»

A1 bo z novim letom podražil stare pakete

Slo-Tech - S 1. januarjem 2022 bo A1 podražil večino starih paketov, ki se bodo podražili za en evro (mobilni) ali za tri evre (fiksni). To pomeni, da bodo fiksni paketi Kombo L, Kombo M in Kombo S odslej stali 38, 50 ali 60 evrov na mesec. Najnovejšim paketom MIO, ki so jih uvedli septembra, se cene ne bodo spremenile (miniMIO 10 stane 12 evrov, midiMIO 100 17 evrov in maxMIO 500 23 evrov).

S spremembo želi A1 očitno vzpodbuditi uporabne k zamenjavi starejših paketov za nove. Kdor pa ne želi niti ostati na starem paketu niti ga zamenjati za novega, lahko brez odpovednega roka, plačila stroškov prekinitve ali pogodbene kazni odpove naročniško razmerje. Je pa treba v tem primeru odplačati prejete ugodnosti. Na lizing kupljene telefone lahko bodisi obdržimo in plačamo preostali del vrednosti bodisi jih vrnemo in dobimo za uporabnino zmanjšano kupnino.

53 komentarjev

A1 bo podražil mobilne pakete in povečal količino zakupljenih podatkov v EU

Slo-Tech - Iz našega drugega največjega mobilnega operaterja A1 so sporočili, da bodo decembra dvignile cene nekaterih mobilnih paketov za 1 ali 2 evra, kar predstavlja zvišanje za 4 do 9 odstotke. Dražijo se večinoma nekoliko starejši paketi, ki jih ni več možno naročiti, med še ponujenimi pa bosta dražja A1 Go! L in njegova podjetniška verzija, ki bosta namesto 26 evrov stala 28 evrov. Celoten seznam podražitev je na sliki.

Kot ob vsaki podobno podražitvi imajo uporabniki tudi to pot možnost, da brez plačila pogodbene kazni ali stroškov prekinitve odstopijo od pogodbe in prekinejo naročniško razmerje. Je pa treba v takšnih primerih vrniti prejeto ugodnost, kar tipično pomeni odplačilo prejete subvencionirane opreme ali njena vrnitev v zameno za kupnino in plačilo uporabnine.

Druga novost pa je zvišanje zakupljenih količin prenesenih podatkov v EU, ki bo za nekatere pakete veljalo do decembra, za preostale pa od novega leta. Povišanja so za petino do četrtino, odvisno od paketa in cene....

14 komentarjev

Telekom in A1 dražita pakete

Slo-Tech - Novo leto prinaša podražitve na področju telekomunikacij, saj bosta oba največja operaterja podražila nekatere svoje storitve. Medtem ko bodo pri A1 dražji paketi, ki vključujejo televizijske programe in dostop do interneta, bo Telekom Slovenije dražil tudi mobilne storitve. Oba podražitve utemeljujeta s spremenjeno situacijo na trgu, zlasti z dvigom naročnin za komercialne televizijske postaje. Spomnimo, da sta najprej Pro Plus, kasneje pa še Planet TV dosegla, da jima operaterji plačujejo nadomestilo za prenos njunih programov, ki pa so vključeni v osnovne sheme in se jim naročniki ne morejo odpovedati.

Telekom Slovenije (nov cenik mobilnih paketov, dosedanji cenik) bo osnovne...

195 komentarjev

Telekom Slovenije draži mobilne naročniške pakete

Telekom Slovenije - V četrtek, torej z decembrom, bo Telekom Slovenije podražil naročnino za veliko večino svojih mobilnih naročniških paketov. Če se vam zdi novica znana, se ne motite, saj so tudi lani 1. decembra podražili večino mobilnih paketov za enak znesek. Paketi se bodo namreč podražili za 0,95-1,00 evra (končna cena z DDV), le paketi Drugo številka, Enotni paket in Telemetrija bodo obdržali svojo ceno. Evro se ne sliši veliko, a pri cenejših paketih to pomeni tudi 10-odstotno podražitev, za večino pa 3-5 odstotkov več. To je precej več od inflacije na letni ravni, ki je oktobra znašala 0,6 odstotka....

207 komentarjev

Telekom Slovenije draži stare pakete

Slo-Tech - Telekom Slovenije je sporočil, da bo jeseni podražil praktično vse starejše pakete dostopa do interneta in spremenil cene nekaterih drugih storitev. Od 1. septembra 2016 se bo za 1,50 evra dvignila cena starejših fiksnih in konvergenčnih širokopasovnih paketov. Gre za pakete, ki jih ni mogoče več kupiti, vseeno pa je na njih še vedno veliko naročnikov. To so paketi Fiksni Solo, Fiksni Duo, Fiksni Trio, stari Modri, družinski A, B in C.

Poleg tega se bo za 0,95 evra podražilo naročniško razmerje Druga številka. Cene klicev iz Telekomovega fiksnega omrežja so odslej poenotene, in sicer znašajo 4,98 centa na minuto (z DDV) ne glede na to, kam kličemo, razen brezplačnih znotraj Telekomovega VoIP-a.

Kot je običaj, lahko naročniki prizadetih paketov brez odpovednega roka in...

67 komentarjev

SiOL bo podražil telekomunikacijske pakete

Telekom Slovenije - SiOL bo s 1. septembrom 2010 podražil pakete za dostop do interneta in druge komunikacijske storitve (TV, telefonija). Po njihovih besedah so razlog za podražitve "nevzdržne razmere na domačem trgu elektronskih komunikacij in glede na stroške nerazumljivo nizko postavljene cene storitev konkurenčnih operaterjev, ki jim zaradi ohranjanja konkurenčnosti morajo prilagajati svoje", kar pod vprašaj postavlja "rentabilnost in stabilnost poslovanja" ter ogroža "nadaljnji razvoj celotne panoge". Podražitve moremo razporediti v tri skupine.

Prvič, vsi paketi, ki vključujejo storitev SiOL TV, se bodo podražili za 3,00 EUR. Izjema je paket SiOL brez interneta za obstoječe naročnike, ki bo do konca...

92 komentarjev

SiOL komunikator na voljo

vir: SiOL
SiOL - Pred kratkim se je tudi SiOL odločil zapluti v vode programov za hipno komuniciranje ( instant messaging). Tako so se odločili prirediti Eyeball messenger, ki je pod SiOL-ovimi barvami ugledal luč dneva kot SiOL Komunikator.



Sporočilnik se zna povezati z omrežji MSN Messenger, AIM, Jabber, Google Talk ter Yahoo Messenger. Prav tako pa lastniki SiOL paketov Duo in Trio dobite brezplačno zunanjo številko, za vsako dodatno pa boste plačali poldrugi evro mesečne naročnine. Naročniki ostalih SiOL-ovih paketov bodo morali plačati mesečno naročnino za vsako njihovo zunanjo številko, medtem ko tisti, ki nimajo s SiOL-om nobene pogodbe, ne bodo mogli...

42 komentarjev

Dražji ADSL pri SiOLu

SiOL - SiOL se je poleg klicnih dostopov odločil povišati tudi mesečne naročnine za ADSL uporabnike. Tako študentski paketi ponovno stanejo skoraj enako kot pred "pocenitvijo" zaradi znižanja pasovne širine od uporabnika v internet.

Še nekaj takih pocenitev in posledičnih podražitev in srečni bomo morali biti, če nam bodo za "borih" 10540 SIT na mesec prodali SuperNajhitrejšiInŠeVednoNajcenejšiPodSoncem 64/16kbit ADSL paket.

176 komentarjev