Prijavi se z GoogleID

»

Britanska vlada razmišlja o blokadi socialnih in mobilnih omrežih v primerih množičnih neredov

David Cameron se je v zadnjim mesecih moral že večkrat braniti pred ostrimi vprašanji parlamentarcev, med drugim tudi v zadevi telefonskega prisluškovanja časopisne hiše News of The World.

Slo-Tech - V odziv na nedavne nemire na ulicah Londona in drugih angleških mest je predsednik vlade David Cameron vpoklical poslance nazaj s poletnega dopusta in za danes sklical izredno sejo parlamenta, na kateri so razpravljali o vzrokih in možnih ukrepih za preprečitev novih nemirov. Cilj zasedanja je, poleg pomenjenega, ponuditi britanski javnosti zagotovilo, da ima vlada kontrolo nad situacijo. Istočasno so tudi potrojili število policistov na ulicah; samo v Londonu jih vsako noč dežura 16 tisoč.

Tekom današnje parlamentarne debate je Cameron namignil, da bi vlada utegnila v prihodnje utegnila blokirati socialna omrežja, kot sta Facebook in Twitter, če bi bilo to potrebno za preprečitev organizacije nemirov (prev. in op. p.).


Vsakdo, ki je spremljal ta grozna dejanja...

36 komentarjev

MySpace vnovič odpušča, uporabniki ga zapuščajo

vir: ZDNet
ZDNet - Vedno bolj postaja jasno tudi najbolj zagrizenim podpornikom socialne spletne strani MySpace, da so ji dnevi že lep čas šteti. Še leta 2009 so imeli 1400 zaposlenih, a so jih morali zaradi slabih poslovnih rezultatov odpustiti tretjino. Podjetje je še dalje tonilo, tako da so na začetku letošnjega leta odpustili še 500 zaposlenih. Niti to ni zadoščalo, saj bodo sedaj odpustili še tretjino od preostalih zaposlenih, tako da bo v podjetju ostalo dobrih 300 zaposlenih. Kljub temu to najbrž ne bo rešilo podjetja pred propadom.

Število uporabnikov MySpaca se hitro zmanjšuje, saj jih mesečno izgubijo okoli 10 milijonov in ob takem tempu bo zabave konec še letos. Finančno MySpace že lep čas prideluje izgubo, zato se ga želi trenutni lastnik News Corp čim elegantneje znebiti....

10 komentarjev

Lesk MySpacea počasi bledi

TechCrunch - Na začetku leta smo pisali, da je MySpace v težavah, saj stran nosi izgubo, upada ji obisk, lastniki pa so zaradi tega prisiljeni odpuščati. Statistike za iztekajoče se četrtletje kažejo, da se propad MySpacea pospešuje.

Do konca letošnjega februarja je po meritvah ComScora obisk upadel za 14 odstotkov s 73 na 63 milijonov unikatnih obiskovalcev mesečno. To je polovica manj, kot so jih imeli še pred letom dni. Ko so lani sredi leta stran prenovili, so imeli še 95 milijonov unikatnih obiskovalcev mesečno, a trend je bil celotno leto negativen.

Hkrati je to razlog, da News Corp. intenzivno išče kupca...

15 komentarjev

MySpace v težavah

Mashable - Socialno omrežje MySpace je v finančnih škripcih, zato razmišljajo o odpuščanjih in prodaji podjetja. Da bi se izognili najhujšemu, bodo verjetno odpustili polovico izmed svojih 1100 zaposlenih. Uradnih izjav o tem še ni, a slabo znamenje je že prisilni kolektivni dopust celoten zadnji teden decembra. Lastnik News Corporation razmišlja tudi o prodaji MySpacea.

Oktobra se je MySpace poizkušal vrniti na pota stare slave s temeljito prenovo strani in novim modelom, a jim ni najbolje uspelo. Tudi program Hijack, ki je omogočal aktivno sodelovanje zvezdnikov, ni pretirano pomagal. Pretekli mesec so celo omogočili prijavo v profil iz...

