»

Vista ne bo podpirala starih DVD pogonov

The inquirer - Preden poklikate svojo najljubšo trgovino z računalniško opremo, naj vas pomirim. Beseda starejši se nanaša na DVD pogone, ki so bili izdelani pred več kot šestimi leti.

Kot poroča Inquirer, je Microsoft oznanil, da prihajajoči operacijski sistem Vista ne po podpiral DVD pogonov, izdelanih pred letom 2000. Po besedah razvijalcev pri Microsoftu, naj bi bil razlog v regijski zaščiti, ki nima ustrezne programske podpore ali pa je ta slabo napisana. Kot pravijo uradni viri, odločitev naj ne bi imela za uporabnike večjih posledic, saj je povprečna starost enot okoli tri leta, kasneje pa pride do tehnične zastarelosti ali okvar.

Tokrat se z njihovo odločitvijo strinjam...

86 komentarjev

Poceni strežnik

vir: Sudhian
Sudhian - Večini uporabnikov, ki skrbijo za strežnike velikih ali malih podjetij je verjentno poznan problem cene strežnikov - le stežka boste našli poceni strežnik, ki bo odgovarjal vašemu podjetju in ne bo stal malega bogastva. Za majhna podjetja in zasebne uporabnike pa ima Emergecore rešitev, ki jim (vam) ne bo popolnoma izpraznila vašega proračuna.

Dame in gospodje, pozdravite IT100. IT100 je opremljen s 533Mhz procesorjem, 128 MB SDRAM pomnilnika, 20 GB trdim...

11 komentarjev

FIC o R9800 in R9800Pro

Warp2Search - Eden od ATi-jevih OEM partnejev - FIC, je objavil podrobnosti o svojih prihajajočih karticah Radeon 9800 in Radeon 9800Pro.
Specifikacije:
  • 400MHz RAMDAC
  • 8 cevovodov
  • 256-bitna podatkovna širina (pomnilnik)
  • združljivost z AGP 8x, 4x in 2x
  • podpora dvema monitorjema
  • podpora DirectX 9.0/OpenGL
Radeon 9800 bo tovarniško nastavljen na 325/310MHz (jedro/pomnilnik). Na sami kartici pa bo prispajkanih 128MB pomnilnika, medtem ko bo Radeon 9800 Pro tekel pri 400/460MHz in bo nosil do 256MB pomnilnika.

16 komentarjev

Microsoft ne bo implementiral Bluetootha

EETimes - Microsoft se je odločil, da ne bo vgrajeval tehnologije Bluetooth v svoj prihajajoči operacijski sistem Windows XP. Razlog ukinitvi podpore je, da je Bluetooth na računalniškem velesejmu CeBIT naredil hudo napako, saj mu ni ratalo vzpostaviti nekakšne celovite brezžične pokritosti. Na tem dejstvu Microsoft sklepa, da Bluetooth pač še ni razvit do take mere, da bi lahko implementirali podporo zanj. To pa seveda ne pomeni, da sploh ne bomo mogli uporabljati Bluetooth naprav. To se (eventuelno, če se bo standard prijel toliko, da bomo kupovali naprave tega standarda) bo dalo z ustrezno namestitvijo gonilnikov, tako da ne zganjajte panike, če ste s tem standardom imeli kakšne velike načrte (v kar dvomim ). Če slučajno ne veste, kaj je Bluetooth: to je brezžični standard, ki naj bi omogočal vsesplošno povezljivost najrazličnejših naprav med sabo. Primer: V sobi je 5 računalnikov, mikrovalovna pečica, hladilnik, televizija ter pipica v svet. Če so vse naprave kompatibilne z Bluetooth...

6 komentarjev

Windows Whistler ter Office 10? Nope!

Electic Tech - Kaj potem, če ne Whister ter X? XP, seveda! O tem se je šušljalo že nekaj časa, sedaj se pa uresničuje. Novoimenovana Windows ter Office XP naj bi pomenila eXPerience, torej izkušnje. Upam, da jim bodo te izkušnje pomagale tudi pri popravljanju hroščev in ne delanju novih, hehe... XP je, po besedah Bill Gate$a, eden od pomembnih korakov do Microsoftove vizije, .NET platforme. Electic Tech razglablja dalje.

2 komentarja