»

Po dveh desetletjih velika vrnitev Age of Empires 2

Slo-Tech - Čeprav je stara že 21 let, je Age of Empires 2 med svetovno karanteno dosegla rekordne številke, ki jih ni še nikoli doslej. Na Steamu je bila to med karanteno najbolj popularna igra iz zvrsti strategij v realnem času (RTS). Igra, ki je izšla leta 1999, je leta 2013 grafično preobrazbo v ločljivost HD, v osnovi pa ostaja enaka. Res je, da je lani izšla še njena osvežitev Age of Empires 2: Definitive Edition, ki prinaša izboljšano grafiko, nekaj novih kampanj ter pametnejše nasprotnike in da številke veljajo za obe skupaj. Na drugem mestu med RTS po številu igralcev na Steamu je precej mlajša Company of Heroes 2 iz leta 2013.

Age of Empires 2 je imela aprila povprečno 50.000 igralcev, največ pa 59.995. To jo postavlja med 100 najbolj igranih iger vseh časov, kar se ne sliši posebej impresivno, a ne pozabimo, da gre za 21 let staro igro. Trenutno je na 15. mestu. V resnici 21 let stara igra ni nikoli res umrla, saj je po prodnih 1,5 milijona izvodov v prvih treh letih še lani katero...

40 komentarjev

Microsoft presenetil z napovedjo novega Flight Simulatorja

vir: Microsoft

Slo-Tech - Microsoft je na sejmu E3 prikazal napovednik za naslednjo različico svojega popularnega simulatorja letenja. Če smo prav preštevali, gre od leta 1982 že za štirinajsto različico, ki je nekakšno presenečenje, saj so oddelek Aces Game Studio, ki se je v podjetju s franšizo ukvarjal in zaposloval kako stotnijo osebja, razpustili v začetku leta 2009, v okviru zniževanja stroškov Microsofta, ki mu tedaj res ni preveč dobro kazalo.

Zadnji simulator, FSX, so tako izdali leta 2006, osem let pozneje pa še Steam različico, ki pa je v grobem le združila vse dotedanje nadgradnje in popravke programa. Kljub temu je igra ohranila svojo skupnost, ki jo ves čas zalaga s svežimi dodatki, preostali, ki niso več prenesli prastarih tekstur in grafike nasploh, pa so se medtem...

13 komentarjev

Microsoft se vrača z letalščino in Age of Empires

Age of Empires Online

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Skorajda leto dni je že, od kar smo poročali, da je zaradi posledic recesije Microsoft odpustil obilico svojih zaposlenih, med katerimi so bili tudi člani razvijalskega studia ACES Games Studio. Slednji so bili odgovorni za serijo Flight Simulator, prekinitev delovnega razmerja z Microsoftom pa je napovedala konec te serije, čeprav so ustanovili svoj studio (Cascade Game Foundry). A ljubitelji navideznega frčanja po zraku, brez skrbi, Microsoft se vrača. Napovedali so namreč novo igro, preprosto poimenovano Flight. O sami igri ni znano veliko, razen platforme, na kateri bo tekla. To bodo zgolj z Windows opremljeni osebni računalniki. Čeprav pri bit-techu menijo, da zgoraj omenjena odpustitev ekipe pomeni, da igra ne bo usmerjena popolnoma v...

12 komentarjev

Ustvarjalci Flight Simulatorja ustanovili svoj studio

Izkušnje članov novega studia

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Recesija je povzročila masovna odpuščanja v vseh panogah in ne le v računalniški industriji. Med 1400 delavci, ki so izgubili službo pri Microsoftu, so tudi bivši člani Ensemble Studios (Age of Empires, Age of Mythology, Halo Wars) ter ACES Game Studios. Le-ta je bil Microsoftov simulacijski oddelek, kjer je bila izdelana verjetno ena najbolj znanih letalščin, Flight Simulator. Ko so razvijalci izgubili službo, so bili v procesu razvijanja Train Simulator 2.

Člani studia ACES se vračajo s svojim studiem, ki se imenuje Cascade Game Foundry. Gonilni sili za novim studiem sta Rick Selby in Kathie Flood, ki sta povedala, da se zavedata, da so letalske simulacije njihova baza. A vseeno...

