»

Goljufico izdala Garminova ura

Slo-Tech - Znana newyorška blogerka o prehrani Jane Seo je v nedeljo pretekla polmaraton v Fort Lauderdalu v osupljivem času 1:21:46 in osvojila drugo mesto. Zgodba je zanimiva zato, ker Jane Seo ni pretekla celotne polmaratonske razdalje, razkrinkali pa so jo na podlagi podatkov z Garminove pametne ure, ki jo je imela na roki, in jih je objavila na spletu.

Že iz vmesnega časa je bilo jasno, da je nekaj hudo sumljivo, saj je prvih 10 kilometrov pretekla v 44:22, torej je znašal njen tempo 4:26 na kilometer, v drugi polovici polmaratona pa 3:22 na kilometer. Takšna razlika, zlasti če je drugi del hitrejši od prvega, ni običajna. A Jane Seo je ob prihodu v cilju zagovarjala na svoj čas in tudi dobila pokal...

24 komentarjev

Webcamp 2015 - Embrace Constraints

WebCamp 2015

Slo-Tech - 14. marca 2015 bo v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko v Ljubljani skupnost spletnih razvijalcev in navdušencev organizirala WebCamp 2015. Dogodek, v angleškem jeziku, je namenjen tako izkušenim razvijalcem kot tistim, ki to še želijo postati. Vsebine bodo pokrivale frontend, backend in devops. Med več kot 300 udeleženci pa boste zagotovo našli dovolj zanimivih sogovornikov.

Organizacija dogodka po principu BarCampov (po naše: nekonferenc), pa pomeni, da predavajo udeleženci in da lahko vsakdo prijavi predavanje. Prijave sprejemamo še do petka, 13. februarja.

Prve brezplačne vstopnice bodo na voljo že v sredo, 18.2.2015. Ogledate si lahko tudi lanska predavanja.

Več na webcamp.si.

9 komentarjev

Webcamp Spring 2014 Ljubljana ponovno med vami!

WebCamp.si - Ponovno se bodo odprla vrata za vse ljubitelje računalništva, spletnega dizajna ter mobilnih aplikacij - Webcamp spring 2014 Ljubljana, In sicer v soboto 26.aprila 2014 v sodelovanju z OCWC Global 2014 na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) na Tržaški cesti 25 v Ljubljani s pričetkom registracije ob 8:30 ter uvodnim nagovorom ob 9:15. Predavanja sledijo od 9:30 naprej. Ne skrbite, vmes boste deležni prigrizkov, kosila ter tudi hidracije. Konec dogodka se načrtuje okoli 16:00 z druženjem ob pijači.

Če ste že pozabili, kaj točno predstavlja Webcamp, vam osvežim spomin: WebCampLjubljana je konferenca, na kateri se udeležence tudi spodbuja, da se predstavijo s kakšno zanimivo temo ali pa povedo svoje mnenje, vprašajo itd. Več za osvežitev spomina in ogled video posnetkov prejšnih dogodkov Webcampa - http://video.webcamp.si/

Letošnja tema so spletne tehnologije v...

6 komentarjev

Video posnetki iz WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po uspešnem WebCampLjubljana, kjer so prejšnji teden obiskovalci dogodka predavali o spletu in tehnologijah, je sedaj pripravljen arhiv videoposnetkov njihovih predavanj.

Teme se gibljejo od zelo tehničnih: migracija obstoječih spletnih strani na nov sistem, pakiranje JavaScripta, razvoj HTML5 aplikacij za iPada, kako postaviti monitoring sistem za strežnike ter kako servirati neživi video na spletu; do bolj splošnih: brezplačni kolektivni samoumor, kako voditi svoje življenje in podjetje, Freedom box in vodenje spletnih projektov.

Vse te in še mnoge druge posnetke si lahko s pomočjo brskalnika ali iPada ogledate na: http://video.webcamp.si/

21 komentarjev

WebCampLjubljana

WebCamp.si - V soboto, 22. oktobra, bo na Fakulteti za Elektrotehniko (in Fakulteti za Računalništvo in Informatiko, Tržaška c. 25) ponovno organizirana nekonferenca WebCampLjubljana, kjer predavate udeleženci sami. Tema so spletne tehnologije, ki danes obsegajo tako klasični splet kot mobilne naprave ter zahtevajo tudi nove podjetniške in marketinške prijeme.
Udeležba je brezplačna, prve vstopnice pa bodo na voljo danes ob 11h dopoldne, lahko pa si jo zagotovite mimo vrste tako, da vnaprej prijavite predavanje.

