»

Spet KT400

Amdmb.com - Čipvje KT400 očitno še ni pozabljeno, saj se je na internetu ponovno pojavil zanimiv test. Tokrat so se lotili testiranja na Amdmb, kjer so preizkusili osem plošč in celotno zadevo dokumentirali v kar obsežnem članku. Uporabljeni benchmarki so bili tudi tokrat standardni (Q3, UT 2K3, 3D Mark 2001 ...). In do kakšnega zaključka so prišli? Plošče so si izjemno podobne, izstopala je le Abitova AT7 MAX2. Za tiste, ki se odločate o nakupu matične plošče za AMD procesorje, klik!

0 komentarjev

O Truform-u

AnandTech - Včeraj sam vam govoril o ATI-jevi zadnji pogruntavščini. O Truform-u, ki bo vgrajen tudi v Radeon 2 grafično kartico. Na AnandTech-u so tu pripravili članek o tej novi tehnologiji.
Naj vam na kratko predstavim, do kakšnih zaključkov so prišli. Ugotavljajo, da gre za zelo uporabo izboljšavo, ki pa ne bo nujno uporabljena. Čeprav ATI zatrjuje, da so razvijalci igric nad Truformom navdušeni, je treba njihove izjave jemati z rezervo. Pri ATI-ju trdijo tudi, da Truform ne obremenuje hitrosti. Bomo videli...

5 komentarjev

Dual FOP32

HardOCP - Ok, saj vem, da naslov novice marsikomu ne pomeni nič, toda potrpljenje, kmalu boste vse razumeli [8-)]. FOP32 je trenutno definitivno najmočnejši hladilnik za SocketA procesorje in eden izmed razlogov za to je uporaba zelo močnega Deltinega ventilatorja s 7000 obrati. Določenim ljudem pa niti to ni dovolj, tako da so se pozabavali s pritrditvijo dveh ventilatorjev na FOP32. Postopek ni tako zapleten, bolj je vprašljiv razlog za to. Vsaj osebno vem, da ne bi mogel živeti zraven računalnika z dvema 7000rpm Deltama [8-O].

vir: HardOCP

vir: HardOCP

2 komentarja