»

Izkopali več izvodov E.T.-ja

Slo-Tech - V mestu Alamogordo v ameriški zvezni Nova Mehika izkopavajo več ton starih iger za Atari, ki so zakopane že 31 let. Med njimi je tudi legendarna igra E.T., ki je izšla leta 1982 po istoimenski filmski uspešnici in je zaslovela zato, ker je v nasprotju s filmom eden največjih polomov v zgodovini. Okrog odloženih in zakopanih kaset za Atari se je spletlo toliko zgodb in mitov, da na koncu skoraj nihče več ni vedel, kaj je res.

Leta 1983 so na smetišču v Alamogordu zakopali 14 tovornjakov neprodanih kaset z igrami, ker je prodaja tistega leta silovito upadla, Atari pa je samo v drugem kvartalu pridelal 310 milijonov dolarjev izgube (kar bi bila danes skoraj milijarda dolarjev). Najbolj znana igra v tem kupu je seveda E.T.,...

27 komentarjev

Atari prodaja remake konzole Atari 2600

TG Daily - Za vse nostalgike, ki pogrešajo igre iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, Atari vsake toliko časa izda kakšen posnetek svojih konzol Atari 2600 in Atari 7800 iz 70. in 80. let. Leta 2004 je tako začel prodajati Atari Flashback, leto pozneje Atari Flashback 2, sedaj pa pripravlja Atari Flashback 2+. Ta sestoji iz konzole, dveh igralnih palic za krmiljenje in ustreznih priključkov za priključitev na televizijo. Za razliko od originalnih konzol nova ne uporablja ROM-kasete, temveč ima vse igre naložene v pomnilniku. Gre za 20 naslovov, ki jih je imel že originalni Atari 2600, na primer Pong, Missile Command, Asteroids, Centipede, in 20 novih iger. Prodaja naj bi stekla 22. februarja, sedaj pa so mogoča prednaročila.

15 komentarjev

PS3 prenosnik

engadget - Ben Heck, divji moder, ki je v prenosno obliko med drugim spravil originalni PlayStation 3, Xbox 360 (v več različicah), Commodore 64 in Atari 800, predelal obilico kontrolnih ploščkov, ki so nato npr. omogočali igranje z le eno roko, in presadil notranjost Xbox 360 ploščka v Sonyjev DualShock 3 plošček, se je tokrat ponovno znesel nad PlayStation 3, tokrat v Slim različici.

Poleg uporabe tanjše različice PlayStationa je sprememba tudi izključitev tipkovnice, ki jo je imel prvotni PS3 prenosnik. Uporabil je 17 palčni LCD Gateway 1775w z ločljivostjo 1280 x 720 pik, ki je njegov stari znanec iz preteklih predelav in ki sliko prikazuje prek HDMI-DVI pretvornika. Poleg gumba za vklop in izmet podatkovnega ploščka sta na prenosniku še...

10 komentarjev

Vrnitev Commodore 64

Tom's Hardware - Gotovo je med uporabniki Slo-Techa še kakšen, ki je začel svojo "kariero" z vtipkavanjem ukazov, kot so Load "$",8,1 preko rjave debele tipkovnice priključene na televizor.

In prav za take so Mammoth Toys izdelali Commodore 64 DTV. To je namreč srček Commodore 64 skrit v ohišju ene same igralne palice, ki se napaja preko štirih AA baterij in se priključi preko činč priključka na televizijski aparat. Sicer v popolnosti res ne nadoknadi tistega občutka, ko kasetar ni hotel naložiti igre, ali ko si neprijetno ugotovil da je crknila disketa, je pa več kot zadovoljiv približek za vse nostalgike, za katere emulator na računalniku ni tisto pravo. Na Tom's Hardware so zadevico preizkusili in...

25 komentarjev

Legenda se vrača

Konzola Atari 7800

Slashdot - Ko začnemo premišljevati o naši preteklosti, predvsem računalniški, se zelo redko in težko izognemo podjetju, ki je eden izmed pionirjev na področju računalniških iger, Atariju. Legendarni ustvarjalec iger, ki so v času Quaka, Dooma, Unreal Tournamenta in Call Of Dutyja že povsem predpotopne, nas je navduševal z inovacijami, kot so Centipede, Asteroid, Pong, Breakout, Solaris, Battlezone ipd. In ker je mnogo uporabnikov še vedno navdušenih nad staromodnimi igrami, podjetje za november pripravlja paket Atari Anthology, v katerem bo izdalo 85 svojih starih iger za PlayStation 2 in Xbox za vsega 20...

7 komentarjev

Zbiranje starih knjig s področja računalništva

Kiberpipa - Imate morda še vedno kje v kakem kotu, na zaprašeni polici, na podstrešju, v skrinjah ... knjige, ki ste jih nekoč kupili, da bi si z njimi pomagali pri uporabi vašega takratnega računalnika, zdaj pa so povsem neuporabne in pozabljene?

No ja, neuporabne in pozabljene so le virtualno, saj bo nastajajoči računalniški muzej v Kiberpipi mnogo bogatejši, ko bo vključeval še primerno literaturo! Vsaka starejša knjiga, priročnik, enciklopedija in revija na temo računalništva, bo pri nas našla nov dom. Če pa ste sami podkovani v tem znanju, lahko pridete razložit, kako deluje atari ali spectrum. :) Čakamo vas v Kiberpipi na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

8 komentarjev

Toliko o zmogljivosti hrbteničnega omrežja

PC Gameworld - Na petek, trinajstega septembra, je bila izdana predstavitvena različica igrice Unreal Tournament 2003, katere končna izdaja naj bi udarila po prodajnih policah enkrat jeseni tega leta. Če gre verjeti temu članku, se lahko že sam demo zapiše v anale računalniške zgodovine, saj ga je iz vseh zrcalnih strežnikov vunpotegnilo, reci piši, kar milijon in dvesto tisoč ljudi. Atari si mane roke ter že vidi dolarčke, internetno hrbtenično omrežje pa počasi diha po starem - ob izdaji demota naj bi se "hitrost interneta" po svetu kar razpolovila. Klik!

2 komentarja

Atarijevski Quake 3

Slashdot - Uf, kaj se vse spomnijo razni navdušenci. Trop nostalgikov na tej strani, ki očitno kdaj pa kdaj odigrajo tudi kakšno partijo Quaka 3, se je odločil, da bo v prej omenjeno igro predelal prastaro igrico Adventure, ki so jo lahko včasih igrali na sistemih Atari 2600. Če pogrešate stare čase, potem kar pogumno kliknite sem in se pripravite na ponovno snidenje s staro šolo igričarstva (khm, no ja [:\\]), oplemeniteno z novo tehnologijo. Pa obilo užitkov pri preganjanju po labirintih[:D] .

0 komentarjev