»

Enostaven nepooblaščen dostop do glasovne pošte pri AT&T

Slashdot - Že konec prejšnjega meseca so se na spletu pojavila navodila in orodja za dostop do predala glasovne pošte za uporabnike AT&T, ki omogočajo nepooblaščen dostop tretjim osebam, če predal ni zaščiten z geslom. Danes, več kot dva tedna pozneje, ranljivost ostaja nezakrpana. AT&T zanjo ve, a po njihovem mnenju gre za funkcionalnost in ne hrošča (It's not a bug, it's a feature), zato sprememb ni pričakovati.

Če uporabnik iz nekega razloga svojega predala ni zaščitil z geslom - pustimo vnemar modrovanja, zakaj to ni posebej pametno, čeprav je privzeta...

31 komentarjev

AT&T prodaja evropski del Wayporta

Slo-Tech - Ameriški AT&T je napovedal, da bo prodal evropski del ponudnika brezžičnega dostopa do interneta Wayport. Podjetje Wayport se prevzeli leta 2008 za 275 milijonov dolarjev, sedaj pa bo lastnik evropskega dela postal Swisscom. Koliko je kupčija vredna, podjetji nista razkrili. Swisscom je trenutno eden največjih ponudnikov Wi-Fi in vročih točk v Evropi, ki pa slovi po visokih cenah. V Evropi namreč v hotelih, kjer imata Swisscom in Wayport glavnino delovanja, dnevni dostop do interneta prek Wi-Fi stane od 30 evrov dalje. Ameriški del Wayporta bo AT&T obdržal.

0 komentarjev

AT&T iPhoni dobili sposobnost pošiljanja MMS

CNet - Apple je že junija posodobil operacijski sistem na svojih iPhonih na različico 3.0, ki je med drugimi stvarmi končno prinesla tudi sposobnost pošiljanja sporočil MMS. Malo manj znano dejstvo pa je bilo, da tega AT&T naročniki v ZDA niso bili deležni, saj so pri AT&T trdili, da njihovo omrežje na tako hudo obremenitev ni pripravljeno.

No, CNET poroča, da je bila preko iTunes končno poslana...

8 komentarjev

Imajo ZDA dostop do bančnih podatkov in večino ameriškega interneta?

Slo-Tech - Konec prejšnjega tedna so ameriški časopisi The New York Times, Los Angeles Times in The Wall Street Journal objavili članke o skrivnih sodnih pozivih s katerimi sta obveščevalna služba CIA in ameriška Državna zakladnica (Treasury Department) pridobila mednarodne podatke o bančnih transakcijah preko sistema SWIFT.

Preko sistema SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) se pretakajo podatki o mednarodnih finančnih transakcijah iz 7800 finančnih ustanov iz več kot 200 držav. Podatke so kakopak pridobivali zaradi borbe proti teroristom oziroma njihovim financerjem. Po uradnih zagotovilih ni šlo za izkopavanje podatkov (tim. data mining), pač pa so dostopali le do omejenega števila podatkov. Kljub temu je sedaj povsem jasno, da imajo ameriški državni organi preko SWIFT-a dostop do vseh mednarodnih finančnih transakcij. (Mimogrede: se še kdo spomni izmikanj glede prisluškovanja NSA Američanom?) Ameriška administracija je razkritje kritizirala, saj naj bi...

31 komentarjev

AT&T Comcast

ZDNet - Še pomnite združitev podjetij America Online ter Time Warnerja? Včasih je bila ta korporacija največji ponudnik kabelske televizije ter interneta.

Včasih? Ja, združujeta se podjetji AT&T Broadband, največje ameriško 'kabelsko' podjetje, ter Comcast. Vrednost novonastalega podjetja AT&T Comcast pa je približno dvakrat večja od konkurenta, AOL Time Warnerja. Več podrobnosti o združevanju - Klik!
Komaj čakam, da se v Sloveniji združita Telekom in SiOL...

0 komentarjev