5 komentarjev

MySpace prodaja uporabniške podatke

ReadWriteWeb - Popularna stran za druženje MySpace je napovedala, da bo začela prodajati uporabniške podatke podjetju InfoChimps, ki je znan posrednik pri nakupu osebnih podatkov. Med podatki, ki bodo naprodaj vsakomur, so seznami pesmi, podatki o razpoloženju, fotografije, blog, imena in poštne številke, medtem ko seznamov prijateljev za zdaj niso vključili. Danes sta žezlo najpriljubljenejših tovrstnih storitev sicer prevzela Facebook in Twitter, a MySpace še ni za odmet, saj vsak mesec zbere milijardo novih statusov uporabnikov, na trgu pa se poskuša uveljaviti kot glasbeno središče socialnih omrežij. Naprodaj je 22 setov podatkov, ki stanejo od 10 dolarjev (surovi neobdelani podatki) do 300 dolarjev (lepo strukturirani izvlečki).

Je napočil čas za izbris...

15 komentarjev

Pazljivo pri brisanju slik s Facebooka in MySpacea

Ena izmed "izbrisanih" slik

vir: Ars Technica
Ars Technica - Z razmahom strani za socialno mreženje, izmed katerih sta najprepoznavnejši Facebook in MySpace, se vedno glasnejši tudi tisti, ki svarijo pred nepremišljenim razgaljanjem osebnih podatkov na spletu. Pravijo, da se njihovo deljenje utegne vrniti kot bumerang. Na Ars Technici jih je zanimalo, ali izbrisane slike s teh omrežij resnično potujejo neposredno v digitalna nebesa ali pa se nemara zadržijo v vicah ali kar v tostranstvu. Rezultati so kar strašljivi.

...

18 komentarjev

MySpace in Skype združila moči

Delo - Priljubljena večjezična spletna stran namenjena socialnem omreževanju uporabnikov
MySpace se je povezala z internetnim telefonskim podjetjem Skype. MySpace bo tako svojim uporabnikom konec novembra ponudila tudi klicne storitve. V podjetjih so prepričani, da bodo s to storitvijo ustvarili največjo spletno govorno-povezano skupnost na svetu.

Poročata BBC in Delo.

Kot da uporabniki majspejsa dosedaj niso mogli klicati preko skajpa

2 komentarja

MySpace bo posredoval podatke o spolnih delikventih

Slashdot - MySpace je po debati o varovanju zasebnosti vendarle popustil pod pritiskom tožilcev iz nekaterih zveznih držav ZDA. Od podjetja zahtevajo podatke o registriranih storilcih, ki so v preteklosti izvajali nelegalna dejanja, povezana s spolnostjo (predvsem na področju pedofilije). MySpace je določene podatke o omenjenih ljudeh v preteklosti že zbiral, a le za lastne potrebe, sedaj pa jih bodo tudi delili z drugimi. Namen vsega skupaj naj bi bil varovanje otrok in mladih, ki uporabljajo storitev. Izvorna novica.

10 komentarjev

Universal Music toži MySpace

BBC - BBC poroča, da Universal Music Group toži MySpace zaradi "spodbujaja k piratstvu".

Glavna obtožnica pravi, da MySpace dovoljuje uporabnikom nelegalno nalaganje filmčkov, ki so nato dostopni vsem. Med tako oškodovane umetnike naj bi spadali The Killers, Jay-Z, Gwen Stefani in še kdo. MySpace se brani, da oni sami niso kršili zakonov in da njihov sistem za preprečevanje takih zadev deluje več kot dovolj dobro.

Več podrobnosti na BBC News.

5 komentarjev

Bo Universal Music tožil MySpace in YouTube?

Slo-Tech - Odnosi med v naslovu omenjenima stranema in večjimi založbami so bili do sedaj dobro urejeni, YouTube je recimo skrbel za varovanje avtorskih pravic in večinoma odstranjeval zaščitene vsebine, ki so jih uporabniki objavili s pomočjo uporabe njihove storitve, trenutno pa se stvari zapletajo. Založba Universal Music se je odcepila od skupnosti založb, v okviru katere so potekala pogajanja, in ustvarila lastno stališče. Padel je razglas, da strani, kot sta MySpace in YouTube, na veliko kršijo avtorske pravice in posledično dolgujejo založbam nekaj deset milijonov dolarjev. Novica izvira z Neowin, dejanske uradne informacije pa še niso znane -- če bo v kratkem prišlo do tožbe, kar je zelo verjetno, bomo pisali o tem.

4 komentarji