»

LG-jev QHD zaslon za mobilne telefone

Ločljivost namiznega 27-palčneža v vsega 5,5 palcih

vir: Android Central
Android Central - Poimenovanja ločljivosti zaslonov z bolj logičnimi oz. kratkimi imeni so, roko na srce, redko logična. A nič ni bolj nelogično, kot ločljivost QHD, ki pomeni Quad High Definition, torej štirikratnik visoke ločljivosti. Pričakovali bi, da gre za ločljivost 4k, a temu ni tako. Gre namreč za ločljivost 2560 x 1440 (štirikrat 1280 x 720), medtem ko v primeru qHD (četrtina HD) HD dejansko pomeni 1920 x 1080 - qHD torej znaša 960 x 540 pik.

Kakorkoli že, čeprav ne govorimo o 3840 x 2160 pikah, bo v tem primeru tudi 2560...

63 komentarjev

Dvojedrniki na voljo za mobilne telefone

HotHardware - Če vam gigahertčni procesorji osnovani na arhitekturi ARM, ki ji je že mogoče najti v zmogljivejših mobilnih telefonih (HTC-jevi HD2, Desire ter Googlov Nexus One, Samsungov Galaxy, najverjetneje tudi prihajajoči iPhone, itd.), ne zadoščajo, brez skrbi. Qualcomm je namreč ravno pred kratkim pričel z razpošiljanjem prvih inženirskih primerkov svojih čipov Snapdragon iz tretje generacije. Ti bodo uporabljali dvojedrno zasnovo centralnega procesorja, ki bo tekel z vse do 1,2 GHz.

Tretjo generacijo serije Snapdragon bosta tako sprva sestavljala čipa MSM8260 in MSM8660, ki bosta, kot že rečeno s frekvenco do 1,2 GHz, sposobna gladko predvajati videoposnetke v polni visoki ločljivosti (1920 x 1080 pik - najverjetneje s pomočjo namenskega dekoderja)....

56 komentarjev

Četverica novih Dellovih mobilnikov

Dell Lightning

vir: engadget
engadget - Druga polovica letošnjega leta in leto 2011 zna biti za uporabnike in kupce pametnih mobilnih telefonov, sploh zmogljivejših, precej bogata, tudi z Dellovo pomočjo. Javnosti so namreč ušli podatki kar štirih novih mobilnikov, med katerimi bo eden uporabljal Windows Phone 7, preostali trije pa Android. Prvi, z Windows Phone 7 opremljen mobilnik, poznan kot Lightning (Strela), bo na trg, kot po pričakovanjih, prišel šele proti koncu leta, a bo zato poleg 4,1-palčnega, kapacitivnega na dotik občutljivega zaslona (ločljivost 800 x 480 pik) prinesel še fizično QWERTY tipkovnico - mobilnik bo navpične drsne narave, podobno kot npr. Nokia N95. Dandanes si že komaj predstavljamo vrh ponudbe kateregakoli...

9 komentarjev

Samsung z obilico novosti na MWC

Samsung Halo

vir: engadget
engadget - Mobile World Congress je postregel že s tremi zanimivimi novitetami iz tovarn Samsunga, izmed katerih je najpomembnejši brez dvoma prvi mobilni telefon, ki uporablja na Linuxu temelječ operacijski sistem Bada. A podoben je tudi drugi mobilni telefon, ki namesto operacijskega Bada uporablja prav tako na Linuxu temelječ Android. Kot prvi so pri Samsungu predstavili tudi netbooke z vgrajenimi LTE modemi, ki podpirajo omrežja 4. generacije, že aktivna na Švedskem. Sami netbooki so sicer že stari, saj gre za modele N150, N220 in NB30, ki se od prejšnje ponudbe razen LTE modema ne razlikujejo....

20 komentarjev

Palmov iPhone killer?

Palm Pre

vir: engadget
engadget - Palm je na letošnjem CESu predstavil svoj nov pametni telefon z zabavim imeno Pre. Telefon bo imel vgrajen 3,1" multitouch zaslon z resolucijo 320x480 pik, merilec pospeška, GPS, fotoaparat s tremi megapiksli ter LED bliskavico, wifi, 3G podporo, 8GB flash pomnilnika. Poleg tega pa ima telefon tudi polno QWERTY tipkovnico za tiste, ki ne marajo vnašanja besedila preko na dotik občutljivega zaslona. Prav tako ne manjka odstranljiva baterija za vse okoljevarstvenike. Še bolj zanimiv pa je prvi brezžični polnilnik baterije - prvič na voljo v mobilnem telefonu. Najbolj pomemben pa je zagotovo Palmov novi WebOS operacijski sistem. Telefon bo na ameriškem tržišču izšel že v prvi polovici letošnjega leta, šušlja pa se tudi o sočasnem evropskem izidu. Za...

57 komentarjev

Storitev sledenja mobilnim telefonom v Britaniji

Schneier.com - Po tem, ko je pred časom podjetje Flexispy ponudilo poseben program, ki mobilni telefon "spremeni" v prisluškovalno napravo (program omogoča, da naročnik storitve prestreza vse prometne podatke nadzorovanega telefona, prestreza SMS sporočila, itd)., se je pojavila podobna storitev, ki pa omogoča sledenje gibanju uporabnika mobilnega telefona.

Tako je pred kratkim podjetje World-tracker za britanske naročnike mobilnih storitev operaterjev O2, Orange in Vodafone pričelo ponujati sledenje njihovim mobilnim telefonom.

Po prijavi na storitev (prijava je mogoča preko spleta) lastnik mobilnega telefona dobi (eno) SMS sporočilo, storitev sledenja pa nato potrdi (z eno samo potrditvijo).

Dostop do podatkov je mogoč preko spletne strani, naročnikom storitve pa so na voljo podatki o lokaciji telefona za vsako minuto (podatki so povezani z Google maps). Sledenje je seveda popolnoma neopazno, saj World-Tracker uporablja podatke o lokacijah z omrežja mobilnega operaterja.

Podjetje se na...

16 komentarjev