»

TV: Lego mindstorms

Slo-Tech - Na naslednjem KŠK Tehnološkem večeru v četrtek, 25. marca 2010, ob 19.30 uri bo Andraž Zalokar, študent mehatronike, predstavil robotke Lego Mindstorms. Pokazal nam bo nekaj različnih robotov, predstavil program Mindstorms NXT in programiranje v njem ter sprogramiral robota.



Vse, ki imate radi Lego kocke™ in bi radi kaj izvedeli o programiranju robotov, vljudno vabimo v OpenLab. Vstop prost.

19 komentarjev

TV: SI-CERT

Slo-Tech - V četrtek, 4. marca 2010, ob 19.30 uri se vidimo na Tehnološkem večeru, kjer bomo predstavili delovanje Slovenskega centra za posredovanje pri omrežnih incidentih ali na kratko SI-CERT. V predavanju bomo predstavili delovanje centra SI-CERT in s primeri prikazal tipične zlorabe pred leti in danes. SI-CERT se v okviru Arnesa že 15 let ukvarja s preiskovanjem vdorov v računalnike in drugimi zlorabami na omrežju. Predaval bo vodja centra Gorazd Božič, ki je v letih 2000-2008 tudi predsedoval evropski skupini CERT varnostnih centrov.

Kot ponavadi se dobimo v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček poleg Gimnazije Kranj). Vstop prost.

11 komentarjev

TV: m0n0wall

Slo-Tech - Na naslednjem Tehnološkem večeru bo govora na temo m0n0wal ali kako star PC uporabiti za router/firewall.

V uvodu bomo govorili kaj to router in firewall sta ter katere namenske naprave in distribucije lahko uporabimo. Nato se bomo dotaknili m0n0walla, namenske router/firewall distribucije, in se vprašali kaj to m0n0wall je in kaj ni, kam in kako ga lahko naložimo (namenske nizko kalorične naprave).

Nadaljevali bomo z bolj praktičnim delom. m0n0wall bomo namestili na star PC in se dotaknili nastavitev, ki nam doma lahko pridejo zelo prav, sploh če smo na simboličnih 1/256 (QoS, Traffic Shaping, ...).

Na koncu pa bomo pogledali še derivate m0n0wall distribucije in ostale m0n0wallu podobne namenske rešitve.

Predaval bo Uroš Simović, študent 2. letnika FE. Kot vedno, se dobimo v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček poleg Gimnazije Kranj) in torej v četrtek, 18. februarja 2010, ob 19.30 uri. Vljudno vabljeni, vstop prost.

41 komentarjev

TV: Domače omrežje v20.10

Slo-Tech - KŠK vas vabi na Tehnološki večer, ki bo tokrat obarvan malo bolj domače. Naslov predavanja je Domače omrežje v20.10 ali kako sodobne tehnološke rešitve v omejenem obsegu vključiti v domače okolje.
Predavanje bo razdeljeno nekako na tri dele. Najprej si bo bomo na hitro pogledali sodobne tehnološke rešitve, nato se bomo lotili domačega omrežja (QoS, IPv6, vitrualizacija, enkripcija, multicast ...) in na koncu še praktično pokazali enkripcijo in vitrualizacijo.
Predaval bo Marko Rahne, ki ima več kot 15 let izkušenj na področju omrežnih in varnostnih rešitev. Sprva kot sistemski inženir, kasneje pa kot svetovalec in načrtovalec visoko razpoložljivih rešitev s področja omrežij, varnosti in podatkovnih centrov. Trenutno je zaposlen v podjetju S&T Slovenija v vlogi svetovalca za omrežja in varnost.

Kot ponavadi, se vidimo v četrtek, 11. februarja 2010, ob 19.30 uri v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček poleg Gimnazije Kranj). Vstop prost.

11 komentarjev

AVR mikrokontrolerji v OpenLabu

AVR razvojna plošča

Slo-Tech - V četrtek, 28. 1. 2010, ob 19.30 bomo v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček pri Gimnazija Kranj) imeli predstavitev razvojnega okolja za AVR Atmel mikrokontrolerje. Predstavitev bo živa postavitev okolja, splošni opis same razvojne plošče in demonstracija prevajanja programa in programiranja AVRja. Predaval bo Blaž Zupanc, hobi elektroničar.

Vsi, ki vas zanima kaj to je mikrokontroler in iz česa je sestavljen ter kaj lahko nanj priključimo, vljudno vabljeni na 10. Tehnološki večer. Vstop prost.

10 komentarjev

8 let Kiberpipe in otvoritev 9. sezone

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa v četrtek, 1.10.2009, ob 8. uri zvečer proslavlja 8 let svojega delovanja in vstop v 9. programsko sezono. Namesto novosti in predavanj s področja računalništva vas ta večer vljudno vabimo na večer v znamenju 8-bitnega druženja in zabave z računalniškimi navdušenci. Za glasbeno kuliso v slogu osmic bo poskrbel legendarni DJ Pero Fotar Čaka vas tudi posebno odprtokodno sladko presenečenje. Vljudno vabljeni in povabite tudi svoje prijatelje :)

6 komentarjev

Pipin odprti termin: GORI.Node Garden II

Slo-Tech - V torek 14. marca vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo Jee Hyun Oh podrobneje predstavila tehnološko delovanje projekta GORI.Node Garden II - vrta v katerem se odseva virtualni svet.

Tehnologije, ki jih je povezala med seboj segajo od mikrokontrolerjev z ethernet vmesnikom, ki skrbijo za dejansko cvetenje vrta do posebne Flash aplikacija in strežnika, ki skrbijo za medsebojno komunikacijo uporabnikov.

2 komentarja

Casio E-200 PDA

AnandTech - PocketNow je objavil opis Casiovega novega na PocketPC 2002 temelječega E-200 PDA. Malček vsebuje 206 MHz Intel StrongARM procesor, 64 MB RAMa, SD/MMC slot za pomnilnik, CompactFlash slot in gostiteljski krmilnik za USB. Z veliko slikami obogaten opis lahko najdete tu.

0 komentarjev