Zanimivo je, da za peterico iger, katerih vrednost sicer znaša $80, niso postavili cene, saj vsak kupec lahko plača točno toliko, kolikor želi. Zaslužki gredo lahko razvijalcem aplikacije, dvema dobrodelnima organizacijama (Child's Play charity in Electronic Frontier Foundation), se...

62 komentarjev

Ohlapnejše zahteve za Xbox 360 igre

bit-tech.net - Konzole so pri neodvisnih razvijalcih iger v primerjavi z osebnimi računalniki vedno bolj popularne, saj močno otežijo piratiziranje iger, kar pomeni več pomembnega zaslužka za manjše in neodvisne razvijalce. A v preteklosti je Microsoft od razvijalcev iger zahteval, da vse podpirajo vsaj najnižjo HD ločljivost, 1280 x 720, skupaj z nekaj celozaslonskega mehčanja robov. Po besedah tehničnega direktorja Black Rock Studia, ki stoji za igro Pure, Davida Jeffriesa, je Microsoft že v začetku leta močno omilil grafične zahteve za igre.

Za to so se odločili, ker LCD televizorji, ki so zgolj HD ready (podpora ločljivosti 720p) pravzaprav uporabljajo matriko s 1366 x 786 pikami. Tako tudi v 720p načinu pride do avtomatske pretvorbe slike v višjo ločljivost, kar načeloma (negativno) vpliva na kakovost slike. Z bolj ohlapnimi zahtevami bodo razvijalci lahko vključili več vizualnih bonbončkov in v primeru prenizkega števila sličic na sekundo znižali ločljivost igre. Obenem je David Jeffries...

14 komentarjev

Xbox 360 z večjim diskom

Kotaku - Na medmrežju se da zaslediti, da naj bi bil na voljo večji trdi diski za Xbox 360. Novi diski bi za razliko od sedanjih, ki imajo kapaciteto 20 GB, imeli čez 70 GB prostora za shranjevanje podatkov. Dostopnost novih diskov bi naj sovpadala z izdajo novega servisa za prenos datotek.



In še, za Xbox 360 je končno na voljo ultimativna igra, Gears of War, ki uporablja grafični pogon Unreal 3. Ocene, ki si jih je igra prislužila, so izjemno visoke, npr. pri IGN so podelili oceno 9.4/10.

7 komentarjev

Sunov program združljive strojne opreme

News Forge - Sun Microsystems je objavil nov seznam strojne opreme, ki je združljiva z njihovim operacijskim sistemom Solaris 9 Power Edition za arhitekturo x86, na katerega je dodal 100 novih sistemov neodvisnih razvijalcev in 100 komponent. Na seznamu lahko najdete širok spekter strojne opreme, od strežniških sistemov, namizij in prenosnikov, do osnovnih plošč in omrežnih naprav. Podjetje je predstavilo tudi zbirko za overitev združljivosti strojne opreme, tako da lahko ponudniki strojne opreme sami overijo svoje izdelke. Sun k sodelovanju vabi vse ponudnike opreme in izdelovalce. Klik!

0 komentarjev