Več o dogodku na webcamp.si.

29 komentarjev

MobileCamp:Android

Slo-Tech - Android telefoni so uspešno osvojili tudi slovenski prostor, tako da bo v okviru MobileCamp dogodkov, v soboto, 5. marca, Android Camp. BarCamp dogodki so nekonference, kjer predavajo udeleženci - tokrat vsi, ki so povezani z android svetom (razvijalci, oblikovalci, marketingarji, ipd.). Več o campu in prijave na mobilecamp.si

7 komentarjev

Petkova predavanja v Hekovniku (Tehnološki park)

Hekovnik - Z manjšo luknjo nadaljujemo s petkovimi predavanji v Hekovniku. Tudi ta petek bo rdeča nit umetna inteligenca in sicer s primeri na realnih podatkih, predaval pa bo Gorazd Žibret. Na predstavitvi bodo najprej v 15 minutah na kratko razloženi osnovni principi delovanja in uporabe nevronskih mrež, nato pa bo sledila približno eno-urna predstavitev nekaterih primerov s pomočjo uporabe programa MemBrain: razvrščanje (classification), modeliranje stanj oziroma interpolacije (functional approximation), modeliranje časovnih serij (time series prediction), klasifikacija (classification), na kratko pa tudi nekaj besed o prepoznavanju slik (image recognition) na podlagi realnih podatkov.

Vabljeni ob 19h na predavanje, kekse in čaj ter druženje z zanimivimi ljudmi v kletne prostore Tehnološkega parka (Teslova 30, Ljubljana).

47 komentarjev

MobileCamp Ljubljana

Slo-Tech - V soboto, 27. marca 2010 bo v prostorih Fakultete za Elektrotehniko prvi MobileCamp Ljubljana. MobileCamp je enodnevna konferenca, BarCamp formata, ki jo oblikujejo udeleženci s svojimi predavanji. Namenjena je vsem, ki se ukvarjajo z mobilnimi tehnologijami od programerjev, oblikovalcev, operaterjev do uporabnikov.



Udeležba je brezplačna, vendar za vstop nujno potrebujete vstopnico. Za dodatne informacije o tem, kako pridobiti vstopnico obiščite http://www.mobilecamp.si

8 komentarjev

RealTime WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po jesenskem WebCampu, posnetke iz katerega smo objavili tudi na Slo-Techu, je sedaj čas za naslednjega. Tokratni WebCamp ima temo Real-Time in je vsem, ki so mnenja, da so obstoječe spletne tehnologije preprosto prepočasne. V bolj razvijalsko obarvanih temah bomo med drugim debatirali o XMPP (tehnologija, ki poganja Google Talk), Comet (Facebook Chat) ter seveda Twitter API-ju. V primeru, da se prepoznate v zgornjih buzzwordih, prijavite svojo temo in se nam pridružite v soboto, 20. februarja v Hekovniku.

1 komentar

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

WebCampLjubljana

Slo-Tech - Tudi v naših krajih počasi spoznavmo nekonference, ki jih oblikujejo kar udeleženci sami. Po dveh BarCampih sedaj naznanjamo WebCampLjubljana, ki je namenjena vsem ki se ukvarjajo s spletnimi tehnologijami - od razvijalcev in oblikovalcev pa do piscev besedila in SEO optimizatorjev.



WebCampLjubljana se bo odvijal v soboto, 28. novembra 2009, v konferenčni dvorani Tehnološkega Parka Ljubljana. Udeležba je brezplačna, vstopnico pa si najlažje zagotovite tako, da do nedelje prijavite naslov vašega predavanja.

Se bo še kdo opogumil in pripravil svoj tematski BarCamp?

8 komentarjev

Prvi teden v novem letu v Kiberpipi

Tektronix

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 6.1. ob 19:00 bo na Pipinem odprtem terminu Jure Čuhalev, govoril o Barcampu, Co-workingu in prihodnosti izmenjave znanj. Obisk konferenc in druženje s sotrpini iz stroke še vedno predstavlja enega najboljših načinov izmenjave in pridobivanja novih znanj. Kot nadgradnja tega se pred leti tako v Silicijevi dolini rodil nov koncept izmenjave znanj - BarCamp, kjer gre za konferenco, ki jo sestavijo kar udeleženci sami. Zaradi svoje dinamične narave omogoča veliko bolj efektivno...

