»

330.000 dolarjev za namišljeno vesoljsko postajo

Planet Calypso, ki ga poganja CryEngine 2

vir: TG Daily
TG Daily - S prodajo vesoljske postaje Crystal Palace Space Station v masovni večigralski igri Planet Calypso smo dobili še en dokaz, da so lahko tudi računalniške igre resen biznis. Vesoljska postaja je lastnika zamenjala za kar 330.000 dolarjev, njen novi ponosni lastnik pa je Erik Novak, v igri poznan kot Buzz Erik Lightyear.

Da se je prodaja zgodila v Planet Calypso ni prav nič čudnega, saj ima igra fiksen menjalni tečaj med svojo valuto in ameriškim dolarjem ter ima daleč najbolj aktivno ekonomijo med vsemi MMORPGi. Obenem je to tudi že tretja večja prodaja, prva je leta 2004 znašala zgolj $26.500 za otok zakladov, druga, leta 2005, pa že bolj konkretnih $100.000, ko je Jon NEVERDIE Jacobs kupil (virtualno) vesoljsko letovišče. Da ne gre le za bogate delničarje s preveč časa pove dejstvo, da je...

60 komentarjev

Misija STS-129 gre h koncu, Atlantis na poti domov

Posadka

vir: NASA
NASA - Skoraj bi vas prikrajšali za vest, da Američani spet pridno obiskujejo vsemir. Misija STS-129, ki jo izvaja raketoplan Atlantis s šestčlansko posadko, se je pričela 16. novembra z izstrelitvijo iz Cape Canaverala. Te dni gre počasi h koncu. V desetih dneh so postorili mnogo in izvedli tri vesoljske sprehode, ki so vsak trajali okrog šest ur. Poleg tega so na vesoljsko postajo pripeljali precej nove opreme, glavni del je predstavljal ExPRESS (Expedite the Processing of Experiments to the Space Station) Logistics Carriers 1 in 2.

Izvedli so tudi vrsto eksperimentov. Preučevali so vplive vesoljskih poletov na imunsko odpornost človeka ter na...

9 komentarjev

Ameriški narodni arhiv pogrešil disk

ComputerWorld - Šele ta teden je ameriška NARA (National Archives and Recording Administration) priznala, da jim je zmanjkal trdi disk s skoraj terabajtom občutljivih podatkov. Šlo je za lahki zunanji disk Western Digital MY Book, ki je vseboval presnete podatke s 113 4-milimetrskih kasetnih enot. Zadnjikrat so ga opazili oktobra lani, njegovo pogrešitev pa so ugotovili okrog 24. marca letos, ko so želeli preveriti, če bi bilo moč integriteto podatkov na njem avtomatsko preveriti, pa ga ni bilo nikjer najti.

Ali je bil disk ukraden ali zgolj založen, še ni jasno, tako da zadevo že preiskuje FBI, NARA pa je že razpisala nagrado v višini 50.000 dolarjev za podatke, ki bi pripomogli k vnovični najdbi pogrešanega diska. Na njem imajo namreč shranjenih osebne podatke več kot sto tisoč ljudi, ki so delali v Beli hiši ali jo obiskali. Poleg tega se gori najdejo tudi podrobnosti o varnostnih procedurah ameriške Tajne službe, zapisniki, dnevniki in drugi podatki iz Clintonove dobe.

15 komentarjev

Rusija: Nič več vesoljskega turizma po 2009.

Slashdot - Če ste se v prihodnosti nameravali podati v vesolje kot turist na ruskih plovilih, pohitite! Anatolij Perminov, direktor ruske vesoljske agencije, je namreč za državni časopis Ruska Gazeta povedal, da po letošnjem letu ne bo več prostora za vesoljske turiste, saj se bo posadka Mednarodne vesoljske postaje (ISS) povečala s treh na šest ljudi. Od leta 2001 je v vesolje kot turist poletelo šest oseb, ki so za polet plačali od 20 milijonov dolarjev navzgor. Zadnji, ki se bo v vsemirje še odpeljal kot opazovalec, bo softverski milijarder Charles Simonyi, ki bo iz Baikonurja poletel marca, kar bo že njegov drugi turistični izlet med zvezde. Na podoben način bo sicer jeseni v vesolje napoten še en kazahstanski kozmonavt, saj bo Kazahstan Rusiji plačal potovanje po komercialni tarifi.

