»

Broadcom odprl gonilnike za svoje nabore Wi-Fi 11n!

Slo-Tech - Broadcom je predstavil prvo verzijo odprtokodnih gonilnikov za najnovejšo generacijo komponent Wi-Fi , ki podpira standard "11n".

Gonilniki so po priznanju proizvajalca še nedodelani, vendar naj bi se to v kratkem popravilo. Uporabljajo osnovni mac80211 stack in zaenkrat podpirajo BCM4313, BCM43224 in BCM43225, modularna zasnova pa omogoča enostavno dodajanje podpore dodatnim modelom, vključno z embedded mac80211-aware komponentami. Več podrobnosti o trenutni izvedbi in zmogljivostih je v priloženih datoteak readme in todo.

Dosegljivi so na naslovu git://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/gregkh/staging-next-2.6.git v mapi "drivers/staging/brcm80211".

6 komentarjev

Razbijanje PS3 se nadaljuje

Slo-Tech - Pisali smo, da je PS3 razbit in da se Sony na vse kriplje trudi preprečiti prodajo orodja za odklepanje PS3. To je spletno skupnost vzpodbudilo k še odločnejšemu odklepanju PS3 in na spletu se je že našel odprtokodni klon orodja za odklep PS3. Uporabniki sedaj potrebujejo le poceni mikrokrmilnik iz Atmela za 40 dolarjev in Atmelovo kodo z GitHuba ter manjši popravek za usposobitev predvajanja varnostnih kopij, da je njihova konzola odklenjena.

Tako se je na spletu znašla cela vrsta odklepov PS3, dnevno pa nastajajo novi prenosi na novo strojno opremo, ki jo lahko prek USB priključimo na PS3. Na Slashdotu pa zlobno dodajajo, da manjka le še prenos na kakšno napravo z Linuxom, s katero bi ironično odklenili PS3 po odstranitvi možnosti...

42 komentarjev

Pri Facebooku napisali svoj PHP prevajalnik

Postopek prevajanja s HipHopom

vir: ReadWriteWeb
ReadWriteWeb - Pri Facebooku so danes objavili, da njihovi inženirji delajo na prevajalniku, ki prevaja PHP kodo v C++. Osemmesečni projekt nosi ime HipHop for PHP in bo izdan pod odprtokodno licenco, obljublja pa precejšnje pospešitve izvajanja PHP aplikacij.

HipHop se obnaša podobno kot ostali prevajalniki, saj naprej opravi analizo kode in vseh deklaracij, zatem dodeli ustrezne tipe vsem objektom na koncu pa zgenerira vmesno kodo. Od ostalih se pa razlikuje v tem, da v je v primeru HipHopa ta vmesna koda v C++. Tule potem v prevajanje vskoči g++ in prevede rezultat z dodatnimi optimizacijami v strojno kodo.



O rezultatih prevajanja trenutno še ni veliko znanega, pri Facebooku pa pravijo, da je uporaba prevajalnika pri njih zmanjšala obremenitev...

53 komentarjev

Izšel je pgAdmin III 1.4.0

Slo-Tech - Izšla je nova različica programa pgAdmin III, zelo zmogljivega odprtokodnega orodja za delo z PostgreSQL podatkovnimi zbirkami. V inkarnaciji 1.4.0 program, ki teče na sistemih Windows, Linux, FreeBSD, Mac OS X ter Solaris, prinaša naslednje izboljšave in bonbončke:
  • podpora za Slony-I
  • podpora izvajanju opravil glede na urnik
  • podpora prihajajočemu PostgreSQLu 8.1:
    • nadzor autovacuuma
    • vloge
    • shranjeni postopki (oz. funkcije brez parametrov)
    • pripravljene transakcije
  • omogoča dodajanje strežnika, ne da bi se bilo potrebno nanj povezati
  • omogoča izbiro povezave v orodju za ročno delo s poizvedbami
  • podpora unix domenskim vtičnicam (po domače unix domain socket)
  • popolnoma nov grafični izgled
  • obvesti uporabnika, ko se v neaktivnem oknu v orodju za delo s poizvedbami konča izvajanje poizvedbe
  • grafičen prikaz rezultatov, ki jih izpljune EXPLAIN
  • in še mnogo drugega...
Prenos izvorne kode in pripravljenih paketov je na voljo na domači strani PostgreSQL.

1 komentar

Avtor triprstnega pozdrava

Slashdot - Pri Gannett News so spisali zgodbo o Davidu Bradleyu, IBM-ovem inžinirju, ki je leta 1980 določil vlogo triprstnemu pozdravu -- Ctrl-Alt-Delete. Zadeva ni bila prvotno mišljena kot orodje za končne uporabnike, ki se bodo s tem prijavljali v računalnik in podobno, vendar je Microsoft kasneje prevzel to kombinacijo.

In zakaj ravno te tri tipke? Potreboval je dve kontrolni tipki ter eno navadno. Delete je izbral, ker je daleč stran in tako ni mogoče ponesreči ponovno zagnati računalnika.

1 komentar