»

CF-968 AMS gBOX Blue

OCAddiction - Iz ohišij je danes nastala prava umetnost, saj se je število modificiranih računalnikov povečalo. Če kupujemo ohišje, je le-to ponavadi srednjega oziroma velikega tipa, le redki se pa odločijo za manjša in bolj praktična ohišja. Lep predstavnik manjših ohišij je CF-968 AMS gBOX Blue, ki ima povrh vsega tudi dobre sposobnosti. V kompletu dobimo tudi osnovno ploščo (heh), 150 W napajalnik, hladilnik, gonilnike in kupček kablovja. V računalnik lahko vstavimo katerokoli grafično kartico, plošča pa je pripravljena sprejeti tudi P4 3,06 Ghz, ki omogoča funkcijo večnitenja.

0 komentarjev

Elektrike ni nikoli preveč

VR - Zone - Navijačem (pa ne tistim nogometnim) elektrike v računalniku nikoli ni preveč. Vgrajevanje dodatnih ventilatorjev, ledic, neonk in podobne šare seveda poje kar nekaj predragocenih wattov elektrike in nemalokdaj se zgodi, da se napajlnik odloči, da mu je vsega skupaj preveč. Na VR Zone so tokrat testirali napajalnik namenjen točno temu - dobavi velikih količin elektrike. Vantecov VAN-520A se kiti z oznako 520W, kar zagotovlja resnično dovolj elektrike tudi za tiste najbolj zagrizene. Klik!

3 komentarji

Hladilniki in ohišja na Computexu

VR - Zone - Fantje na VR-Zone so spisali zanimiv pregled Computexa, le da so se skoncetrirali na področje hladilnikov in ohišij. Kot bi lahko pričakovali, so tajvančki predstavili vse svoje hladilne novosti, in moram priznati, da jih je nekaj prav impresivnih. Thermaltakovi Tiger in Dragon Orbi, novi Volcanoti, Enlightovi hladilniki, CoolerMasterjeva in Lian-Lijeva aluminijasta ohišja, Enemraxovi napajalniki za petičneže, Sunonovi magnetni ventilatorji... Novosti je vsekakor ogromno, tako da ogled močno priporočam! Thnx, Tomi!

1 komentar

Listan

Jaz - Ja, vem, čuden naslov novice. No, kmalu vam bo vse jasno (ma ne...). Po objavljeni novici o hladilniku za disk, se je DrSergioDJ odpravil na iskanje tega hladilnika. Medtem je našel neko nemško online trgovino z zelo zanimivo ponudbo. Ponujajo vse od ohišij (tudi aluminijastih in takih z klima napravo), napajlnikov (tudi Enermaxova 550W pošast je vmes), preko raznih hladilnikov in ploščic, ki jih namestite med procesor in hladilnik do overclocking kartice za slot A Athlone, nečesa podobnega mojim šaltarjem, le da je digitalno in pohekanih Promisovih Ultra ATA 100 kontrolerjev. Zelo vredu štacunca, razen nekaterim izdelkom zasoljenih cen.

7 komentarjev

Test P4 hladilnikov

GamePC - Čeprav dvomim, da bo zadeva zanimala veliko ljudi iz praktičnih razlogov, vam vseeno posredujem enega izmed prvih primerjalnih testov P4 hladilnikov, ki so ga opravili na GamePC strani. Fantje so primerjali 6 hladilnikov, od Thermaltakov preko GlobalWinove do CoolerMasterjevih enot. Rezultati so v bistvu kar malce čudni, oziroma bolje rečeno novi za nas, saj noben hladilnik ni bistveno prehitel Intelovega retail hladilnika. Očitno so Intelovci tokrat opravili spodobno delo pri načrtovanju hladilnega telesa, kar bi težko rekli za njihove prejšnje izdelke. Aja, še zmagovalec: Thermaltake Indigo Orb.

0 komentarjev