9 komentarjev

IBM največji doslej

Slashdot - IBM namerava do konca leta zaposliti 18.800 novih uslužbencev, od tega tretjina v Združenih državah in v Kanadi. Dve tretjini novincev bo zaposlenih v oddelku Global Services in v storitvah poslovnega svetovanja, tako da se bodo ukvarjali predvsem z obetavnimi tehnologijami z možnostjo rasti, kot sta Linux in omrežno računalništvo. Podjetje bo ob koncu leta s 330.000 zaposlenimi največje po letu 1991.

3 komentarji

Turisti v vesolju leta 2005

Space -

Če se želite dopust preživeti nekoliko bolj ekstravagantno, so vam misli gotovo kdaj ušle tudi na možnost preživljanja oddiha v vesolju. Mir, tišina, dobesedno nič dela (nična težnost); kaj bi si še želeli?

Tisti, ki se prištevate med premožnejše na tem planetu in se s to mislijo resno spogledujete, počakajte do leta 2005 in vaše sanje se utegnejo uresničiti. V Explorers Clubu, New York so namreč danes objavili vest, da so ameriški Space Adventures, ruska RSC Energia in Ruska vesoljska agencija podpisali dogovor, da bodo z letom 2005 pričeli z vesoljskim turizmom.

Vsi, ki bi se želeli podati...

13 komentarjev

Slaba prodaja strežnikov

X-Bit Labs - Za strežniški trg v Evropi, Afriki in na Bližnjem Vzhodu je bilo preteklo leto eno izmed najslabših. Število pošiljk se je celó zmanjšalo za odstotek v primerjavi s predpreteklim letom, medtem ko so se dohodki od prodaje zmanjšali kar za 12 % -- skupno 15 milijonov dolarjev. Podjetji z največjim zmanjšanjem sta bili IBM in HP, medtem ko je večina ostalih poslovala pozitivno glede na predhodna leta. Podrobne informacije in izvirna novica.

0 komentarjev

Filmski studio v vesolju

FOX News - Kje so ljudje že snemali filme? Pod vodo, na vodi, v zraku, na zemlji (zeh ), potem pa je prizorišč že počasi konec. Morda bomo čez nekaj let tem prizoriščem dodali še eno - vesolje. Vesolje? Ja, izgleda, da je tudi vesolje komercialno zanimivo prizorišče za snemanje visokoproračunskih filmov. Tako naj bil konec leta 2003 ali zgodaj 2004 dobili prvi filmski studio, ki se bo nahajal v vesolju, točneje na Mednarodni vesoljski postaji. Modul, ki bo na pritrjen na vesoljsko postajo delajo pri SPACEHAB, ki se je specializiralo za "privatne doživljaje" v vesolju. Dovoljenje za izstrelitev je že dala RASA (Ruska vesoljska agencija), na dovoljenje drugih udeleženk v vesoljskem programu pa še čakajo. Več podatkov dobite na tej strani.

0 komentarjev

Vrnitev vesoljske postaje Mir bo na Internetu

Ananova - Zadnjo pot vesoljske postaje Mir proti Zemlji si boste lahko ogledali v živo na Internetu. Prenašanje vesoljske postaje in njenega izgorevanja na poti v zemeljsko atmosfero si boste lahko ogledali na MirReentry.com spletni strani, predvidoma pa se bo Mir vrnil okrog 25. marca tega leta. Po pričakovanjih bo to največji nebesni pojav od leta 1908, ko je v Tunguski, Sibiriji, padel meteorit.

7 komentarjev