»

Generator lažnih identitet

Schneier.com - Vsi tisti, ki na različnih spletnih straneh ne želite vpisovati svojih osebnih podatkov (vključno z elektronsko pošto), pri izmišljevanju lažnih identitet pa vam je tudi pošla domišljija, se lahko poslužite Fake Name Generatorja.

Storitev vam "zagotovi" lažno ime poljubnega spola, rojstni datum, naslov, delujoč lažni elektronski naslov ter celo izmišljeno številko kreditne kartice (z njo seveda ne morete nakupovati).

Če pa poleg paranoje trpite še za shizofrenijo, vam za 20 USD v trenutku priskrbijo lažno identiteto za vseh 50.000 osebnosti.

Seveda pa te storitve ne morete plačati z lažno številko kreditne kartice.

20 komentarjev

Quake 3 na 24 monitorjih

Slo-Tech - Ste se naveličali igranja iger na vašem majhnem 19 palčnem LCD-ju? Na plastk.net so predstavili zanimivo rešitev, kako resnično uživat v igranju Quake 3: sliko so namreč razdelili med kar 24 monitorjev, kar pomeni ločljivost 10240x3072 pik. Kako jim je to uspelo? Med sabo so povezali 12 linux serverjev, na vsakega priključili po dva monitorja s pomočjo Distributed Multihead X (DMX) in Chromium-a.



Ob tem bili prisiljeni sprejet nekaj kompromisov, da je igra tekla gladko. Izklopili so nekaj svetlobnih efektov, poleg tega pa je Chromium imel nekaj težav z miško. Vendar, kot pravijo snovalci, je igranje igre na tako veliki ločljivosti neverjetno doživetje.

Na novico nas je opozoril P|P|.

36 komentarjev

Doom 3 za Linux

Slashdot - Za tistih nekaj "igračkarjev", ki za svoje vsakdanje delo in igranje iger uporabljajo Linux, prihaja vesela novica. Kljub temu, da se Doom 3 še ni dododbra utaboril na policah trgovin, pa se je že pojavil vodič, s pomočjo katerega ga lahko igrate tudi na Linux distribucijah. Za uspešno poganjanje boste potebovali Wine X, avtor je uporabil CVS različico, ter seveda samo igro. Po nekaj malega prenašanja in zaganjanja pravih datotek, bi se vam naj prikazal uvodni zaslon. Velja pa manjše opozorilo: ID Software je že začel s preizkušanjem uradne Linux verzije, zatorej izvajajte ta poseg samo, če resnično ne morete potrpeti meseca ali dveh.

18 komentarjev

Razprodaja računalniške opreme

NLB - Se vam kdaj zdi, da vam do popolnosti v računalniški sobi manjka še en računalnik? Mogoče želite narediti poceni usmerjevalnik ali pa se rešiti sestre, ki želi na IRC? Če - po vsej verjetnosti temu je tako - , potem je dobra ideja obisk razprodaje odslužene računalniške opreme.

Ena takih imajo pri NLB, in sicer v kleti Emonine stavbe na Šmartinski 130, vsak torek med 12.00 in 14.00. Tako lahko dobite za približno 10.000 tolarjev računalnik razreda Pentium II, če odštejete še dodatnih pet tisočakov, pa dobite še monitor. Približno dvakrat več boste odšteli za komplet s Celeronom 400.

Hvala Bakunin-ju, ki nas je opozoril na razprodajo. Za vse, ki ne veste, kje bo potekala dražba, si tukaj poglejte zemljevid.

22 komentarjev

USB svetilka

Pimprig - Tema, nič se ne vidi, leni ste pa se vam ne da vstati iz udobnega naslanjača, da bi prižgali luč... zakaj si ne bi naredili lučke iz LED diodic, ki bi jo enostavno priklopili v USB izhod? Tega dela so se lotili na PimpRig.com in moram reči, da svetilka res lahko služi kot pripraven vir svetlobe dosegljiv z zamahom roke ali pa kot "sexy" svetloba - če izberete rdečo barvo - za obiske vaših prijateljic [:D] .

0 komentarjev

Test mišjih podlog

Blarg Overclocking - Ljudje ne vedo več, kaj bi še stestirali, zato so se (poleg prenašalca monitorjev ) spravili še na podloge mišk. Čeprav se zdi test podlog za miške malce smešna stvar, temu ni tako. Podloga za miško ima precej bolj pomembno vlogo, kot malce ponesrečen prenašalec monitorjev. Navadni uporabniki, ki uporabljajo miško bolj za klikanje v Wordu, Corel Draw-u in podobnih programih, gotovo ne bodo opazili razlik med dobro in slabo podlago. Razliko bodo opazili samo strastni igralci streljačin tipa Quake 3, UnrealTournament, Counter-Strike ali podobnih. Povejte mi, kolikokrat se vam je zgodilo, da so vas ustrelili/fragali, ker se vam je zataknil kolešček v miški. Če se vam to dogaja prepogosto, potem bi se naložba v boljšo podlogo kar obrestovala. Na Blarg OC so testirali nekaj podlog, ki so namenjene samo igričarjem. Pa še to: podlage so dobile precej nizke ocene (50- okoli 60 %), kar pa ne pomeni, da so slabe. Podloge so izjemno kvalitetne. Avtor navaja, da je izbira podloge stvar okusa,...

11 komentarjev

Eclipse Light - lučka za na monitor

G3D - Kolikokrat se vam je že zgodilo, da vas je po dolgotrajni uporabi računalnika (celovečernem igranju Quaka 3 ?) bolela glava, ste morali močno mežikniti ali ste imeli meglen vid. Če se vam to pogosto dogaja, potem trpite za tako imenovanim computer vision sindromom (CVS). CVS vam ni prirojen, ampak je največkrat posledica slabe osvetlitve v računalniški sobi. Če radi delate za računalnikom v temi in vam ni vseeno za vaše oči, potem obstajata dve rešitvi: monitor lahko zatemnite ali prižgete luč v sobi. Če vas močna razsvetljava v sobi moti (igralci grozljivk že veste zakaj), potem si oglejte to stran, kjer so stestirali lučko, ki jo enostavno nalepimo na monitor. Lučka je nekaj posebnega, saj nima navadne žarnice, ampak neonko. To pomeni tudi, da odpade nepotrebno oddajanje toplote. Za konec: če trpite za CVS, a bi še vedno radi delali v temi, potem naročite Eclipse Light preko interneta, pojdite v trgovino ali pa si jo naredite sami (upam, da modifikatorji znate še kaj drugega, kot...

4 komentarji