0 komentarjev

Odvijal se bo BarCampLjubljana

Slo-Tech - V Ljubljani se bo v sredini januarja, bolj natačno 17.1.2009, odvijal BarCamp Ljubljana na Institutu "Jožef Stefan". Za vse tiste, ki ne vedo kaj BarCamp je - BarCamp je konferenca, ki je sestavljena iz predavanja obiskovalcev. Na začetku dneva se določijo predavanja in teme, nato pa se dogodek dokaj spontano sam odvija. Sicer pa smo o BarCampih že pisali.

Dogodek je brezplačen, se je pa potrebno prijaviti na domači strani in seveda pripraviti predavanje na dan dogodka - kar je tudi edini resnični zahtevek Barcamp-a. Dogodek je mednarodne narave, tako da bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku.



Seveda pa komaj čakamo na podobne dogodke tudi v drugih slovenskih krajih!

9 komentarjev

Barcamp dogodki v okolici Slovenije

Barcamp Dunaj

Slo-Tech - Ker koncept Barcamp-ov, eno- ali dvodnevnih dogodkov, na katerih predavatelji niso strogo določeni (ter temu primerno plačani) in se od vsakega udeleženca pričakuje vsaj delček samoiniciative (beri: lastno predavanje), na sončno stran Alp še ni prišel, se morajo vsi vsaj nekoliko bolj družabni računalničarji na takšne dogodke odpravljati v nam sosedske države (Avstrijo, Italijo) ali v Anglijo/Nemčijo.



Tako se v okolici Slovenije v bližnji prihodnosti obeta kar nekaj takšnih dogodkov. Pri naših severnih sosedih se tako ta vikend (5. in 6.) na Dunaju odvija Barcamp Vienna, 22. in 23. novembra pa se v Gradcu odvija Barcamp Graz. Na Dunajo sicer ni posebnih omejitev, se pa organizatorji nameravajo osredotočiti na marketing in poslovne tematike, med tem ko bo v Gradcu več poudarka na uporabnosti in človeško-računalniški interakciji.



Pri naših zahodnih sosedih pa lahko 4. oktobra v...

8 komentarjev

ZF/fantasy/horror konvencija KONFUZIJA (Sečovlje, 27. - 29.april)

Slo-Tech - Tole vabilo smo prejeli in ga objavljamo. Slo-tech.

Trije dnevi konvencije bodo povsem posvečeni trem žanrom: znanstveni fantastiki, fantasyju in "horrorju" (grozljivem) in sicer v različnih pojavnih in izraznih oblikah. Od številnih predavanj in multimedijskih predstavitev izpostavljamo samo nekatere: Zvezdne steze, Douglas Adams – življenje in delo, Irska mitologija, Edgar Allan Poe, Skrivnosti ozvezdja Orion, Superheroji, Srednjeveške borilne veščine, Feministična in queer znanstvena fantastika, predstavitev romana Igra prestolov, Vampirji, J.R.R. Tolkien in Srednji svet, Pazin kot mesto znanstvene fantastike, Zmaji kot mitološka bitja...

Na Konfuziji bodo s svojim programom sodelovala različna slovenska in hrvaška društva, ki združujejo ljubitelje "fantastičnega".

Slavnostni gost Konfuzije bo MIHA REMEC, eden najprepoznavnejših slovenskih pisateljev znanstvene fantastike. S svojim literarnim ustvarjanjem Miha Remec opisuje čas, ki ga živimo in doživljamo – čas človekove...

3 komentarji

POT: Domači router in firewall

Kiberpipa - V torek 22. novembra ob 19.00 vas zopet vabimo v Kiberpipo na odprti termin, kjer bo Martin Gorjan imel predavanje z naslovom: Domači router in firewall s pomočjo distribucije M0n0wall.

Če imamo več računalnikov priključenih na internet in na vsakem od njih teče nekaj aplikacij za prenašanje podatkov, se vse te med seboj tepejo za pasovno širino. Najbolj jo skupijo interaktivne aplikacije, kot so spletni brskalniki, SSH odjemalci, igre, itd., ki postanejo zelo neodzivne. Tudi povečanje internetne pipice ne pomaga prav dosti.

Prava rešitev so ti. "oblikovalci prometa", ki poskrbijo za pametno in pravično uporabo pasovne širine. Komercialni usmerjevalniki z oblikovalci prometa so precej dragi, tu pa pride v igro M0n0wall. Zastonj ga najdemo na internetu in z njim lahko spremenimo odsluzen Pentium (I!) racunalnik v zmogljiv in lep usmerjevalnik za žicne in brezžicne povezave ter mnogimi naprednimi funkcijami kot so oblikovanje prometa, VPN in še kaj.

Po predavanju pa vas bodo...

28 komentarjev