»

Omega gonilniki za GeForce

več strani - Trenutno so kar precej prahu dvignili tako imenovani Omega gonilniki, ki so mišljeni kot konkurenca originalnim Nvidiinim Detonatorjem, s pomembno razliko - so počasnejši. Vendar niso počasnejši, ker bi bili zanič, ampak zato, ker bojda prikazujejo bolj podrobno in lepšo sliko. Če gre verjeti te strani, kjer so napravili nekaj primerjav med Nvidiinimi in Omega gonilniki, potem bo trditev o kakovosti najbrž držala. Če pa vas zanima kako se obnesejo v 3D Marku, pa odklikajte na to stran. Gonilniki so pravkar prišli iz faze beta testiranja, na disk pa si jih lahko pretočite iz te strani. Preizkusite jih, vendar na lastno odgovornost.

4 komentarji

ATI je izdal nove gonilnike

Riva Station - ATI je po testih s kartico Radeon 8500 res naredil pravo pošast. A vso to zmogljivost so kvarili stari gonilniki, ki so imeli tendenco po goljufanju v igrici Quake III, niso imeli dobrih zmogljivosti v operacijskem sistemu Windows XP ter niso podpirali FSAA. Z novo izdajo gonilnikov je ATI izgleda zares poslušal želje vseh uporabnikov ter odpravil popolnoma vse, česar so bili obtoženi stari gonilniki. Riva Station poroča na obsežnem devetstranskem pregledu gonilnikov, da je ATI zmagal. Tej kartici naj z novo izdajo gonilnikov niti po kakovosti slike ter po hitrosti ne bi bil kos nVidiin paradni konj, Geforce Titanium500. Seveda pa jaz ne verjamem, dokler sam ne primem v roke in pretestiram zadevice...

7 komentarjev

Test 11. hladilnikov

Accelenation - Kar precej dni je že minilo odkar je Slo-tech gostil povezavo do testa hladilnikov. In to precej vročih dni, ko se procesorji potijo še bolj kot ponavadi. Da pa se techiji ne boste dolgočasili, sem vam poiskal test enajstih hladilnikov. Kakšnih posebnih analiz testa ne bom delal, ker sem že kar pošteno utrujen. Če se zanimate za nakup hladilnika, potem test preberite, kupite (vašega) favorita, ga nataknite na procesor in uživajte v hrupu, ki vam ga bo stvarca povzročala .

0 komentarjev

Novi Detonatorji

Slo-Tech - Kot da nVidia ne bi imela početi kaj drugega, vedno znova paca in izpopolnjuje, včasih na bolje, včasih na slabše, svoje gonilnike, Detonator imenovane. Tej, novi, hitrejši in še izboljšani verziji so pri nVidii dali zaporedno številko 12.40, izdali so jih pa za Win9x, Win2000 ter NT4 operacijske sisteme. Torej, vunpotegovanja polna bera, dobite jih na naslednjih lokacijah: To priložnost bi rad izkoristil še za nekaj drugega: alien-w, pisec članka primerjave nVidiinih Detonatorjev, je bil vdan v usodo. V teku prihodnjih dveh tednov pričakujte še teste vseh Detonatorjev, novejših od 12.00. Hvala, alien-w ter Mateju in Andreji za posredovanje novice.

9 komentarjev

Novi Nvidia Win2k fix

Planet GeForce - Okies, to pa je novica, ki se je bodo razveselili vsi lastniki Nvidiinih grafičnih kartic, ki uporabljajo Win2k. Marsikdo se je znašel pred problemom, da je v skoraj vseh igrah osveževalna frekvenca bila prenizkih 60Hz. Sicer se je zadevo dalo rešiti z majhnimi registrskimi posegi, toda sedaj je na voljo precej bolj elegantna pot: majhen programček, ki ga zaženete po inštalaciji grafične kartice in ki odpravi vse težave. Download visoko priporočen!

0 komentarjev

O Detonatorjih...

več strani - Ok, spet so na vrsti Nvidiini Detonator gonilniki. Tokrat jih omenjamo v povezavi z novim Tweaker Asylumovim člankom. Fantje so pljunili v roke in dejansko ustvarili pravo malo bazo detonator gonilnikov. Na enaki testni konfiguraciji so namreč pretestirali celo goro različnih Detonatorjev in moram priznati, da je to dejansko najpopolnejši članek te vrste, kar sem jih do zdaj videl. Res vredno ogleda .

Ko smo že pri Detonatorjih, pa omenimo še tudi to francosko stran. Na njej najdete zelo priročen programček z imenom NV Cleaner. Stvarca iz sistema temeljito odstrani vse ostanke, ki so se vam po vsej verjetnosti nabrali po 50 inštalacijah vedno novih Detonatorjev. Sicer programčka sam nisem preizkusil, toda odzivi uporabnikov so kar pozitivni...

5 komentarjev

HSR tudi v Detonatorjih

NvNews - Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi se HSR pojavil tudi naslednjih Nvidiinih Detonatorjih. Če ste zadnje tedne preživeli pod kamnom, potem ne veste, da je 3DFX v zadnji beta izdaji gonilnikov za Voodoo4/5 kartice omogočil nekakšen softverski HSR, ki je dvignil precej prahu. Seveda Nvidiia ne sme zaostajati, tako da je ta govorica o HSR Detonatorjih precej verjetna. Vsekakor bi ta poteza povrnila staro razmerje moči, ki se je z izdajo HSR Voodoo gonilnikov kar malce porušilo.

2 komentarja