»

Sony začel prodajati Dash

engadget - V trgovinah, za zdaj zgolj onstran Luže, se je pojavil nov Sonyjev izdelek po imenu Dash. Naprava, katere opis je Sony podal kot osebni internetni pregledovalnik, nudi točno to. Za 200 dolarjev je prek brezžične povezave Wi-Fi mogoč dostop do aplikacij za branje novic, vremena, prometnih informacij, socialnih omrežij in drugih spletnih vsebin, ki bi si jih zaželeli imeti na kolenih. Dodatni bonbončki so pregledovanje slik, poslušanje MP3-glasbe ali spletnih radijskih postaj, branje e-pošte, aplikaciji za Photobucke in YouTube, budilka, od strojne opreme pa USB-priključek in priključek za slušalke ter 7-palčni zaslon, ki je občutljiv na dotik. Popolnoma neovirano brskanje po spletu ni...

15 komentarjev

Fujitsujev razstavljivi telefon

Slashdot - Fujitsu je predstavil nov telefon z imenom F-04B, ki je kar precej drugačen od svojih sorodnikov. Sestavlja ga namreč dvojna tipkovnica, mini projektor in 3,4-palčni zaslon - vse skupaj pa se razstavi v dva dela. Dobesedno. Ob ločitvi tipkovnice od zaslona se dela povežeta prek Bluetootha, vsak pa seveda vsebuje svojo baterijo, da vse skupaj sploh teče. Druga zanimiva pritiklina je šestlumenski projektor, ki ustvari večji zaslon z ločljivostjo 854 x 480 pik. Z baterijo zdrži tak projektor dve uri.

9 komentarjev

Stratosferske širokopasovne povezave

Delo - Se še spominjate, kako je mednarodna skupina znanstvenikov zadnjega dne avgusta s švedskega vesoljskega središča, 200 kilometrov pod arktičnim krogom, izstrelila poskusni balon z modulom za širokopasovne povezave?

No, Mednarodni konzorcij trinajstih evropskih držav in Japonske, Capanina, je pred dnevi objavil prve rezultate meritev. Brezžične povezave (Wi-Fi), ki so jih razvili na britanski univerzi York, so na razdalji do 60 kilometrov dosegale hitrosti od 4 do 11 megabitov na sekundo.

Nemška skupina strokovnjakov ( DLR) je hkrati kot prva opravila optično komunikacijo z objektom v stratosferi - na razdalji 64 kilometrov so podatke nemoteno prenašali s hitrostjo do 1,25 gigabita na sekundo.

Sicer pa je končni cilj Capanine končnim uporabnikom in malim podjetjem omogočiti poceni širokopasovne povezave s hitrostjo prenosa do 120 megabitov na sekundo. Več v originalni novici na delo.si.

S to tehnologijo boste čez nekaj let končno prišli na račun tudi uporabniki na odročnih...

5 komentarjev

Predavanje: Mozilla - učinkovita raba interneta

Kiberpipa - Če ste med brskanjem po internetu kdaj naleteli na kakšno okno, ki se je odprlo kar samo od sebe in vas povabilo na obisk kazina, in če ste med branjem e-pošte dobili pozdrave od Muse Mohammeda iz Nigerije, pa vas vse to niti za trenutek ni spravilo v slabo voljo, potem vam ni potrebno nadaljevati z branjem. Če pa želite poskusiti udoben internet in ga sploh zares spoznati, vzemite rdečo tabletko.

V torek, 13. aprila 2004, se bomo ob 20:00 na predavanju v Kiberpipi soočili z Mozillo. To je zbirka zmogljive internetne programske opreme, ki vključuje odličen spletni brskalnik, odjemalec za elektronsko pošto in branje novic, urejevalnik spletnih strani ter orodje za spletni klepet. Deluje v okoljih Windows, Linux, MacOS in mnogih drugih, njena izvorna koda pa je prosto dostopna. Glavne odlike Mozille so brskanje z zavihki, varovanje pred nadležnimi oglasi in virusi, nadzor odpadne pošte ...

Tečaj je brezplačen. Za udeležbo se je potrebno prijaviti na naslovu matjaz@owca.info.

16 komentarjev

Mozilla - udoben internet

Kiberpipa - Če ste med brskanjem po internetu kdaj naleteli na kakšno okno, ki se je odprlo kar samo od sebe in vas povabilo na obisk kazina, in če ste med branjem e-pošte dobili pozdrave od Muse Mohammeda iz Nigerije, pa vas vse to niti za trenutek ni spravilo v slabo voljo, potem vam ni potrebno nadaljevati z branjem. Če pa želite poskusiti udoben internet in ga sploh zares spoznati, vzemite rdečo tabletko.

Prihodnji torek, 11. novembra 2003, ob 18.00 se bomo na predavanju v Kiberpipi soočili z Mozillo. To je zbirka zmogljive internetne programske opreme, ki vključuje odličen spletni brskalnik, odjemalca za elektronsko pošto in branje novic, urejevalnik spletnih strani ter orodje za spletni klepet. Deluje v okoljih Windows, Linux, MacOS in mnogih drugih, njena izvorna koda pa je prosto dostopna. Glavne odlike Mozille so brskanje z zavihki, varovanje pred nadležnimi oglasi in virusi, nadzor odpadne pošte ...

Vljudno vabljeni!

9 komentarjev

Cambridge SoundWorks DTT3500 Digital

AnandTech - V vsesplošnem navdušenju nad izdelki, ki ponujajo nekaj kar se tako lepo sliši pod imenom Domači Kino in je navadno zelo drago, nam Creative Labs s svojo serijo Cambridge SoundWorks prihaja nasproti na eni strani z dobro kvaliteto in na drugi z dokaj nizko ceno. Ob izidu nove serije zvočnih kartic Live 5.1, ki omogočajo odkodiranje signala Dolby Digital že na izhodu iz kartice, brez dodatnega dekoderja, so nam pripravili tudi novo serijo njihovih, po mojem mnenju odličnih zvočniških kompletov. Tema današnje novice pa je prav sistem Cambridge SoundWorks DTT3500 Digital, v katerega opis so se podali na AnandTech. Če vas zanima več, si le oglejte članek.

8 komentarjev