»

Še dve kratki novički

več strani - Vsi navdušenci, ki obožujete X-box, si lahko snamete skin za Media Player, ki je narejen ravno na to temo. Skin je videti malce vesoljski, vendar pa to navdušencev nad novo konzolo najbrž ne bo motilo.
Da pa novica ne bo prekratka, si lahko obenem ogledate še stran, kjer so objavljene slike uničenega Durona. Nesrečni lastnik je slikal svoj spečeni in močno poškodovani procesor ter preluknjano spodnje ležišče socketa A. Če vam radostna destrukcija ne da miru, si slike le oglejte ;).

4 komentarji

Nov Linux kernel - 2.4.9.

kernel.org - Nov Linux kernel z zaporedno številko 2.4.9 je star že skoraj mesec dni, vendar ker ni nihče poročal o njem, bom to dolžnost prevzel jaz. Novosti novega Linux jedra si lahko preberete tukaj, downloadate pa si ga lahko tukaj (pogoj za uporabo je seveda nameščen Linux ). Kot vedno, so Linuxaši tudi tokrat sledili tradiciji in po izdaji najnovejšega kernela izdali tudi kup popravkov. Verzija 2.4.9. pa je tudi nekakšna prelomnica, saj nas bo (upam) kmalu obiskalo novo jedro 2.5. Sam sem pričakoval, da bodo nov kernel 2.5 izdali ob 10. obletnici Linuxa, vendar se to na žalost ni zgodilo. Ne preostane nam drugega, kot da še malo počakamo.

10 komentarjev

Uničen Duron koristno uporabljen

Overclockers Australia - Pri navijanju procesorja ali natikanju hladilnika nanj, včasih ne gre vse po načrtu. Rezultat ponesrečenega načrta pa se odraža v uničenemu procesorju. Ne preostane nam drugega, kot da procesor zaženemo v smeti ... Konec zgodbe. No, obstaja tudi drugačna rešitev. Uničen procesor lahko še vedno koristno uporabimo. Če ste "ponosni" lastnik uničenega Durona/Thunderbirda/drugega procesorja in ne veste za kaj bi ga uporabili, potem si preberite to zgodbico, ki jo je napisal nesrečni lastnik uničenega Durona. Zgodba pa govori o tem, kako je tip uničen procesor uporabil kot obesek za ključe. Vsaj nekaj.

5 komentarjev

10 procesorskih obeskov za ključe

Extreme Overclocking - Ponavadi raznih nagradnih iger, ki jih izvajajo tuje hardverske strani ne objavljamo, toda ta je res nekaj posebnega. Na Extreme Overclocking so v roke dobili kar 10 skurjenih procesorjev in jih vse predelali v obeske za ključe. Imajo kar 8 skurjenih Athlonov, enega Pentiuma3 in enega Celerona2. Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je vključitev in sodelovanje v njihovem Forumu. No, če vas zanima več, jih kar obiščite.

7 komentarjev

Odstranjujte zaščito!

vir: HardOCP
HardOCP - V Forumu sem že kar nekajkrat zasledil povpraševanja o nenormalno visokih temperaturah procesorjev, nakar se je izkazalo, da dotični osebek ni odstranil zaščitne folije čez termalno pasto. Na srečo pri nas še nismo imeli slučaja uničenega procesorja zaradi tega, toda to sliko prilagam kot opozorilo. Vedno pred namestitvijo bilokakšnega hladilnika preverite, ali je čez termalno pasto nameščena kaka zaščitna snov. Če ne, se lahko stvari končajo tragično...

2 komentarja