»

60 milijonov Thinkpadov

T410s

vir: HotHardware
HotHardware - V svoji dolgoletni zgodovini so prenosniki iz linije Thinkpad postali sinonim za črne škatle, ki se še najbolje znajdejo v rokah resnih poslovnežev, v vesolju oz. v New Yorškem muzeju moderne umetnosti. Mnogi jih ne marajo prav zaradi svoje oglatosti in mat črne, občasno celo gumirane barve ohišja, mnogi ne prenesejo ene izmed najbolj prepoznavnih lastnosti, t.i. nipla. Gre seveda za TrackPoint, mali gumijasti, rdeč joystick za upravljanje miškinega kazalca. Thinkpadi so nedvomno eni izmed prenosnikov, ki jih imajo ljudje enostavno radi oz. jih ne prenesejo, večinoma prav zaradi prej omenjenih lastnosti. V zadnjih letih so tudi pri vrhu na lestvicah zanesljivosti. Samo linijo...

48 komentarjev

Lenovo tudi z AMD-ji

CNet - Prenosniki podjetja Lenovo so bili dolgo časa Intelov ekskluzivni klub, kamor konkurenčni proizvajalci procesorjev niso imeli vstopa. Časi se spreminjajo in Lenovo je napovedal, da bodo v dveh prihajajočih modelih prenosnikov ThinkPad na voljo tudi AMD-jevi procesorji. Gre za ThinkPad X100e in 13-palčno verzijo novega ThinkPad Edge, ki bosta imela AMD-jeve procesorje Athlon Neo (v eno- ali dvojedrni inačici) ali dvojedrne Turione. Večja brata, 14- in 15-palčni ThinkPad Edge, bosta še vedno uporabljala le Intelove čipe. Več o tem.

1 komentar

Lenovo odgovarja na raziskavo o zanesljivosti prenosnikov

bit-tech.net - Raziskava o zanesljivosti prenosnikov, ki jo je izvedla neodvisna garancijska družba SquareTrade, je prinesla nekaj zanimivih rezultatov, med katerimi je bilo verjetno lepo število bralcev presenečenih nad slabo uvrstitvijo podjetja Lenovo, ki med drugim izdeluje prenosnike serije Thinkpad. Ti so pregovorno eni izmed vzdržljivejših običajnih prenosnikov, namenjeni predvsem poslovnežem in zahtevnim uporabnikom. Skozi čas se je na njih uveljavilo tudi nekaj posebnosti (Fn levo od tipke Ctrl, Touchpoint oz. nipl), mnogi pa se strinjajo, da so njihove tipkovnice merilo za celotno računalniško industrijo.

Predstavnik za javnost Lenova, Ray Gorman, je slab rezultat ubranil z napadom na raziskavo. Povedal je, da so vključili le 30.000 prenosnikov, kar ni dovolj velik vzorec za 142.5 milijonov prodanih prenosnikov v prejšnjem letu. Spotaknili so se tudi v izbiro primerkov, saj niso upoštevali demografskih značilnosti uporabnikov. Po besedah Gormana je velika razlika med prenosnikom, ki se...

115 komentarjev

Asusovi prenosniki so najbolj, HPjevi pa najmanj zanesljivi

vir: CNet
CNet - Družba SquareTrade, ki ponuja garancijo za elektronske naprave kot alternativo trgovinam in samim proizvajalcem naprav, je pripravila raziskavo, katera izmed popularnih znamk prenosnikov je najbolj (ali najmanj) zanesljiva. Rezultati so precej zanimivi, saj je pokazala, da je največji proizvajalec računalnikov na svetu, HP, tudi najslabši. Glede na raziskavo naj bi v treh letih do težav s HPjevimi prenosniki prišlo v kar dobri četrtini primerov, v dvoletnem obdobju od nakupa pa ta delež znaša 15%. Najbolje se je odrezal Asus, ki ima v treh letih le 15,6% garancijskih zahtevkov, za le eno desetinko odstotne točke pa za njim zaostaja Toshiba, ki ima v dvoletnem obdobju, podobno kot Asus, manj kot 10% garancijskih zahtevkov od vseh prodanih primerkov....

90 komentarjev

Intel povečuje tržni delež

X-Bit Labs - Raziskava podjetja J.P. Morgan Securities nakazuje, da bo Intel v zadnjem letošnjem četrtletju nižji od pričakovane prodaje navkljub povečal svoj tržni delež napram AMD-ju. Ocenjujejo, da se bo ta v OEM-segmentu povzpel z avgustovskih 80 odstotkov na 82 odstotkov, kar je predvsem posledica sodelovanja z Dellom in Hewlett-Packardom, dodajajo. Tako ima 97 % vseh Dellovih in 67 % vseh HP-jevih računalnikov vgrajene Intelove procesorje, kar se na trgu zelo pozna, saj gre za največja izdelovalca oz. sestavljalca računalnikov, ki obvladujeta kar tretjino trga. Omeniti velja, da raziskava ne pokriva celotnega trga, temveč le prenosnike, netbooke in strežnike, ne pa naprimer računalnikov Lenovo za podjetja ipd.

4 komentarji

Lenovo predstavil prenosnik IdeaPad U110 z 11-palčnim zaslonom

vir: CNet
CNet - Podjetje Lenovo je serijo IdeaPad predstavilo že januarja, tokrat pa na trg (dejansko) prenosnih računalnikov pošilja najmanjši model U110. Težak je le 1 kilogram in meri 27.4 centimetra v širino, 19.6 v globino in 2.4 centimetra na najdebelejšem delu. V tem trenutku je mogoče notesnik z 11-palčnim zaslonom kupiti le na lenovo.com, kmalu pa naj bi bil na voljo tudi pri večjih trgovcih.

Pri osnovnem modelu boste za:
    Intel Core 2 Duo L7500 CPU (1.6GHz, 4MB, 800MHz) procesor
    11.1-inch widescreen WXGA (1,366 x 768) LED-backlit zaslon
    Kamero 1.3 megapiksla
    10/100 Ethernet, (WiFi opcija)
    120 GB, 4.200 RPM disk
    2...

11 komentarjev

Novi Thinkpadi s kriptiranimi diski

InternetNews -

Podjetje Lenovo se je glede na občutljivo naravo podatkov določenega deleža njihovih strank odločilo, da bodo izdali serijo svojih ThinkPad prenosnikov, ki bodo imeli podatke na disku zakriptirane.

Za kriptiranje podatkov shranjenih na disku uporabljajo Ultimacov SafeGuard Easy 4.30. Dostop do teh podatkov dobi uporabnik komaj po tistem, ko se prenosniku predstavi s pomočjo prstnega odtisa. Prijava se zgodi še pred začetkom zaganjanja operacijskega sistema, kar bi naj preprečilo morebitno "pohekanje" podatkov.

Pri Lenovo trdijo, da do datotek ni mogoče dostopiti niti, če je disk odstranjen iz prenosnika in priključen na drugi sistem.

Podrobneje na InternetNews.

15 komentarjev