30 komentarjev

Google Earth Flight Simulator

Google Earth Flight Simulator

Slo-Tech - Google Earth nam po novem ne ponuja le ogled satelitskih posnetkov površja Zemlje, temveč se po novem lahko odpravimo na krajši polet nad le-tem. Vse to omogoča Google Earth Flight Simulator, ki deluje v najnovejši različici 4.2, in ga aktiviramo s pritiskom tipk Ctrl + Alt + A (oziroma Ctrl + A). Pri tem izberemo vrsto letala s katerim letimo (izbiramo lahko med F-16 "Viper" in SR22) ter letališče, s katerega poletimo. Vse potrebne informacije za uporabo Google Earth Flight Simulatorja najdete na na uradni spletni strani Google Earth.

22 komentarjev

Grafične kartice za običajne smrtnike v drugi četrtini 2007

DigiTimes - DigiTimes poroča, da lahko v drugi četrtini tega leta pričakujemo izid najnovejših grafičnih kartic s podporo DirectX10 za nižji in srednji cenovni razred. Iz nVidiinih tovarn bodo tovornjaki peljali čipe G80 in G84, AMD pa bo nekje v istem času (če ne bo prišlo do ponovnih prelaganj) kupcem ponudil R600, R610 in R630. Malce kasneje, v drugi polovici tega leta, se pričakuje tudi prve igre, zasnovane za novi DirectX, poleg tega so obljubljene posodobitve starih naslovov, kot na so primer Flight Simulator X, Company of Heroes in EVE Online. Medtem ko čakate na človeške cene, preberite izvorno novico.

10 komentarjev

Age of Empires III demo že nared?

The inquirer - The Inquirer poroča, da je po navedbah na Age of Empires III Heaven forumu demo te težko pričakovane strategije nared, a je problem v marketinškem oddelku, ki se še ni odločil, kdaj demo tudi izdati.

Sam demo je kar zajeten (kar 375 MB), vsebuje pa le enoigralski način igranja, mrežnega načina zaenkrat še ne podpira. Sicer obstaja možnost, da se bo kasneje pojavil tudi multiplayer demo, a je to glede na bližnji izid celotne verzije igre malo verjetno. Demo bo vseboval dve civilizaciji, dve naključni mapi ter dva scenarija.

Dejstvo, da je demo pripravljen, kaže na izid same igre ob napovedanem času, kar je trenutno nekje v oktobru.

26 komentarjev

Adria Airways in Microsoft Flight Simulator

Slo-Tech - Ste zaprisežen ljubitelj letenja? Vaš mlinček redno švica ob poganjanju igre Flight Simulator? Potem morate obiskati tudi tole slovensko stran, kjer se je avtor lepo potrudil in naredil modele letal Slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways. Kako letalo dodati, da boste z njim lahko leteli v igri Microsoft Flight Simulator si preberite na avtorjevi strani, kjer boste našli vsa potrebna navodila. Pajlota™(beri: Boeinga), našega zapriseženega letalca pa naprošam da zadevo preizkusi in poroča [;)] . Ne boste verjeli, ampak avtor je dodal tudi vladni, tako opevani FALCON 900EX [:D] .

5 komentarjev

Še manj spominov na WTC...

Australian IT - Kot je že luni spodaj ugotavljal za Red Alert 2, da je umik 'moralno' (beri: iz ameriškega vidika) edina 'prava' stvar, pa je je presenetila tudi odločitev Microsofta, da WTO-jevi zgradbi umakne iz prihajajočega Flight Simulatorja. Prav tako bodo iz raznega promocijskega materiala umaknili vse slike treščenj v Empire State Building s podnapisi v stilu 'Cool Action'. Britanski Virgin je prav tako iz polic umaknil svoj FS, češ da bi lahko služil treniranju samomorilskih pilotov.

Sedaj sem pa že resno zaskrbljen! Na eni strani razcvet fotografij in razglednic onih dveh stolpov, ki delujejo kot 'spominčki', na drugi pa se prav trudijo, da jih ne bi prikazovali oz. ljudem obujali spomin na Tisti torek. Bomo v Sloveniji zaradi kakšnega umora iz polic umaknili streljanke, češ da so...? Klik!

6 komentarjev