»

NORAD tudi letos sledi Božičku, a to pot z Microsoftom

Kanadski vojaki v NORAD-u.

NORAD Santa - Kakor vsako leto od leta 1955, bo Severnoameriško poveljstvo za zaščito zračnega prosotra (NORAD) tudi letos sledilo Božičkovi poti po Zemeljski obli. Tradicija se je nenačrtovano začela, ko je trgovska mreža Sears iz Colorado Springsa v svoji reklami kampanji na letake natisnila telefonsko številko, kamor so lahko otroci poklicali in govorili z Božičkom. Zaradi pomote pa so natisnili številko za izredne primere v CONAD-u (predhodnik NORAD-a), ki je tisto leto prejel ogromno otroških klicev. Od tedaj NORAD vsako leto sledi potovanju Božička, od leta 1997 tudi po spletu.

Na božični večer se v poveljstvu zbere več kot tisoč zaposlenih in njihovih družin, ki...

6 komentarjev

Pripravite se na spremljanje Božičkove poti

Slo-Tech - Vsako leto se spomnimo na dogodke iz leta 1955, ko je trgovska mreža Sears iz Colorado Springsa izvedla reklamno kampanjo, v okviru katere so razdelili letake, kjer je bila objavljena telefonska številka, kamor so lahko otroci poklicali in govorili z Božičkom. Pri pripravi jim jo je zagodel tiskarski škrat, zato si natisnili tajno številko CONAD-a za izredne primere. Otroci so tako tistega božiča množično klicali v CONAD, kjer je nadzorni polkovnik Harry Shoup kmalu ugotovil, da ne gre za potegavščino enega preveč razposajenega otroka, ampak resnično pomoto. Zaposlenim je odredil, da morajo vsakemu otroku posredovati Božičkovo trenutno lokacijo.

Od tedaj vsako leto NORAD, ki je nastal z združitvijo ameriških in kanadskih sil, na...

7 komentarjev

NORAD bo tudi letos sledil Božičku

Poster, ki je vse skupaj zakrivil.

CNet - Daljnega leta 1955 je trgovska mreža Sears iz Colorado Springsa izvedla reklamno kampanjo, v okviru katere so razdelili letake, kjer je bila objavljena telefonska številka, kamor so lahko otroci poklicali in govorili z Božičkom. Zaradi napake v tisku so na reklame pomotoma zapisali tajno številko CONAD-a (Continental Air Defense Command) za izredne primere, kamor je tistega božičnega večera poklicalo mnogo otrok. Nadzorni polkovnik Harry...

8 komentarjev

Roboti plešejo na božične pesmi

engadget - Ta novica je namenjena bolj kot ne zabavi ob začetku bolj prazničnih dni. V spodnjem videu si lahko pogledate plesoče robote, ki plešejo na božične pesmi. Spodnji video je v resnici prikupen oglas podjetja RoboBuilder (povezavo na stran najdete spodaj).



Roboti v videu so robotski KIT kompleti podjetja RoboBuilder (točneje model 5720T 'HUNO'). Če želite plesoče robotke tudi doma pa vas bo vsak posamezni robot olajšal za okoli 700$.

Ko bi le bila cena malo bolj dostopna!

16 komentarjev

Božična jelka iz SCSI-diskov

Slashdot - Ker so stari diski v poslovnem okolju običajno kar velik problem, kar se tiče odstranjevanja, saj jih spričo poslovnih skrivnosti ne gre neobdelanih poslati na odpad, se, še zlasti v adventnem času, da znajti tudi drugače. Iz približno 70 starih SCSI-diskov iz HP/Compaqovih strežnikov se da sestaviti futuristično božično jelko, ki sicer na prvi pogled spominja na četrti del Terminatorja. Avtor te umetnine je razstavil diske, jih zložil v drevesoidno skulpturo in iz 9- do 18-gigabajtnih...

12 komentarjev

Božiček rahlo drugače

Slashdot - Če ste med skeptiki, ki ne verjamejo, da lahko Božiček v eni sami noči obdari vse otroke na svet (no, vsaj one ta pridne), berite dalje. Po prepričanju Dr. Larryja Silverberga ima Božiček na svoji strani določena fizikalna, nanotehnološka, bioinženirska in računalniška znanja, ki jih ljudje (še) ne obvladujemo.

Tako so na primer njegove sani popolnoma avtonomno transportno sredstvo, ki s pomočjo izjemno močnega računalnika komunicira s podzemnim centrom za vodenje. Jeleni so opremljeni s posebnimi reaktivnimi nahrbtniki in imajo spremenjen vid - da lahko vidijo tudi ponoči. Še ena posebnost so igrače - ne dostavljajo se na staromoden način, skozi dimnik, ampak jih pod božično jelko zgradijo posebni nanorobotski izdelovalci igrač.

Kako pa izve, kaj si otroci želijo? Preprosto - s kombinacijo razširjene GSM tehnologije in EKG-ja ima neposredno povezavo do misli otrok. Pisma? Preveč zastarelo za ultramodernega Božička. V izvorni objavi je še nekaj govora o relativnostni teoriji,...

14 komentarjev

Nakupovalni vodič

Tom's Hardware - Kljub temu, da snega še ni in da Rudolph, Blitzer, Dancer in ostali jeleni še veselo spančkajo v Božičkovem hlevu, se je božična nakupovalna sezona že začela. Pri Tom's Hardware so za vse, ki jih je zgrabila mrzlica, pripravili božični nakupovalni vodič. Če ste za sedaj še brez idej, boste po branju zagotovo sestavili večstranski seznam želja, zaradi katerega bodo starši (ups, Božiček!) prekoračili limit. Tudi če ničesar ne pričakujete, je članek dober pregled trenutno najbolj zanimivih in uporabnih stvari, ki si jih lahko hardverska dušica poželi. Jingle Bells, Jingle Bells, zvončki pojejo...


Kaj, a nisem bil dovolj pliden?[:'(]

3 komentarji

Hiperbaba

The Register - S 17. letom je začela delati v svojem podjetju, zadnjih šest let po 12 ur na dan, ima jih pa 24. Vsled tega ni imela preveč časa za moške, zato se ji zdaj mudi...

... a morda le malce preveč. Hiperbaba, kot jo imenujem, se je javnosti 'ponudila' preko spletnih dražb. Na eBayu je dosegla vrednost L10.000.000, nakar so avkcijo prekinili. Sedaj vam je na voljo na QXL-u, izklicna cena četrt milijona funtov. Če ste zainteresirani, pohitite, časa imate le do božičnega večera!

p.s.: Če nič drugega, si poglejte vsaj njeno trenutno 'vrednost'...

9 komentarjev

The day after

Jaz - Upam, da ste se na božični večer vsi imeli zelo lepo, še lepše pa danes zjutraj, ko ste odpirali darila (če je tak vaš običaj, seveda). Kdo ve, mogoče je kakšen srečnež pod smrekico namesto sladkarij in nogavic dejansko najdel kakšen kos hardvera [:))]. Kakorkoli, danes je praznik, tako da se je tudi hardverska scena precej umirila in kakšnih šokantnih novic enostavno ni, toda brez skrbi... bomo že izbrskali kaj zanimivega.

1 komentar